اخبار محرمانه

آخرين مطالب

وعده‌های وزیر نفت محقق می‌شود؟ اقتصادی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایسنا / براساس گفته های وزیر نفت، سال جاری می‌تواند شروع یک تحول عظیم در صنعت پتروشیمی باشد؛ تا جایی که پیش‌بینی شده بیش از نیاز ایران خوراک تولید شود.
بر اساس برآوردهای صورت گرفته، تولید محصولات پتروشیمی تا سال 1400 حدود 70 درصد افزایش خواهد یافت؛ به‌گونه‌ای که ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی در حال حاضر معادل 64 میلیون تن است که تا سال 1400 به 94 میلیون تن خواهد رسید. هم‌چنین طبق گفته‌های بهزاد محمدی - مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی ایران - ظرف دو سال آینده ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی از 31 به 51 میلیون تن و درآمد ارزی این صنعت نیز از 17.1 به 25 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
وی، با اشاره به تولید 55 میلیون تن محصول پتروشیمی در کشور اظهار کرده که بخشی از این محصول در داخل همین صنعت مصرف می‌شود و 31 میلیون تن در سه شکل پلیمری، شیمیایی و غیر شیمیایی به ارزش 17.1 میلیارد دلار قابل فروش هستند که 8.5 میلیون تن از آن در داخل کشور عرضه می‌شود.
در مجموع از 31 میلیون تن محصول قابل فروش و 22.5 میلیون تن محصول پتروشیمی به ارزش 12.1 میلیارد دلار صادر می‌شود؛ 108 هزار نفر در صنعت پتروشیمی اشتغال مستقیم دارند و تقریباً معادل همین عدد اشتغال غیر مستقیم در صنعت پتروشیمی وجود دارد.
تحول عظیم در صنعت پتروشیمی
اما این موضوع که چرا وزیر نفت از تحول عظیم در صنعت پتروشیمی خبر داده، موضوعی قابل بحث است که در این راستا، علی محمد بساق زاده - مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که چند سال پیش پتروشیمی‌ها به بخش خصوصی واگذار شده و بعد از خصوصی شدن به هلدینگ‌های مختلف تبدیل شدند، اظهار کرد: یکی از هلدینگ‌ها، هلدینگ باختر است که تعداد زیادی از واحدهای پتروشیمی همچون پلیمر کرمانشاه، پتروشیمی مهاباد، پتروشیمی کردستان در زیرمجموعه این هلدینگ هستند و اخیراً در حال اجرای یک زنجیره پترو پالایشی در جاسک است.
وی افزود: تعداد زیادی از مجتمع‌های تولیدی همچون نوری، بوعلی، بندرامام، فجر و مبین زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس قرار دارند و از سوی دیگر این هلدینگ تعدادی پروژه همچون بیدبلند، لردگان و پتروشیمی ایلام را تعریف کرده است که سعی می‌شود در سال جاری به تولید برسند. پتروشیمی اندیمشک هم در اواخر سال گذشته کلنگ‌زنی شد. هلدینگ گسترش نفت و گاز پارسیان نیز حدود 60 درصد تولید اوره کل کشور را در اختیار دارد.
مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر این‌که رقابت سالمی بین هلدینگ‌های پتروشیمی ایجاد شده است، افزود: هلدینگ‌های پتروشیمی علاوه بر این‌که مجتمع‌های تولیدی و درآمد ارزی دارند، پروژه اجرا می‌کنند و یکی از امتیازات خوبی که پتروشیمی‌ها دارند، این است که وارد بورس اوراق بهادار شده‌اند.
بساق زاده ادامه داد: از سوی دیگر وزارت نفت قبول کرده است که پتروشیمی‌ها در پروژه‌های بالادستی هم همکاری کنند؛ قبلاً NGLها یا واحدهایی که تفکیک گاز می‌کردند، زیر نظر وزارت نفت یا شرکت ملی نفت بودند که خوشبختانه پتروشیمی‌ها اعلام آمادگی کردند که در بالادستی هم سرمایه‌گذاری کنند. در این راستا هلدینگ خلیج فارس، پروژه بیدبلند دو که یک واحد بزرگ NGL است را برعهده گرفت و انتظار می‌رود در سال جاری به تولید برسد. هم‌چنین انتظار می‌رود 3200 NGL که گازهای منطقه اروندان، هورالعظیم و آزادگان را جمع‌آوری می‌کند، به تولید برسد. NGL3100 که گازهای اطراف دهلران را جمع‌آوری می‌کند نیز توسط صندوق‌های بازنشستگی نفت اجرا می‌شود.
مشارکت پتروشیمی‌ها در تأمین خوراک
وی در ادامه با اشاره به مشارکت پتروشیمی‌ها در سرمایه‌گذاری برای تأمین خوراک گفت: این اتفاق یک تحول بزرگ است که پتروشیمی‌ها در تأمین خوراک سرمایه گذاری و خوراک را تأمین کنند. این موضوع هم برای شرکت ملی نفت و هم برای صنعت پتروشیمی مزیت مناسبی است که با اطمینان بیش‌تری خوراک مورد نیاز خود را داشته باشد.
مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: یکی از خوراک‌های پتروشیمی، متان است. از دو سال گذشته که فازهای مختلف میدان گازی پارس جنوبی وارد سرویس شده‌اند مشکلی در تأمین گاز و در نتیجه کمبود متان نداریم زیرا صنعت پتروشیمی برای استفاده از گاز محدودیت خاصی ندارد. یکی دیگر از خوراک‌ها اتان است که می‌تواند زنجیره مناسب اتیلن و اتیلن اکساید باشد و زنجیره مختلف پلیمرها را تولید کند. با افتتاح سایر فازهای پارس جنوبی مازاد اتان در کشور وجود دارد اما برنامه‌ریزی شده است که پتروشیمی‌ها صد در صد اتان را دریافت کنند.
بساق‌زاده افزود: یکی دیگر از خوراک‌ها، پروپان و بوتان است که در حال حاضر صادرات این خوراک‌ها صورت می‌گیرد. البته در صنعت پتروشیمی برای پروپان پروژه‌های مختلفی تعریف شده است که پروپان را تبدیل به پروپیلن می‌کند. پروپیلن یکی از نیازهای موادی است که در مواد پلیمری همچون بدنه خودرو و تلویزیون استفاده می‌شود.
متانول کاوه در پله‌های آخر افتتاح
بنا بر اعلام وزارت نفت، بررسی پروژه‌های صنعت پتروشیمی نشان می‌دهد، قول گشایش رسمی طرح متانول کاوه که هم‌اکنون با 99 درصد پیشرفت در پله‌های آخر افتتاح است، برای امسال داده شده است. در واقع طرح متانول کاوه اواخر سال 1397 تولید آزمایشی خود را آغاز کرده است و به‌تدریج امسال با افزایش تولید و عادی شدن واحد، شاهد تولید هر چه بیشتر این طرح خواهیم بود. طرح متانول کاوه، یکی از پروژه‌های پیش‌راه‌اندازی‌شده پتروشیمی است که سهمی قابل توجه در افزایش تولیدات سال آینده دارد. این پروژه با تولید روزانه 7000 تن، یکی از بزرگ‌ترین واحدهای متانول جهان است که به دلیل نزدیکی به دریا و داشتن اسکله اختصاصی، امتیاز خوبی برای صادرات دارد.
پتروشیمی بوشهر در نوبت بهره‌برداری
همچنین فاز نخست پتروشیمی بوشهر نیز که این روزها به پیشرفت 96 درصدی رسیده است، در نوبت افتتاح قرار دارد. طبق اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سه واحد از فاز نخست پتروشیمی بوشهر امسال به بهره‌برداری خواهد رسید. واحد شیرین‌سازی و اتان ریکاوری تولید این مجموعه نیز چندی پیش به‌طور آزمایشی آغاز به کار کرده‌اند و واحد متانول نیز در مرحله پیش‌راه‌اندازی است.
گازهای دریافتی از فازهای 6 و 7 و 8 پارس جنوبی در این فاز شیرین‌سازی و گاز غنی به واحد بازیافت اتان ارسال می‌شود. متان هم برای سوخت و هم برای خوراک واحد متانول است و سال 98 شاهد راه‌اندازی واحد متانول پتروشیمی بوشهر خواهیم بود.
فاز نخست مجتمع متانول بوشهر شامل واحدهای متانول، استحصال اتان و شیرین‌سازی گاز به مرحله پیش راه‌اندازی رسیده است. این مجتمع با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ٦٥٠ هزار تن متانول، یک میلیون تن الفین، 550 هزار تن اتیلن گلایکول، ٣٠٠ هزار تن پلیمر سنگین و سبک و 300 هزار تن اسید استیک اجرا می‌شود. پتروشیمی بوشهر در فاز 2 عسلویه در زمینی به مساحت 62 هکتار اجرا می‌شود.
پیشرفت لردگان به بیش از 96 درصد رسید
طرح پتروشیمی لردگان نیز یکی دیگر از برنامه‌های افتتاح در سال 1398 است که پیشرفت فیزیکی آن به بیش از 96 درصد رسیده است و پیش‌تر از آماده بودن این مجموعه برای افتتاح خبر داده‌اند. مجتمع پتروشیمی لردگان با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 755 هزار تن محصول در استان چهارمحال و بختیاری، منطقه فلارد در 55 کیلومتری شهرستان لردگان در حال ساخت است.
محصولات تولیدی مجتمع پتروشیمی لردگان، اوره و آمونیاک است که بخش عمده‌ای از آمونیاک برای تولید اوره در داخل مجتمع مصرف می‌شود و بقیه برای عرضه مستقیم به بازار در نظر گرفته شده است. عمده‌ترین کاربرد آمونیاک در تولید انواع کودهای شیمیایی است.
درآمد سالانه 700 میلیون دلاری بیدبلند
بنا بر اعلام، طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به بیش از 92 درصد پیشرفت رسیده است. برای این پروژه 3.2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده و پیش‌بینی می‌شود درآمد سالانه آن 700 میلیون دلار باشد. 1.5 تن محصول اتان این پروژه به وسیله خط لوله 95 کیلومتری به پتروشیمی گچساران ارسال و با تولید اتیلن در این مجتمع، خوراک طرح‌های خط لوله اتیلن غرب شاخه دنا تأمین می‌شود.
بید بلند، یکی از پروژه‌های مهم صنعت نفت و گاز کشور به شمار می‌رود که در حوزه بالادست از چهار NGL خوراک دریافت خواهد کرد و این وجه تمایز با پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی است. این طرح دارای ظرفیت 2 میلیارد فوت مکعب گاز در روز است و این موضوع برای کل منطقه خوزستان و استان‌های جنوبی کشور دارای اهمیت است.
افتتاح بزرگ‌ترین پتروشیمی غرب کشور
فاز دوم پتروشیمی ایلام شامل پروژه‌های گوگردزدایی خوراک (SRU) و الفین است که واحد گوگردزدایی هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی 97 درصدی دارد. در فاز دوم، محصولاتی نظیر اتیلن، بنزین پیرولیز، پروپیلن در گریدهای شیمیایی و پلیمری و سوخت مایع نیز به سبد محصولات پتروشیمی ایلام اضافه خواهد شد. پتروشیمی ایلام از لحاظ وسعت، ظرفیت تولید و تعداد واحدها فرآیندی، بزرگ‌ترین پتروشیمی غرب کشور است. پتروشیمی ایلام می‌تواند 150 هزار تن اتیلن مازاد بر مصرف واحد پلی‌اتیلن خود را به خط لوله اتیلن غرب سالانه تزریق کند. این پتروشیمی هم نیمه دوم سال 1398 به بهره‌برداری خواهد رسید.
پتروشیمی میاندوآب در مراحل پایانی
یکی دیگر از برنامه‌های پتروشیمی در سال 1398 افتتاح مجتمع پتروشیمی میاندوآب معروف به واحد پلی‌اتیلن سنگین با تولید 175 هزار تن در سال است. طرح اولیه این پروژه تولید 300 هزار تن محصول پی‌وی‌سی بود که بعد از مطالعات و بررسی اقتصادی به تولید پلی‌اتیلن تغییر یافت. این پتروشیمی مراحل پایانی ساخت را می‌گذراند و به گفته وزیر نفت در سال 1398 آماده بهره‌برداری خواهد بود.
بخش دیگری از پتروشیمی دماوند به عنوان تأمین‌کننده یوتیلیتی مجتمع‌های پتروشمیی در فاز 2 پتروشیمی عسلویه امسال تولیدی می‌شود. امسال با تکمیل فاز نخست دماوند به غیر از واحد پساب صنعتی، واحدهای دیگر این فاز وارد مدار تولید می‌شوند.
به نظر می‌رسد امسال با توجه به شرایط اقتصادی و فشارهای تحریمی صنعت پتروشیمی با اهتمام به واحدهای در حال فعالیت و واحدهای در آستانه بهره‌برداری می‌تواند در رونق دادن تولید، به‌ویژه تولیدات صنایع مرتبط با پتروشیمی نقشی حائز اهمیت داشته باشد و حمایت از تولید داخل را محقق کند. صنعت پتروشیمی جایگاهی ویژه در ظرفیت‌های توسعه‌ای کشور و همچنین جلوگیری از خام‌فروشی دارد و می‌توان به دامنه صادراتی این محصولات امیدوار بود. صنعت پتروشیمی، صنعتی پرسود و درآمدزا برای کشور است و در سال‌های اخیر توانسته بازارهای منطقه‌ای و جهانی را به دست آورد و در شرایط سخت به کمک کشور بیاید.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/100189/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور

ماشینش «گاوکنترل» داره!

افشاگری عجیب امیرعلی نبویان از تقلب در بازی پدرخوانده و شب های مافیا

واقعیت‌هایی ورای روایت‌ها

ترک جلسه شورای امنیت توسط هیات الجزایری هنگام شروع سخنرانی نماینده رژیم صهیونیستی

فراخوان حماس برای حضور گسترده فلسطینیان در مسجد الاقصی

حزب الله تجمع نظامیان صهیونیست را در مجاورت پایگاه راهب هدف قرار داد

کنایه سنگین آشنا به اسرائیلی‌ها: موشک یا موش کوچک؟!

استقبال مردم استان سمنان از رئیس‌جمهور

روایت امیرعبداللهیان از رایزنی‌های دیپلماتیکش در نیویورک

واکنش فرمانده ارتش به امروز صبح حادثه اصفهان

عضو دفتر نشر آثار رهبر انقلاب: برخی مسئولان به دلیل کارهای بی‌قاعده در حوزه حجاب تذکر گرفتند

مخالفت مجمع تشخیص مصلحت با بندی از برنامه هفتم توسعه

فروش نفت ایران به بالاترین سطح 6 سال گذشته رسیده است

پیش‌بینی یک کارشناس درباره نرخ اجاره در سال 1403؛ اجاره‌بها از تورم پیشی می‌گیرد؟

تکذیب ممنوعیت پرواز عراق - ایران

‏مسئول مدرسه جهادی طالبان ترور شد

سقوط بمب‌افکن استراتژیک ارتش روسیه در استاوروپل

سفر به ایران قدیم؛ اولین هواپیمای ایران و سفر استانی احمدشاه

سقوط قیمت بیت کوین

تجاوز رژیم صهیونیستی به اهدافی در جنوب سوریه

حمله انتحاری نافرجام به خودروی اتباع خارجی در کراچی پاکستان

طعنه وزیر صهیونیست به گزارش‌ها درباره انفجارهای اصفهان: مسخره است

قرارداد برداشت داده‌های لرزه‌نگاری دشت مغان امضا شد

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

نتانیاهو از ترس بازداشت دست به دامن انگلیس و آلمان شد

حمله حزب‌الله لبنان به چند پایگاه صهیونیستی

آرزوی مایکل داگلاس برای مرگ در «مرد مورچه‌ای»

دستورات رئیس جمهور در نشست پیگیری موضوعات ویژه استان سمنان

چین: امیدواریم آمریکا خودبرتربینی را کنار بگذارد

چرا غیبت بازیگران و خوانندگان در مهمانی طهماسب، لطمه‌ای به آن وارد نکرده است؟

آژانس اتمی: آسیبی به سایت‌های هسته‌ای ایران وارد نشده است

عباس‌زاده: تاریخ رژیم صهیونیستی به دو مقطع قبل و بعد از حمله تلافی‌جویانه ایران تقسیم شده است

پایان یکه تازی اردوغان؟

نتانیاهو: اگر اختلافات را کنار نگذاریم از درون فرو می‌پاشیم

2 خبر از فیلم کوتاه؛ آخرین وضعیت «ابله» و«آخرین شیهه»

آمادگی ایران برای کمک به مردم در معرض سیل در امارات

فرانسه: به درخواست اردن موشک‌ها و پهپادهای ایران رهگیری کردیم

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

شروع طولانی‌ترین انتخابات جهان در هند

جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر می‌کند

امیرعبداللهیان: ایران از طریق سفارت سوئیس به آمریکا درباره اسرائیل پیام داد

فرق انسان و سایر موجودات در نوع دوستی

استادانی که سن نمی‌شناسند؛ از اسکورسیزی تا اسپیلبرگ و ایستوود

رسانه‌های ضدایرانی مشغول حمله خیالی بزرگ به ایران!

شورای عالی امنیت ملی، وقوع هرگونه هجوم خارجی را تکذیب کرد

توضیح ارشد نظامی ارتش در مورد شنیده شدن صدای شدید در اصفهان

تاریخچه جت های جنگنده ایالات متحده

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی