اخبار محرمانه

آخرين مطالب

چرا بولتون حتی دونالد ترامپ را نگران کرده است؟ فرهنگی اجتماعی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین: حتی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که آمادگی بخشش جنایتکاران جنگی را دارد از جان بولتون می هراسد. ترامپ با سپردن یک کرسی در کابینه اش به او تردیدهای زیادی داشت (البته بیشتر به این خاطر که سبیل پر پشت بولتون با سلیقه ترامپ جور درنمی آید). بولتون و ژنرال اچ. آر مک مستر هر دو نامزدهای ترامپ برای سمت مشاور امنیت ملی بودند. ترامپ با مک مستر کنار آمد که البته یک سال بیشتر طول نکشید. بولتون که ترامپ او را «سبیل» صدا می زند، به آرامی توانست این پست حساس را از آن خود کند. مشاور امنیت ملی، مشاور اصلی رئیس جمهور آمریکا در سیاست خارجی است و معمولا حتی از وزیر امور خارجه نیز اهمیت بیشتری دارد. بولتون گوش ترامپ است. از این رو ترامپ که در سیاست سازی هایش غیرقابل پیش بینی است، خطرناک ترین مرد جهان را در کنار خود دارد که زیر گوشش پچ پچ می کند.
وقتی موضوع ایران پیش آمد ترامپ درمورد بولتون گفت: «اگر به جان بود تا حالا ما چهار تا جنگ راه انداخته بودیم.» گفته می شود که بولتون گفته است دوست دارد نیروی عظیم ارتش آمریکا را علیه کوبا، ایران، کره شمالی و ونزوئلا به کار بگیرد. این ها احتمالا «چهار جنگی» است که ترامپ اشاره کرده است. البته این جنگ ها به جنگ هایی افزوده می شد که آمریکا همچنان فعالانه در افغانستان و همچنین در عراق و سوریه در آنها درگیر است. ایالات متحده در حال حاضر بیش از 100 پایگاه نظامی - که بسیاری از آنها در حال عملیات های فعال هستند- در گوشه و کنار جهان دارد.
تهاجمی بودن معمول نیروی نظامی آمریکا بولتون را راضی نمی کند: او خواهان تشدید تهاجمی بودن آمریکاست.
ستیزه جو و افراطی
بولتون یکی از مثال های شاخص یک باز جنگی است. چنین کسانی در پی آن هستند که دیگران را به جنگ بفرستند. خودشان تمایلی ندارند به جنگ بروند. بولتون با زیرکی در سال 1970 وارد گارد ملی شد. او در یکی از کتاب های تجدید دیدار دانشگاه ییل نوشت: «اعتراف می کنم که هیچ تمایلی به مردن در یک شالیزار برنج در جنوب شرق آسیا ندارم. از نظر من جنگ در ویتنام پیشاپیش شکست خورده است.» زمانی که بولتون این تصمیم شخصی را می گرفت، قهرمانان او - نیکسون و کیسینجر- بمباران وحشیانه و غیرقانونی خود علیه کامبوج و لائوس را شروع کرده بودند. در بازه زمانی بین تصمیم بولتون مبنی بر نرفتن به جنگ ویتنام و عقب نشینی آمریکا از سایگون 3304 سرباز آمریکایی و نیز تعداد بی شماری از مردم ویتنام، کامبوج و لائوس کشته شده بودند.
بولتون دربخش عمده ای از عمر خود در دولت به سختی علیه طرف خوب تاریخ تلاش کرده است. یکی از اجزای کلیدی کار بولتون کمک به لاپوشانی نقش دولت ریگان در حمایت از کنتراها در قضیه ایران-کنتراست. بعد از آنکه ساندینیست های چپگرا در سال 1970 در نیکارگونه به قدرت رسیدند، اول دولت کارتر و بعد دولت ریگان به ارتش و الیگارشی این کشور برای شکل گیری یک نیروی ضد انقلاب در برابر کنتراها کمک کردند. کنتراها که توسط آمریکا آموزش دیده بودند از بی رحمانه ترین روش ها علیه مردم عادی برای تضعیف دولت ساندینست ها استفاده کردند. وقتی کنگره آمریکا - زیر فشار افکار عمومی- به حمایت مالی علنی آمریکا از کنتراها پایان داد، دولت ریگان به طور غیرقانونی مبادرت به فروش سلاح به ایران کرد و سود حاصل از آن را صرف حمایت از کنتراها کرد. این قضیه رسوایی ایران- کنترا نام گرفت. بولتون برای سد کردن تلاش های سناتور جان کری برای تحقیقات پیرامون قاچاق مواد مخدر و فروش تسلیحات به نفع کنتراها در نیکاراگونه مبارزه کرد. او از تحویل دادن مدارک مربوط به موضوع ایران- کنترا به سناتور پیتر رودینو خودداری کرد. بولتون به سختی برای دولت کار کرد و به قول سخنگوی کاخ سفید مارلین فیتزواتر زبانی معمولا «ستیزه جو و افراطی» داشت.
چکش بولتون
افراطی و خارج از اعتدال بودن، خلق و خوی بولتون است. او در سال 1994 گفت که اگر ساختمان سازمان ملل در نیویورک «ده طبقه اش را هم از دست بدهد فرق زیادی نخواهد کرد.» چه سخنان وحشت انگیزی. بولتون با این کلمات زندگی کرده است. او سال ها از عمر خود را صرف تلاش برای تضعیف هر گونه پیمان کنترل تسلیحاتی آبرومندانه ای در چهارچوب سازمان ملل کرده و سال های زیادی را صرف تلاش برای ممانعت از این کرده که ایالات متحده مجبور به هر گونه پاسخگویی بین المللی شود. بولتون در سال 2000 «کلیسای کنترل تسلیحاتی» را به باد تمسخر گرفت؛ عبارتی نشانگر یک تمایل روشن در نگرش او نسبت به صلح و جمله ای که بخش های بزرگی از طبقه حاکم آمریکا نیز با آن متفق القول هستند.
این بولتون بود که دولت جرج دبیلو بوش را در سال 2001 به سمت خروج از پیمان موشک های ضد بالستیکی سال 1972 سوق داد، عملی که ارسال سیگنال های خصومت آمیز به مسکو تلقی شد. بار دیگر این بولتون بود که در سال 2003 بوش را برای بر هم زدن «چهارچوب توافق شده» سال 1994 بین ایالات متحده و کره شمالی تشویق کرد. وقتی اطلاعات آمریکا - که در مورد عراق اعتبار آن لطمه دیده بود - گفت که کره شمالی غنی سازی اورانیوم را شروع کرده، تمام گفتگوها با این کشور متوقف شد. بولتون بعدها نوشت «این چکشی بود که من برای خرد کرد چهارچوب توافق شده دنبالش بودم.» این بولتون بود که یک بار دیگر ترامپ را وادار به خروج از توافق اتمی با ایران کرد و ترسناک تر آنکه این بولتون بود که پیمان موشک های اتمی میان برد سال 1988 را از میان برداشت.
سابقه بولتون روشن است. کلمات او نه تنها در سخنانش بلکه در کتاب عمیقا روشنگرانه اش «تسلیم هرگز یک گزینه نیست» (2008) نیز به همین روشنی است. خطوط کلی دیدگاه بولتون هم در عملکرد و هم در سخنان او کاملا روشن است. نقطه ثقل تفکر او این است: اینکه قدرت آمریکا باید بدون کنترل باقی بماند و باید برای حصول اطمینان از همیشگی بودن سلطه آمریکا به کار گرفته شود. هر تسلیمی در برابر هر چند قطبی یا دو قطبی (چین و ایالات متحده) بی معناست. سلطه آمریکا مطلق است و همیشه باید چنین باشد. مقامات آمریکایی منتخب معدودی جرات مخالفت کردن با این دیدگاه غیرقابل قبول را دارند. آنها به پرچم سلام می دهند و بمب افکن ها را برای گسترش پرچم آمریکا در سراسر جهان گسیل می دارند.
چه چیزهایی بازدارنده این سلطه همیشگی و مطلق آمریکا است؟
1.سازمان ملل و هیچ پیمان و بدنه بین المللی نباید اجازه مداخله در اقدامات آمریکا را داشته باشند. سازمان ملل باید اظهارنظراتش راجع به آمریکا را اصلاح کند که یعنی سازمان ملل باید مطیع کاخ سفید باشد.
2.به اتحادیه اروپا که وانمود می کند برتر از ایالات متحده است نباید اجازه داده شود «رویه بی پایان جویدن دیپلماتیک» خود (آنگونه که بولتون در کتابش می نویسد) را داشته باشد. اتحادیه اروپا باید به سکوت کشانده شود.
3.دشمنان اصلی آمریکا - روسیه و چین - باید تضعیف شوند و از آسیب پذیری هایشان علیه خود آنها استفاده شود. در اینجا تحریم ها ابزاری موثر به شمار می روند، چرا که وارد جنگ شدن با آنها - حتی از نظر بولتون- خودکشی خواهد بود. سرنگون کردن متحدان عمده روسیه و چین - کشورهایی چون ونزوئلا و ایران- این کشورهای جاه طلب را تضعیف خواهد کرد.
4.عملی کردن سیاست تغییر رژیم در مورد کشورهایی چون ونزوئلا و ایران و نیز کوبا و کره شمالی نه تنها روسیه و چین را تضعیف خواهد کرد، بلکه این پیام قدرتمند را نیز ارسال خواهد کرد که هیچ کس یارای برابری و به چالش کشیدن ایالات متحده را ندارد.
بولتون دارای یک جهان بینی منسجم است. همتایان باز تندروی او - هم در میان جمهوریخواهان و هم دمکرات ها- شهامت و جسارت او را ندارند. آنها کاملا وانمود خواهند کرد که عمل گرا هستند و تنها به «اطلاعات» واکنش نشان می دهند. اما هیچ یک این جنگ های تهاجمی - چه علیه عراق یا ایران، افغانستان یا ونزوئلا- صرفا ناشی از عمل گرایی نیستند. بولتون دستور کار کاملی را در دست اجرا دارد. او نماینده یک روشنفکر جریان اصلی آمریکاست. جریان اصلی ایالات متحده سبک و سیاق بولتون است. بهنجار بودن آنها صرفا به این معناست که آنها فلسفه بولتون را نه چون خود او یک تکه و منسجم، بلکه تکه تکه و مجزا دنبال می کنند.
نویسنده: ویجی پراشاد (Vijay Prashad) روزنامه نگار و مدیر تری کانتینتال: موسسه تحقیقات اجتماعی
منبع: yon.ir/btSWO
انتهای پیام.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/104436/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

چه سریالی جایگزین «مادرانه» می‌شود؟

واعظ آشتیانی: رأی مردم آمریکا در انتخابات نمایشی است

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد

تقلب‌های ناشیانه این سریال از «فسیل» هیچ‌کس را نخنداند

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

خبرهایی از چهره ها؛ از مدیری تا ده نمکی

نمایش 2 فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی

دستور کار جلسات مجلس در هفته آینده اعلام شد

نماینده مجلس: مماشاتی که با بی‌حجابی صورت گرفت، کار را برای مقابله با بی حیایی سخت‌تر کرد

پاسخ به کنجکاوی‌ها پیرامون «مست عشق»

حمله زردنویسان به زندگی خصوصی هنرمندان

جشن تولد غریبانه بازیگر محبوب طنز آثار صداوسیما

نماینده ویژه پاکستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

من دوست ندارم در راه کار خیر بمیرم

عروس امام خمینی(ره) درگذشت

دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی جهان بیدار شده است

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

ادامه واکنش‌ها به سخنان جنجالی مدیر «نماوا»

«تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما

واکنش آمریکا به ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌‌ای ایران

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

اعتراف جالب خانم مجری جنجالی صداوسیما جلوی مردم

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

چهره ها/ نجم الدین شریعتی در چایخانه حرم امام رضا(ع)

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

ویدئو مهسا جاور به مناسبت صعود تیم دو نفره روئینگ زنان ایران

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

گفت و گوی دو خواهر کول بر در سریال نون خ 5

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی