اخبار محرمانه

آخرين مطالب

توقع فاشیستی فرستاده اروپا تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه -
توقع فاشیستی فرستاده اروپا
k ٤.٨
٠
روزنامه جوان / متن پیش رو در جوان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
پسمانده‌های متعفن نازیسم و فاشیسم در روح ضعیف‌ترین اروپای تاریخ حلول کرده است تا به آنان هویتی تازه بدهد. اما ظاهراً تراوشات تهوع‌آور ذهن خودپسند اروپایی‌ها فقط به درد مومیایی کردن لاشه پوسیده برجام می‌خورد و در هر عرصه دیگری، اروپا اکنون یک منفعل بیچاره است.
آشفتگانی که نام اتحادیه را برای خود برگزیده‌اند، در شرایطی که ضعیف‌ترین دوران تاریخی خود را پس از عقب‌ماندگی‌های قرون وسطی می‌گذرانند، فرستاده خود را به تهران گسیل کردند تا اینجا پشت تریبون بگوید «اروپا نمی‌تواند بدون خواست امریکا برجام را اجرا کند، اما از ایران نمی‌پذیریم که از برجام کم بگذارد!» با این توصیف، آمدن او به خاک ایران چرا مهیا شد؟!
سال‌هاست که نظریه‌پردازان وطنی که جسم شان در ایران است و روح‌شان در فرنگستان سیر می‌کند، در چنین مواقعی نظریه می‌دهند که اروپا برای حل مشکل آمده و باید از سرمایه اختلاف اروپا و امریکا و حداقل از ضعفی که اروپا در برابر قدرت‌های جهان دارد، استفاده کنیم و اگر سخن تندی می‌گویند مصرف آن فقط راضی نگه‌داشتن امریکا است و در عمل اروپا می‌خواهد مسائلش را با ایران حل کند. اما در همه این سال‌ها اروپایی‌ها نشان داده‌اند که اتفاقاً آنچه را با صراحت و شفافیت پشت تریبون‌ها می‌گویند، به تمامی، هم باور دارند و هم نقشه‌ها و راهبرد‌های پیش‌روی خود را بر اساس همان سخنان به پیش می‌برند.
غالب صاحب‌نظران معتقدند که پس از دوره قرون وسطی، اروپا هیچ‌گاه در نسبت و قسمت جهانی، تا به این حد ضعیف نبوده است، اما در ایران برخی‌ها هنوز در مقابل فرستاده‌های اروپا، آب از دور دهان‌شان راه می‌افتد.
ماس دیروز رفتاری خارج از عرف یک میانجی و دیپلمات که به دنبال حل مسئله است، داشت و وزارت خارجه ایران باید این را به عنوان آخرین درسی که از ناتوانی و بدعهدی اروپا می‌گیرد، در دفتر برجام ثبت کند.
هایکو ماس دیروز به عنوان اولین وزیر خارجه تروئیکای اروپایی بعد از خروج امریکا از برجام به تهران آمد. در شرایطی که بیش از یک سال از خروج امریکا از برجام گذشته است. اروپاییان یک سال اول بعد از خروج امریکا را به ابراز تأسف و وعده و وعید گذراندند، ولی همین که دیدند ایران اولین گام را برای تعدیل تعهدات برجامی خود برداشته، راهی تهران شدند تا به گفته هایکو ماس یک بار دیگر «به ایرانی‌ها درباره پایبندی به توافق هسته‌ای» اطمینان بدهند. هایکو ماس دیروز بعد از حدود دو ساعت مذاکره با ظریف پشت تریبون رفت و گفت: «بسیار ضروری بود در این شرایط تبادل نظرات صریح صورت بگیرد.» سفر هایکو ماس به تهران که دو روز قبل از سفر شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن به تهران انجام شد، اگرهیچ نتیجه‌ای هم نداشت، لااقل نشان داد که اروپاییان توقع اجرای چه نوع برجامی را دارند، برجامی که ایران اجراکند و اروپا نه! ماس به دشوار بودن تحقق منافع اقتصادی حاصل از برجام برای ایران در شرایط فعلی اذعان کرد: «ما می‌دانیم که تحقق منافع اقتصادی که به ایران در پی توافق هسته‌ای (برجام) وعده داده شده، تا حد زیادی بدون امریکایی‌ها دشوار است.» او بدون اینکه صریحاً به ضعف اروپاییان اعتراف کند، گفت که اروپا نه می‌خواهد و نه قادر است که «معجزه‌ای» انجام دهد: «امروز صحبت‌های فشرده‌ای درباره برجام و نحوه ادامه برجام داشتیم و موضع ما سه کشور اروپایی حمایت از برجام است، البته معجزه‌ای نمی‌خواهیم بکنیم.» با همه اینها، او گفت که اروپا توقع دارد ایران همچنان به اجرای برجام ادامه دهد: «اما من معتقدم که منفعت سیاسی و راهبردی در این است که این توافق و نیز مذاکره با اروپا حفظ شود و این موضوع را باید تهران هم به رسمیت بشناسد.»
وزیر خارجه آلمان ضمن تأیید اینکه «منافع اقتصادی ایران در برجام محقق نشد» یک بار دیگر وعده کرد که «ما و دیگر کشور‌های اروپایی تلاش می‌کنیم امکان تجارت را فراهم کنیم و از طریق اینستکس شرکت‌های اروپایی در ایران فعالیت کنند.» ماس که رئیس اینستکس را هم همراه خود با تهران آورده بود، دست‌کم پشت تریبون مطبوعاتی توضیح نداد که آیا تلاش‌های اتحادیه اروپا یک سال طول خواهد کشید یا بیشتر!
وزیر خارجه آلمان متوهمانه مدعی شد: «همچنان از برجام حمایت می‌کنیم و معتقدیم رسیدن به این توافق کار درستی بوده است و خروج امریکا باعث شد منافع اقتصادی ایران محقق نشود، ما و دیگر کشور‌های اروپایی تلاش می‌کنیم امکان تجارت را فراهم کنیم و از طریق اینستکس شرکت‌های اروپایی در ایران فعالیت کنند، تلاش می‌کنیم تعهدات را اجرایی کنیم.»
2 ساعت مذاکره «جدی، صریح و طولانی»
ظریف روز یک شنبه در مدرسه علامه حلی در موضعی کم‌سابقه گفته بود: «در برجام، اقدام مهم نیست و نتیجه مهم است و آن‌ها باید بگویند که از اقدامات‌شان چه نتایجی گرفته‌اند، اینکه بگویند ما تلاش کرده‌ایم و نشد ما هم از این به بعد می‌توانیم تلاش کنیم و بگوییم نشد.» با این حال ظریف دیروز در ملاقات با همتای آلمانی خود ترجیح داد جوانب احتیاط را در پیش بگیرد و بدون موضع‌گیری علیه اروپاییان صرفاً به تکرار این هشدار بسنده کرد که ایران موظف است از حقوق مردمش به همان اندازه که به تعهداتش پایبند است، دفاع کند و یکی از این حقوق همان چیزی است که در ماده 36 برجام به رسمیت شناخته شده است. ظریف تأکید کرد که اقدامات جدید ایران کاملاً منطبق بر حقوق شناخته شده در ماده 36 برجام است. وزیر امور خارجه ایران گفت که ما هدف مشترکی با اروپا و آلمان داریم و آن حفظ برجام، جلوگیری از تنش و درگیری در منطقه و بهره‌مندی مردم ایران از مزایای برجام است، ولی تأکید کرد: «آمادگی داریم اقدامات خود [در چارچوب بند 36 برجام]را ادامه داده، متوقف کنیم یا بازگشت دهیم بر حسب اقداماتی که شرکای ما نسبت به اجرای تعهدات‌شان در برجام اقدام عملی انجام دهند.» ظریف مذاکره با هایکو ماس را «جدی، صریح و طولانی» خواند و گفت: «من به دوستم گفتم توقع ایران حفظ و اجرای برجام است. توجه دوستان اروپایی را به مواد یک تا 3 ضمیمه 2 برجام و همینطور بیانیه‌های کمیسیون مشترک در سطح وزرا و معاونان که بعد از خروج امریکا برگزار شد و تعهداتی که دادند، جلب کردم.» وزیر خارجه ایران تأکید کرد تنها راه کاهش تنش در منطقه، توقف جنگ اقتصادی است. ظریف گفت: «امریکا اعلام جنگ اقتصادی علیه ایران کرده و این جنگ بسیار برای منطقه و جهان و نظم بین‌المللی خطرناک است. اقداماتی که امریکا پس از خروج از برجام انجام داده از نظر ما هدف گرفتن مردم ایران است که قرار بود بیشترین منفعت را از اجرای برجام ببرند.» خبرنگار اشپیگل از ظریف سؤال کرد که از طرف امریکا و اروپا خواسته می‌شود درباره برنامه موشکی و منطقه با ایران صحبت شود که وی در پاسخ گفت: «در مورد بحث‌هایی که امریکا و اروپا مطرح می‌کنند دو نکته وجود دارد؛ اول اینکه ما توافقی داریم که حاصل دو سال مذاکره فشرده و 12 سال کار دیپلماتیک است آیا این توافق را اجرا کردند که توقع گفت‌وگو درباره موضوعات دیگر دارند، نخست باید نشان دهند توافق با امریکا فایده دارد بعد توقع توافق دیگر را داشته باشند.»
حمایت از اسرائیل مسئولیت تاریخی غرب
بخش مهمی از کنفرانس مطبوعاتی ظریف و ماس به چالش درباره رژیم صهیونیستی کشیده شد، زمانی که هایکو ماس در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه بیلد آلمان درباره رویکرد آلمان نسبت به اسرائیل گفت: «این مسئولیتی است که ما به گردن داریم. حمایت از اسرائیل و دوستی نزدیک با آن‌ها قابل بحث نیست؛ این مسئله جزو اصول و باور‌های حکومتی جمهوری فدرال آلمان است و قابل تغییر هم نیست و این مسئولیتی است که تاریخ به ما داده است. من این اصل را در تهران نیز عوض نمی‌کنم.» این در حالی است که ظریف در موضع‌گیری صریح گفت که مشکل خاورمیانه، مشکل سیاست‌های تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و حمایت بدون حد و مرز ایالات متحده از این جنایت‌هاست. او گفت: «مشکل این است که برخلاف همه قواعد خوب بین‌الملل، اشغال توسط امریکا به رسمیت شناخته شده، اشغال قدس شریف، اشغال بلندی‌های جولان به رسمیت شناخته شده و سیاست‌های ضد حقوق بشر رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین به فراموشی سپرده شده است.» ظریف اضافه کرد: «مشکل منطقه ما این است که امریکا تلاش کرده با یک جنایت جدید به اسم معامله قرن حقوق مردم فلسطین را به زور زیر پا بگذارد، اینهاست که باعث خطر در منطقه است.» ظریف گفت: «شما باید از رژیمی که دارای سلاح هسته‌ای است سؤال کنید، آقای نتانیاهو کنار نیروگاه دیمونا که مرکز ساخت سلاح هسته‌ای اسرائیل است می‌ایستد و می‌گوید ما ایران را نابوده خواهیم کرد، او (نتانیاهو) این سؤال را باید جواب دهد.» وی در عین حال گفت: «البته هیچ‌کس نمی‌تواند علیه مردم ما اقدامی کند مگر اینکه پاسخ قاطعی دریافت کند. ما شروع‌کننده هیچ جنگی نبوده و نخواهیم بود، اما کسی با ما جنگ را شروع کند، آن کشور پایان‌دهنده آن نخواهد بود.» رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال خبرنگار آلمانی در خصوص حقوق همجنس‌گرایان تأکید کرد که جامعه ما اصول اخلاقی دارد که مردم ما بر اساس آن اصول به حیات ادامه می‌دهند. اصول اخلاقی و مقررات قانونی ما حاکم بر رفتار افراد در اماکن عمومی و ضرورت رعایت قانون و اخلاق عمومی است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/115610/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«هدفی» که ایران با حمله به اسرائیل زد!

آمریکا اولین اورانیوم غنی شده 90 کیلویی را تولید کرد

فروش بالای فیلم‌ها دستاورد سینماگران است نه دولتمردان

معرفی داوران جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی

متن و حواشی سفر رئیس‌جمهور به سمنان

سهم 41 درصدی ابرپروژه‌های نفتی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی دولت سیزدهم

هنیه برای دیدار با اردوغان وارد ترکیه شد

آمریکا بدلیل حمایت از جنایات رژیم پهلوی به پرداخت بیش از یک میلیارد دلار محکوم شد

عضو گروه بیتلز و همسرش چرا به ایران آمدند؟/ از بازارگردی و خوردن کباب تا دیدار با ویگن/ تصاویر

روایت جالب یک اقتصاددان از دلیل افزایش عجیب قیمت طلا

راه‌اندازی قطار سریع‌السیر در کره برای ترغیب جوانان به ازدواج

تصاویری از خودسوزی یک نفر مقابل دادگاه ترامپ

شولتس: جنگ اوکراین احتمالا چندین سال طول می‌کشد

کروز کنترلی که فقط ماشین ارسطو عامل داره!

کنایه همراه وزیر خارجه در نیویورک به یک خبرنگار

جزئیاتی از دور دوم انتخابات مجلس؛ زمان آغاز تبلیغات مشخص شد

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

استایل بن سلمان در محل کار؛ رونمایی ولیعهد عربستان از دفتر کارش!

سرمقاله جمهوری اسلامی/ کاربردی‌ترین زمان دیپلماسی

بنسو سورال: بعد از «مست عشق» هر نقشی را قبول نمی‌کنم

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

سرمقاله اطلاعات/ ایران اوج بازدارندگی و قدرت بلامنازع

سرمقاله ابتکار/ راه قدس از اردن می‌گذرد؟

سرمقاله جام جم/ آبروی از دست رفته

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

خانواده های اسرای صهیونیست بزرگراه اصلی تل آویو را بستند

تصاویر لحظات اولیه حمله هوایی به آشیانه زرهی پایگاه نیرو های مسلح عراق

سئول: وضعیت خاورمیانه را از نزدیک رصد می‌کنیم

انتقال مجروحین حمله هوایی پایگاه کالسو عراق به مراکز درمانی

لباس عروسی لاکچری بر تن خانم بازیگر

امیرعبداللهیان: سلاح‌های مورد استفاده در اصفهان، بیشتر شبیه اسباب‌بازی بچه‌ها بود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

چرا باید از کارت سوخت شخصی استفاده کنیم؟

سرمقاله ایران/ حفاظت از خاکریز حجاب بدون بازی در زمین دشمن

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نگاهی دیگر به وزارت امور اقتصادی و دارایی

سرمقاله جمهوری اسلامی/ « » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

وقتی کارگردان مشهور قلیان چاق می‌کرد

رمزگشایی ایمانی از موضع گیری واحد چپ و راست سیاست در ماجرای حمله به صهیونیست‌ها

سرمقاله اعتماد/ یکپارچگی وتوان سیاست سازی

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

ادعای مخالفت بایدن با عملیات نظامی صهیونیست‌ها در رفح

شهادت 7 فلسطینی در بمباران یکی از خانه های رفح

حمله پهپادی اوکراین به مناطق مسکونی «بلگورود»

نامعادله تبلیغات در سینمای ایران

حمله به یک پایگاه نظامی عراق

آزمایش یک «کلاهک فوق‌العاده بزرگ» موشک از سوی کره شمالی

آمریکا 1000 نیرویش را از نیجر خارج می‌کند

بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره حمله به هدف حیاتی در ایلات و پایگاه هوایی اشغالگران

پاسخ معاون رئیسی به رسانه‌ غربی که نوشته‌ بود مسئولان این روزها در پناهگاه هستند!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی