اخبار محرمانه

آخرين مطالب

7 تصور اشتباه در مورد تحریم‌های ایران فرهنگی اجتماعی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین: ورلد اکونومویک فورم نوشت: تحریم‌های دولت ترامپ علیه ایران به اقتصاد این کشور ضربه وارد کرده‌اند. دولت حسن روحانی بعد از امضای برجام بر تورم غلبه کرده بود. اما در سال 2018 نرخ تورم در این کشور دوباره به 31 درصد افزایش یافت. مطابق با گزارش صندوق بین‌المللی پول، پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد ایران امسال 6 درصد کوچک شود و نرخ تورم به 37 درصد برسد. بسیاری از صنایع ایران در حال تجربه مشکلات شدیدی هستند و نرخ بیکاری در حال افزایش است. ترامپ به منظور صفر کردن صادرات نفت ایران کشور‌هایی همچون چین، هند و ژاپن را تهدید کرده است که در صورت خرید نفت از ایران تحت تحریم قرار خواهند گرفت.
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: با توجه به تأثیرات مخربی که تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران داشته‌اند، آیا کارزار فشار حداکثری ترامپ همان نتایجی را به دنبال خواهد داشت که دولت ترامپ انتظار دارد؟
دولت‌ها از زمان پایان جنگ جهانی اول به طور فزاینده‌ای از تحریم‌های اقتصادی به منظور دست‌یابی به اهداف سیاسی خود در دنیا استفاده کرده‌اند. اما تجارب تحریم‌های اقتصادی در یک قرن گذشته نشان می‌دهند که توجیه قانع‌کننده‌ای برای آن‌ها وجود ندارد.
در دهه‌های اخیر تحریم‌های اقتصادی محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند. برای مثال، در دهه 1990 رژیم‌های تحریمی به طور متوسط هر هفت سال اعمال شده اند. تقریباً دو سوم از 67 رژیم تحریمی اعمال شده در این دهه مربوط به تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا هستند. تخمین زده می‌شود که در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون تقریباً 40 درصد جمعیت دنیا تحت تحریم‌های آمریکا قرار داشتند. در واقع، اکثریت تحریم‌های اقتصادی توسط کشور‌های بزرگ علیه کشور‌های کوچک‌تر اعمال شده بودند. در حال حاضر آمریکا تقریباً 8 هزار تحریم را علیه کشور‌های مختلف در دنیا اعمال می‌کند که ایران بزرگ‌ترین هدف آن‌ها بوده است.
علاوه براین، از دهه 1960 به بعد شورای امنیت سازمان ملل 30 رژیم تحریم چندجانبه را مطابق با ماده 41 منشور ملل متحد پیاده‌سازی کرده است. کارآمدترین تحریم‌های اعمال شده توسط این نهاد نقش کلیدی در پایان دادن به رژیم‌های آپارتاید در آفریقای جنوبی و رودزیای جنوبی داشتند. اما تحریم‌های سازمان ملل فقط به کشور‌های خاص محدود نشده است، بلکه نهاد‌های غیر دولتی همچون القاعده، طالبان و اخیراً داعش نیز مورد هدف قرار گرفته‌اند.
اما تردید زیادی در مورد این موضوع وجود دارد که تحریم‌های ترامپ به تغییر رفتار ایران منجر شوند. باید به این واقعیت ساده در مورد تحریم‌های اقتصادی اشاره کرد که آن‌ها در بیشتر موارد نتیجه‌ای به همراه ندارند. مطابق با نتایج یک مطالعه جامع بر روی 170 رژیم تحریمی که در قرن بیستم استفاده شده بودند، تنها یک سوم از آن‌ها به هدف خود دست پیدا کردند. مطالعه دیگری حتی نرخ موفقیت تحریم‌های اقتصادی را کمتر از 5 درصد تخمین زده است.
درصد بالای تحریم‌های اقتصادی ناموفق نشان می‌دهد که دولت‌ها معمولاً دلایل قانع‌کننده‌ای برای توجیه تحریم‌های خود ندارند. هفت تصور غلط در مورد این تحریم‌ها وجود دارد. ما باید نادرستی هر کدام از آن‌ها را نمایش دهیم.
اول، معمولاً تحریم‌ها به عنوان گزینه بهتر و بشردوستانه نسبت به جنگ توجیه می‌شوند. اما این استدلال پتانسیل دیپلماسی بین‌المللی برای حل کردن مناقشات را دست کم می‌گیرد. در واقعیت تحریم‌ها معمولاً زمینه مناسب برای جنگ را فراهم می‌کنند. برای مثال، سیزده سال تحریم‌های بین‌المللی علیه عراق در نهایت به حمله آمریکا در سال 2003 منجر شدند.
دوم، چنانچه تحریم‌ها صرفاً در حال ضربه زدن به کشور هدف باشند، موفقیت‌آمیز توصیف می‌شوند. اما برای ارزیابی کارایی تحریم‌ها باید هدف آن‌ها به طور صریح تعریف شده باشد. شواهد موجود نشان می‌دهند که تحریم‌ها معمولاً بیشتر به جمعیت غیر نظامی آسیب وارد می‌کنند، حتی زمانی که غذا و دارو تحت تحریم قرار نگرفته باشند. تحریم‌های اقتصادی مانع رشد اقتصادی می‌شوند. بدین ترتیب سطح تولید در کشور افت پیدا می‌کند و کسب‌وکار‌ها ورشکسته می‌شوند که خود باعث افزایش نرخ بیکاری خواهد شد. علاوه بر این، تحریم‌ها با محدود کردن واردات و ایجاد بحران‌های پولی می‌توانند به افزایش شدید تورم منجر شوند.
سوم، تحریم‌های اقتصادی معمولاً هوشمندانه و هدفمند توصیف می‌شوند. اما در عمل معمولاً تحریم‌های اقتصادی به کل جامعه آسیب وارد می‌کنند. تحریم‌ها طبقه متوسط کشور را تحت فشار قرار می‌دهند و بیشتر بار آن‌ها نیز بر دوش فقیرترین و آسیب‌پذیرترین گروه‌های جامعه قرار می‌گیرد. این گروه‌ها قربانی اصلی تحریم‌هایی هستند که برای مجازات حکومت طراحی شده اند.
چهارم، برخی دولت‌ها نیز تحریم‌های اقتصادی را به عنوان روشی برای دفاع و ترویج حقوق بشر معرفی می‌کنند. اما شواهد موجود نشان می‌دهند که نهاد‌های جامعه مدنی نیز معمولاً از جمله بزرگ‌ترین قربانیان تحریم‌ها هستند.
در مورد ایران، خروج آمریکا از توافق سال 2015 و اعمال مجدد تحریم‌ها باعث شد که قدرت عناصر افراطی در ایران افزایش پیدا کند. آن‌ها اکنون می گویند که سخنانشان در مورد بی اعتمادی به آمریکا صحیح بوده است و در حال مقابله با دولت اعتدال‌گرای روحانی هستند. به طور مشابه، تحریم‌های آمریکا علیه صدام در دهه 1990 نیز به نابودی کامل جامعه مدنی منجر شد. این تحریم‌ها به فرقه‌گرایی و سیاست‌های هویتی منجر شدند که هنوز تأثیرشان بر روی عراق و منطقه ادامه دارد.
پنجم، ادعا می‌شود که این تحریم‌ها برای تغییر حکومت ضروری و کارآمد هستند. در صورتی که موارد آفریقای جنوبی و زیمباوه را نادیده بگیریم، این ادعا ضعیف‌ترین استدلال مطرح شده در بین هفت مورد است. بقای رژیم‌های تحت تحریم در کشور‌هایی همچون کره شمالی، کوبا و میانمار نشان‌دهنده این موضوع است. حتی محاصره اقتصادی قطر توسط عربستان، امارات و بحرین از ژوئن 2017 نیز باعث افزایش محبوبیت امیر قطر شد و سطح حمایت مردم از او را افزایش داده است.
ششم، ادعا می‌شود که تحریم‌ها دولت‌های هدف را تضعیف می‌کنند. اما تحریم‌های اقتصادی با بدتر کردن محیط کسب‌وکار بیشترین ضربه را به بخش خصوصی وارد می‌کنند.
هفتم، ادعا می‌شود که تحریم‌های اقتصادی کارایی زیادی در کاهش تکثیر سلاح‌های هسته‌ای دارند. اما شواهد موجود خلاف این موضوع را نشان می‌دهند. از زمانی که پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در سال 1970 به وجود آمد، چهار دولت شامل اسرائیل، هند، پاکستان و کره شمالی به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده‌اند. این در حالی است که سه مورد از آن‌ها تحت تحریم‌های اقتصادی قرار داشتند.
موفقیت یا شکست تحریم‌های اقتصادی وابسته به این است که آیا باعث تغییر رژیم یا رفتار حکومت می‌شوند یا خیر. با توجه به تصورات غلطی که در مورد کارایی تحریم‌های اقتصادی وجود دارد، غافلگیرکننده نیست که آن‌ها معمولاً به اهداف خود دست پیدا نمی‌کنند یعنی حکومت ها تغییر نمی کنند. علاوه براین، با قاطعیت بیشتر می‌توان ادعا کرد که بی ثبات کردن ایران به ملتهب شدن منطقه منجر خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/100198/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

مرغ کیلویی چند؟

هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل

مهارت شگفت‌انگیز بازیگر مشهور سینما در کشیدن نقاشی

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی؛ 2 نفر فوت شدند

10 هزار بی خانمان در پی تخریب دو هزار خانه در مرکز غزه

فیلمسازی در حوزه اقوام یک گام بزرگ است

دستور فرمانده به یگان‌های امدادی سپاه برای کمک به سیل‌زدگان

فنلاند قواعد پناهندگی را تشدید می‌کند

جزئیات مقابله سامانه‌های پدافند هوایی با اشیای مشکوک در آسمان اصفهان

سفر مقام‌های ارشد بلاروس به کره شمالی

گروه 7: با هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالف هستیم

جشن 30 سالگی «داستان عامه‌پسند»

درخواست وزرای خارجه گروه 7 از ایران و اسرائیل: از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنید

وضع بهداشتی وخیم فلسطینی‌ها در اردوگاه جبالیا

پسر صدیقه خانم که اروپایی‌ها را شگفت زده کرد

راهپیمایی حمایت از مردم غزه و عملیات وعده صادق در مشهد، گرگان و کرمان

کرملین: از ایران و اسرائیل می‌خواهیم خویشتن‌داری کنند

حاج‌علی‌اکبری: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود

خاطره جالب محمد بحرانی از 3هزار تومانی که زندگی‌اش را تغییر داد

آذری جهرمی: در صورت اعلام جهاد توسط فرماندهی کل قوا، لباس سربازی خواهم پوشید

حماس و فتح وتوی ضد فلسطینی آمریکا را محکوم کردند

مهران رجبی رازی که خیلی‌ها دنبالش بودند را فاش کرد!

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

باهنر: وحدت شکنی بلای مجلس است

چطور با خودشیفته‌ها رفتار کنیم؟

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

حملات توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی به رفح

آمریکا از پاسخ به استفاده از پایگاه نظامی پاکستان طفره رفت

بازیگر سفارشی که کارگردان رو تحقیر میکنه!

لاپید: بن‌گویر با یک توئیت یک‌کلمه‌ای اسرائیل را مضحکه دنیا کرد

روایت خبرگزاری روسی از سخنان سفیر ایران درباره پاسخ قاطع ایران به حمله تل آویو

دیدار محسن رضایی با اعضای شورای نگهبان

رئیس جمهور: «وعده صادق» اقدامی ضروری و نماد اقتدار کشور بود

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

پکن: با هر رفتاری که تنش را در خاورمیانه زیاد کند مخالفیم

تلویزیون آخر هفته چه فیلم هایی پخش می کند؟

استقبال دامغانی‌ها از رئیس‌جمهور ساعاتی پس از زلزله

واکنش جالب شبنم مقدمی به آهنگ گل پامچال

مقامات اسرائیلی نمایش تمسخرآمیز ریزپرنده‌ها را پایان حمله به ایران اعلام کردند

واکنش جالب مردم اصفهان به هدف قرارگرفتن چند ریز پرنده‌ توسط پدافند

واکنش فرمانده نیروی زمینی ارتش به حادثه اصفهان

آمریکا برای کمک نظامی به آرژانتین بودجه اختصاص داد

واکنش فرمانده ارتش به حادثه امروز صبح اصفهان

هاشمی‌طبا: اگر ریشه فساد از بالا خشک نشود، جواب گرفتن واقعاً سخت است

چرا رسانه‌های غربی وقایع امروز ایران را بزرگنمایی کردند؟

واکنش انگلیس به حادثه اصفهان: کاهش تنش‌ها ضروری است

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی