اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سلاح فضایی مرموز جدید روسیه چیست؟ اخبار محرمانه از منابع دیگر

سلاح فضایی مرموز جدید روسیه چیست؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نظریه های مطرح شده درباره سلاح فضایی مرموز جدید روسیه مواردی از یک سلاح هسته ای فضایی گرفته تا یک اختلالگر هسته ای را در بر می گیرند. اساسا سه گزینه محتمل در مورد آن وجود دارد: یک سلاح هسته‌ ای که برای نابود کردن ماهواره‌ ها طراحی شده که روی زمین مستقر می‌ شود و تنها زمانی که قرار باشد مور استفاده قرار گیرد پرتاب خواهد شد. دوم یک سلاح هسته ای که در مدار مستقر می شود. سوم یک ماهواره مبتنی بر انرژی هسته ای که خود بمب نخواهد بود بلکه در عوض از انرژی هسته ای برای تامین انرژی نوعی دستگاه دیگر استفاده می کند.
 واشنگتن در تاریخ 14 فوریه با اخبار مربوط به یک سلاح فضایی مرموز روسی غوغا کرد. "مایک ترنر" رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان از کاخ سفید خواست تا اطلاعات مربوط به یک "تهدید جدی حوزه امنیت ملی" را از حالت طبقه بندی خارج کند. رسانه‌های تلویزیونی و مطبوعات امریکایی اعلام کردند که این موضوع مربوط به یک سیستم هسته‌ای مرتبط با ابتکارات فضایی روسیه است که هنوز مستقر نشده و می‌تواند ماهواره‌های آمریکایی و متحدان آن کشور را به خطر اندازد، اما واقعا این سلاح مرموز روسی چه می‌تواند باشد؟
به گزارش فرارو به نقل از اکونومیست؛ بسیاری از گزارش‌های اولیه متناقض هستند برخی از رسانه‌ها یک فضاپیمای هسته‌ای را توصیف می‌کنند و برخی دیگر یک فضاپیمای مجهز به سلاح هسته‌ای را توصیف کرده اند. در این میان اساسا سه گزینه محتمل در مورد آن وجود دارد: یک سلاح هسته‌ای که برای نابود کردن ماهواره‌ها طراحی شده که روی زمین مستقر می‌شود و تنها زمانی که قرار باشد مورد استفاده قرار گیرد، پرتاب خواهد شد. دوم یک سلاح هسته‌ای که در مدار مستقر می‌شود. سوم یک ماهواره مبتنی بر انرژی هسته‌ای که خود بمب نخواهد بود بلکه در عوض از انرژی هسته‌ای برای تامین انرژی نوعی دستگاه دیگر استفاده می‌کند.
اگر روسیه قصد دارد یک سلاح هسته‌ای را در مدار کامل مستقر کند پیمان بین‌المللی فضای ماورای جو مصوب سال 1967 میلادی را نقض خواهد کرد. انفجار‌های هسته‌ای در فضا نیز طبق قانون 1963 ممنوع است. هم چنین، آن پیمان آزمایش جزئی را منع کرده است. روسیه نیز یکی از امضاکنندگان آن پیمان بوده است. اگر بحث قانونی بودن و مسائل حقوقی مرتبط با آن را کنار بگذاریم واقعیت آن است که چنین سلاحی مخرب و بی رویه خواهد بود.
تشعشعات شدید ناشی از انفجار هسته‌ای بر روی زمین باعث ایجاد موج انفجاری عظیم خواهد شد که به آتش سوزی گسترده خواهد انجامید. در خلاء فضا تشعشع کل بازی است. پالس الکترومغناطیسی ایجاد شده توسط یک انفجار مداری می‌تواند به الکترونیک ماهواره‌ها در بخش عمده آسمان آسیب برساند. هنگامی که آمریکا در سال 1962 یک آزمایش هسته‌ای در ارتفاع بالا انجام داد که به استارفیش پرایم معروف شد نه تنها به ماهواره‌های در مسیر دید بلکه به ماهواره‌های آن سوی زمین نیز آسیب رساند، زیرا تشعشعات توسط میدان مغناطیسی سیاره هدایت می‌شد. تشعشعات بالا در نهایت به حدود یک سوم از تمام ماهواره‌هایی را که در مدار پایین زمین قرار داشتند آسیب رساند یا آن‌ها را از بین برد. اگر روسیه امروز انفجار مشابهی را با حدود 8300 ماهواره فعال در مدار پایین زمین انجام دهد نه تنها بر ماهواره‌های آمریکایی بلکه بر ماهواره‌های روسیه، چین و سایر کشور‌ها نیز تاثیر خواهد گذاشت. هم چنین، چنین اقدامی می‌تواند ایستگاه فضایی بین المللی را که در حال حاضر سه سرنشین روس دارد و ایستگاه فضایی چینی تیانگونگ که در حال حاضر سه خدمه چینی دارد را نیز تحت تاثیر قرار دهد. ماهواره‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا به ویژه آن دسته از ماهواره‌هایی که برای فرماندهی و کنترل هسته‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند برای مقاومت در برابر چنین پالس‌هایی باید از تجهیزات الکترونیکی سخت تری برخوردار باشند.
به طور خلاصه، به نظر می‌رسد چنین حمله‌ای برای دولت‌های مستاصل مانند کره شمالی مناسب‌تر باشد دولت‌هایی که توانایی‌های فضایی کمی برای محافظت از خود دارند و در شرایط بحرانی ممکن است احساس کنند چیزی برای از دست دادن نخواهند داشت. هدف روسیه از ارسال بمب هسته‌ای به مدار به جای استفاده از موشک‌های زمینی موجود می‌تواند رسیدن به مدار زمین آهنگ یا ژئوسنکرون* باشد نوار مهمی در فاصله 36000 کیلومتری از سطح زمین در مقایسه با مدار پایین زمین که در فاصله کم‌تر از 2000 کیلومتری از سطح زمین قرار دارند. ماهواره‌های ژئوسنکرون روزی یک بار دور کره زمین می‌چرخند و به طور گسترده در آسمان ثابت م ی‌شوند که برای پخش، هشدار موشک و موارد دیگر مفید است. بسیاری از ماهواره‌های نظارتی و ارتباطی نظامی ارزشمند آمریکایی در آنجا قرار دارند. "متئو بان" از دانشگاه هاروارد اشاره می‌کند که موشک‌های هسته‌ای موجود نمی‌توانند به آن ارتفاع برسند.
نظریه دوم در مورد این که آن سلاح چه می‌تواند باشد آن است که روسیه قصد دارد یک ماهواره هسته‌ای با قابلیت جنگ الکترونیک مستقر کند. هدف از حمله الکترونیکی مختل کردن یا جعل سیگنال‌های ارسال یا دریافت شده توسط ماهواره هدف است. اکثر این حملات موقتی و برگشت پذیر هستند. بسیاری از کشور‌ها از جمله آمریکا و روسیه دارای سکو‌های جنگ الکترونیک زمینی هستند که می‌توانند ماهواره‌ها را هدف قرار دهند. انجام آن کار از فضا سخت‌تر است، اما ممکن است حملات متمرکزتر و مداوم تری را به خصوص اگر سلاح را بتوان نزدیک هدف قرار داد امکان پذیر سازد.
پیش‌تر مشخص شده که روسیه چنین سیستم‌هایی را کاوش کرده است. در گزارشی درباره قابلیت‌های جهانی ضد ماهواره‌ای که سال گذشته توسط بنیاد "جهانی امن" یک سازمان غیردولتی منتشر شد آمده بود: "شواهد جدید نشان می‌دهند که روسیه ممکن است در حال توسعه پلتفرم‌های با قابلیت جنگ الکترونیک فضایی پرقدرت با تقویت سکو‌های زمینی موجود خود باشد". هم چنین، در مقاله‌ای منتشر شده در سال 2019 میلادی در مجله تخصصی حوزه فضایی Space Review به ماهواره‌ای مبتنی بر انرژی هسته‌ای که توسط روسیه با این منظور طراحی شده و به نام "اکیپاژ" نامگذاری شده اشاره شده بود. "دیمیتری استفانوویچ" از آکادمی علوم روسیه همچنین به پروژه جداگانه روسی معروف به زئوس اشاره می‌کند یک "کشنده فضایی" با انرژی هسته‌ای که برای حدود سال 2030 برنامه ریزی شده و می‌تواند میزبان طیف وسیعی از قابلیت‌ها از جمله پارازیت اندازی با هدف ایجاد اختلال باشد.
چرا از یک راکتور هسته‌ای برای تامین انرژی آن استفاده کنیم؟ این ایده نیز قدیمی است: آمریکا برای اولین بار در سال 1965 میلادی یک راکتور هسته‌ای را در مدار قرار داد و اتحاد جماهیر شوروی بیش از 40 ماهواره از این قبیل را فرستاد. مزیت آن راکتور‌ها این است که می‌توانند قدرت زیادی تولید کنند. این امر به ماهواره‌های شوروی اجازه داد تا رادار‌های قدرتمندتری حمل کنند و امروزه این امکان را به روس‌ها می‌دهد تا اختلالگر‌های قوی تری را حمل کنند. در مقاله چاپ شده در Space Review توضیح داده شده که راکتور‌های هسته‌ای در ماهواره‌ها اجازه نصب اختلالگر‌ها (پارازیت اندازها) که در طیف وسیعی از فرکانس‌ها کار می‌کنند را می‌دهند و اگر در مدار‌های بسیار بیضوی یا ژئوسنکرون قرار گیرد مدار‌هایی که ماهواره را برای مدت طولانی تری بالای همان نقطه زمین نگه می‌دارند سرکوب بی وقفه سیستم‌های الکترونیکی در مناطق بزرگ امکان پذیر خواهد بود.
"جیمز آکتون" کارشناس اندیشکده کارنگی در واشنگتن یکی از دلایل جذاب بودن چنین پروژه‌ای را برای روسیه این واقعیت می‌داند که در سالیان اخیر نیرو‌های مسلح آمریکا به طور فزاینده از نظر فضایی پیشرفت کرده که مصداق عینی آن را می‌توان در ماهواره‌های استارلینک اسپیس ایکس که به طور گسترده توسط اوکراین و نیرو‌های مسلح آن کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد مشاهده کرد. در چنین وضعیتی که هزاران ماهواره وجود دارند از نظر فیزیکی از بین بردن تک به تک ان ماهواره‌ها کاری غیر ممکن است، اما در صورت وقوع یک حمله الکترونیکی گسترده وضعیت فرق خواهد کرد.
* مدار زمین - آهنگ (ژئوسنکرون) یک مدار بلند پیرامون زمین است که به ماهواره‌ها اجازه می‌دهد خود را با چرخش زمین همگام و هماهنگ کنند. یکی از مدار‌های زمین آهنگ که در ارتفاع 35786 کیلومتری درست بالای استوای زمین جای دارد با نام "زمین ثابت" شناخته می‌شود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1202707/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ریحانه پارسا به ایران برگشت؟

دیوارنگاره میدان فلسطین با تشبیه نتانیاهو و هیتلر

ایران 7 خدمه کشتی پرتغالی را آزاد کرد

دختری که اسکورت رئیس جمهور را در قم متوقف کرد!

رکورد عجیب نرخ تکفل ایران در جهان: هر شاغل خرج چند نفر را می‌دهد؟

مشاور سابق اوباما: باید به سرعت وارد مذاکره با ایران شویم

یمن: حمله به رفح، عملیات ما علیه اسرائیل را شدیدتر می‌کند

سه زن در راس داوری مهم‌ترین فستیوال‌های جهان: ایزابل هوپر رئیس هیات داوران جشنواره ونیز شد

خواسته‌ها و دغدغه‌های طلاب و علمای حوزه علمیه در دیدار با رئیس‌جمهور چه بود؟

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد و پارک علم و فناوری خراسان

بازنشر نماهنگ «ریحانه» بمناسبت روز دختر

سکته دلاری قیمت مسکن

آنروا: 80 هزار فلسطینی از رفح گریخته‌اند

علت تحریف تاریخ ایران در سریال «حشاشین» توسط مصری ها

اظهارات منتشر شده‌ از رئیس دولت اصلاحات درباره‌ انتخابات

پالایشگاه گاز پارسیان و دانشگاه علم و صنعت یک تفاهم‌نامه و یک قرارداد امضا کردند

درآمد هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران از قـطع درختان

ترامپ: رفتار بایدن در قبال اسرائیل شرم‌آور است

رئیسی: در ابتدای دولت لغو سند 2030 را امضا کردم

نشست تخصصی شرکت نفت و گاز پارس برگزار می‌شود

بازگشت به محدودسازی تنش

حق همسایگی را به جا آورید

مصرف انرژی در ایران بیش از 2 برابر استاندارد جهانی

چرا بایدن از اسرائیل انتقاد می‌کند؟!

امیرکاظمی: ساده ترین مسائل رو هم با هوتن مشورت میکنم

صرفه‌جویی 1.2 میلیارد یورویی در طرح توسعه پالایشگاه تهران با خرید سهام کنترلی پتروشیمی شازند

ایمن‌سازی تأسیسات؛ مهم‌ترین برنامه شرکت پایانه نفتی ایران در سال 1403

افزایش بی‌رویه مصرف، ظرفیت‌های صادراتی گاز ایران را از بین‌ می‌برد

کشف 3.5 میلیون لیتر سوخت قاچاق تنها در یک فقره عملیات ویژه در 2 استان جنوبی کشور

نهر صفر مرزی بین ایران و عراق

خواننده جنجالی رپ در کنار مادرش

فارس نوشت: انتشار پیام مهم و معنادار نسرین به نیکا شاکرمی

جزیره‌ی خوشمزه‌ها/ اولین گردهمایی بزرگ سرآشپزهای ایرانی در کیش

عماد باقی نوشت: ارزش جان مردم

رئیس ناتو مانور هسته‌ای روسیه را «چالشی بی پروا» خواند

اطلاعیه وزارت کشور: سه شرط مهم برای شرکت در انتخابات اعلام شد

وزیر نفت با دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز دیدار کرد

ضرورت توجه به هوش مصنوعی برای ایجاد مزیت رقابتی در صنعت نفت

شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با صندوق پژوهش و فناوری نفت تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

جلوگیری از انحراف روزانه 8 میلیون لیتر گازوئیل با راه‌اندازی سامانه تخصیص نفت‌گاز براساس اسناد حمل برخط

نماینده تبریز: لایحه حجاب جز بدبینی به دین در برخی اقشار فایده ای ندارد

شبه‌گفت‌وگو تا کی؟

هدیه دولت به بازار اجاره؛ سامانه خودنویس به داد مستاجران می رسد؟

دستور مسکنی رئیس جمهور به بانک‌ها

وزیر امنیت داخلی اسرائیل: حماس عاشق بایدن است

در جلسه تشکل‌های نشر با معاون اول رئیس جمهور چه گذشت؟

جامعه نیازمند نقش زنان در صنعت و فناوری است

ترکیب رنگ های استایل مردانه

تأمین 5800 قلم کالابه ارزش 12 هزار میلیارد ریال در نفت و گاز گچساران

آمادگی ایران برای امضای توافق‌نامه همکاری با کمیسیون انرژی اتحادیه آفریقا

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی