اخبار محرمانه

آخرين مطالب

چگونه سیاست درهای باز اقتصاد امارات، به بازار املاک این کشور رونق بخشید؟ اقتصادی

چگونه سیاست درهای باز اقتصاد امارات، به بازار املاک این کشور رونق بخشید؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - تجارت نیوز / امارات متحده عربی در سال‌های اخیر یکی از اصلی‌ترین کشورهای منطقه در زمینه جذب مهاجر و توریسم بوده و همین مسئله نیز تورم مسکن در این کشور را افزایشی کرده است. امارات اما سیاست‌هایی را در این زمینه به‌کار گرفته که تا حد زیادی به خانه‌دار شدن ساکنان بومی و مهاجران کمک کرده است. 
بازار مسکن در ایران سال‌هاست با افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای روبه‌روست؛ وضعیتی که سیاست‌های غلط دولت‌های مختلف به آن دامن زده و حتی اگر در کوتاه‌مدت روند مثبتی را طی کرده در نهایت پیامدهای منفی آن، غیرقابل اجتناب بوده است. اما حالا که بازار مسکن چند سال گذشته را به این ترتیب طی کرده، دیگر کشورهای منطقه همانند امارات متحده عربی که اقتصادی مشابه اقتصاد ایران، یعنی مبتنی بر فروش نفت داشته‌اند، در حوزه مسکن خود با چه مشکلاتی مواجه هستند و این موانع را به چه ترتیبی سر و سامان داده‌اند؟

وضعیت بازار مسکن در کشور امارات متحده عربی
متوسط قیمت مسکن در امارات متحده عربی طی سال 2023 رشدی حدود 21 درصد را تجربه کرده است. دوبی در این بین نسبت به باقی مناطق با افزایش قیمت 28 درصدی، پیشرو در رشد قیمت مسکن امارات بوده است. قیمت آپارتمان در دوبی میانگین 25 درصد و قیمت ویلا 33 درصد رشد قیمت را در این بازه یک ساله تجربه کرده است. یکی از اصلی‌ترین دلایل رشد تورم مسکن در امارات متحده عربی مهاجرت گسترده به این کشور و افزایش تقاضا برای خانه‌های لوکس بوده است. امارات با پیشرفت‌هایی که از محل درآمدهای نفتی و افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های اخیر به دست آورده به یکی از مقاصد مهاجران در سراسر جهان به‌ویژه در دوبی تبدیل شده است. از سوی دیگر، رونق اقتصادی در این کشور تقاضا را برای خرید خانه بالا برده است. این درحالی‌ست که به علت کمبود زمین مناسب ساخت در این کشور تقاضای ایجادشده قیمت مسکن را در مسیر صعودی قرار داده است. اما دولت امارات برای گذار از این مشکلات چه سیاست‌هایی را در پیش گرفته است؟
سیاست‌های دولت در بخش مسکن
برای ورود به ماجرای سیاست‌های دولت امارات در زمینه مسکن ابتدا باید به این مساله اشاره کرد که امارات متحده عربی سال‌های گذشته از سرمایه‌گذاری در بخش مسکن به‌عنوان یکی از راه‌های گذار از اقتصاد تک‌محصولی و متکی به درآمدهای نفتی استفاده کرده است. همچنین این کشور با گسترش تجارت، در حوزه‌‌‌های بسیاری وارد عمل شد تا علاوه بر آنکه اقتصاد خود را حفظ کند جایگاهی نیز در اقتصاد جهانی به‌‌‌دست آورد. امارات توانست با پیاده کردن برخی سیاست‌ها با این هدف، هم در زمینه تامین مسکن مناسب برای شهروندان مقیم خود گام بزرگی بردارد و هم افراد بسیاری را از کشورهای خارجی جذب کند تا در این حوزه در شهرهای مختلف امارات به‌ویژه دوبی سرمایه‌گذاری کنند.
دولت امارات سیاست‌گذاری در بخش تامین مسکن برای تمام شهروندان را از چند مسیر پیگیری کرده است. نخستین حمایت دولت مربوط به گروهی از شهروندان است که زمین مسکونی برای ساخت در اختیار دارند، اما تامین هزینه‌های ساختمان‌سازی برای آنها مشکل است. از سوی دیگر بودجه‌ای نیز برای شهروندانی با توانایی مالی بازپرداخت وام در نظر گرفته شده است و وام‌‌‌های بلندمدت بدون بهره ساخت مسکن داده می‌شود.
در این بین و فارغ از کمک‌های مالی و دیگر تسهیلات ر زمینه ساخت مسکن، نخستین و مهم‌ترین شکل تامین خانه در این کشور، ارائه مسکن دولتی برای شهروندانی است نسبت به باقی مردم درآمد پایین‌تری دارند. 
تامین مسکن به شیوه ایالتی
کشور امارات به‌صورت فدرالی اداره می‌شود و در این راستا پیاده‌سازی سیاست‌ها نیز در آن تفاوت‌هایی با حکومت‌های مرکزی دارد. تامین مالی مسکن در امارات از سه طریق دولت فدرال، دولت‌‌‌های محلی و بخش خصوصی انجام می‌شود.
این تامین مالی در حوزه ایالتی از ساختار هر ایالت پیروی می‌کند و به هر امیرنشین این امکان را می‌دهد که بر سرزمین‌‌‌های خود حکومت کنند. در این راستا اختیارات و توانمندی‌‌‌ها بین حکومت مرکزی و دولت‌‌‌های محلی توزیع شده است.
انواع وام مسکن در امارات متحده عربی
یکی از راهکارهای رونق و تسهیل خریدو فروش مسکن، تسهیلات مسکن است. وام‌های مربوط به بخش مسکن در امارات تنها محدود به بومیان این کشور نیست و در راستای اهداف جذب مهاجر برای سرمایه‌گذاری تسهیلاتی هم به مهاجران متقاضی خرید مسکن در این کشور تعلق می‌گیرد.
نخستین نوع از وام‌های مسکن در کشور امارات متحده عربی، وام های مسکن با نرخ ثابت است که نرخ بهره این وام برای کل دوره وام ثابت است. این موضوع می‌تواند ثبات پرداخت ماهانه را برای وام گیرندگان فراهم کند.
تسهیلات بعدی به وام‌های با نرخ متغیربازمی‌گردد، نرخ بهره این تسهیلات ممکن است در طول دوره بازپرداخت وام افزایش یا کاهش یابد. نرخ متغیر سود می‌تواند متقاضیان را در معرض خطر افزایش پرداخت ماهانه قرار دهد.
تهسیلات دیگری نیز در این حوزه قرار دارد که پرداخت سود را برای یک دوره معمولاً پنج یا 10 ساله، به وام گیرندگان مهلت می‌دهد. بعد از این بازه وام‌گیرنده می‌تواند اصل وام را به‌صورت کامل پرداخت کند.
وام دیگری نیز در قوانین بانکی این کشور وجود دارد به متقاضیان خرید خانه جدید اختصاص داده می‌شود و نکته قابل توجه آن پرداخت این تسهیلات پیش از فروش خانه فعلی است. این نوع تسهیلات غالبا کوتاه‌مدت هستند و نرخ بهره آن از متوسط دیگر تسهیلات بالاتر است.
تسهیلات مسکن بدون پیش‌پرداخت نیز یکی از برنامه‌ریزی‌های دولت در زمینه خرید خانه است و به وام‌گیرندگان اجازه می‌دهد بدون پیش‌پرداخت بتوانند خانه بخرند. البته، وام گیرندگان باید نرخ بهره بالاتری برای این نوع وام ها بپردازند.
آخرین تقسیم‌بندی وام‌های مسکن در امارات متحده عربی مربوط به وام های مسکن دولتی است. این دسته از وام‌ها از سوی دولت به متقاضیان مسکن دولتی داده می‌شود. به نظر می‌رسد تنوع تسهیلات خرید مسکن و باز بودن درهای سرمایه‌گذاری در حوزه املاک کشور امارات، یکی از اصلی‌ترین دلایل رونق بازار مسکن این کشور برای بومیان و خارجی‌ها باشد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1215382/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جعل دراماتیک تاریخ

آخرین مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی قدیمی به مجوزهای جدید، 17 روز دیگر

نافرمانی ده‌ها نظامی صهیونیست از مشارکت در عملیات علیه رفح

لحظه انفجار یک ساختمان در غزه توسط نیروهای رژیم صهیونیستی

10 نقش‌آفرینی خاطره‌ساز با ردپایی از یک جنایت

ماجرای یک دروغ‌پردازی؛ استاد ایرانی دانشگاه آرکانزاس در زندان اوین است؟

کاخ سفید: اسرائیل قبل از حمله به رفح نظرات ما را خواهد شنید

بهترین فیلم‌های «محسن تنابنده»

تصاویری متفاوت از نمایندگان مجلس در حال اهدای خون

تنها جایی که همه چی داره بی منت و بی هزینه!

تحقیر آمریکا در دریا و آسمان

ادامه روند ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز

تانک پیشرفتهٔ آمریکایی در خیابان‌های مسکو

شهاب عباسی هم از خروپف کردن سیاوش مفیدی شاکیه!

اظهارات جالب عضو جداشده منافقین در جلسه یازدهم دادگاه

تصمیمات زیگزاگی؛ روایتی از تعارضات بنیادین گفتمان انقلاب به آن دچار شده

تازه‌ترین خبرها از قیمت دلار، سکه و بازار سهام

حمله شدید اللحن روزنامه نگار مشهور اسرائیلی به نتانیاهو

محسن افشانی: توماج صالحی بخاطر نقض قانون کشور و تشویش اذهان عمومی اعدام خواهد شد!

وزیر کشور: انسداد مرز‌های شرقی کشور در اولویت است

چطور می توانیم بگوییم تحریم ناپذیریم؟

سکوت، استراتژی بانک مرکزی در مقابل ناترازی بانک مسکن

مجری شبکه 13 اسرائیل: هر حرکتی انجام دهیم متهم به کمک کردن به یحیی السنوار می‌شویم

نقدی بر سریال حشاشین و روایت غیرمنصفانه از چهره حسن صباح

انیمیشنی ویژه بچه‌ها در فیلیمو کودک

قالیباف: توانمندی قهرمانان ما فراتر از قاره پهناور آسیا است

سلطان ایشون هستن بقیه اداش رو در میارن!

تهدید شغلی و امنیتی دانشجویان آمریکا توسط دولت

همه چیز درباره وام ازدواج در سال 1403

چتر هسته‌ای روسیه بر سر بلاروس

معرفی جالب سیاوش مفیدی توسط مهران غفوریان

ادعای برنا: بازداشت موعود شمخانی تأیید شد

پوشیدن کفش پاشنه بلند به این 5 دلیل خوب است

مناظره‌ای در مورد حجاب

بهبود 2 میلیارد دلاری تراز تجاری محصولات کشاورزی

تردید مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی درباره تاثیرگذاری حمله زمینی به رفح

شباهت یک فیلم ایرانی با پرونده قتل «بابک خرمدین»

طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی و مرزداری ندارد

تصاویری از ماموریت رزمی نیروهای هوافضای روسیه

حمایت ژاپنی‌ها از مردم فلسطین

رئیس اتاق مشترک ایران و هند: با این وضعیت نمی‌توانیم شعار امسال را محقق کنیم

اعتراض دانشجویان انگلیسی با شعار «مبارزه تا آزادی فلسطین»

قطر: حمله زمینی به رفح جان اسیران صهیونیست را به خطر می‌اندازد

غوغای مولانا و شمس در سینماهای مشهد

رقابت فرهاد مجیدی و عمو پورنگ در یک مورد خاص!

عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران مخالفت کرد

تبدیل شیشه ساده به گلدان زیبا

ترقی: عِده و عُده قالیباف برای ریاست مجلس کم شده است

تأکید بر تعیین‌تکلیف تجهیزات و اقلام مازاد شرکت انتقال گاز

چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی 2 دهه آینده

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی