اخبار محرمانه

آخرين مطالب

اسناد راهبردی انرژی و منابع معدنی 2050 روسیه تدوین شد/ جهش به خالص کربن صفر وزارت نفت

اسناد راهبردی انرژی و منابع معدنی 2050 روسیه تدوین شد/ جهش به خالص کربن صفر
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - روسیه در حال تدوین و تصویب راهبردهای بخش انرژی و منابع معدنی خود تا سال 2050 است که در آن بر دستیابی به خالص کربن صفر، در دسترس بودن انرژی با قیمت مناسب و نقش فناوری و موارد دیگر برای توسعه صنعتی آینده این کشور تأکید شده است.

به گزارش شانا به نقل از هفته‌نامه بررسی تحولات بین‌المللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، وزارت منابع طبیعی روسیه پیش‌نویس راهبرد 2050 را برای توسعه منابع معدنی این کشور تدوین کرده است. این سند بر اکتشاف و توسعه گسترده فرآوری مواد خام تمرکز دارد که اکنون روسیه در آنها با کمبود مواجه است.
این مواد برای حمایت از توسعه صنعتی آینده این کشور از جمله در بخش دفاعی نیاز است، به‌علاوه با توجه به حجم ذخایر هیدروکربوری روسیه، همچنان این ذخایر نیز باید نقش برجسته‌ای در اقتصاد و توسعه صنعتی روسیه ایفا کنند.
سند راهبرد انرژی 2050 روسیه که اکنون توسط دولت در حال بررسی قرار دارد، بر این فرض استوار است که تقاضای جهانی نفت حداقل در 10 تا 15 سال آینده به اوج خود نخواهد رسید، ضمن اینکه انتظار می‌رود مصرف گاز فراتر از این بازه زمانی افزایش یابد.
هر دو سند راهبردی یادشده برای برنامه‌ریزی بلندمدت روسیه در محیط ژئوپلیتیک جدید جهان نیاز است.
به گفته الکساندر کوزلوف (Alexander Kozlov)، وزیر منابع طبیعی روسیه، تقاضا در سطح جهان و روسیه برای فلزات آهنی، غیرآهنی، گران‌بها و عناصر کمیاب خاک تا سال 2050 به‌شدت افزایش خواهد یافت. این میزان برای اورانیوم، منگنز، کروم، تیتانیوم و مولیبدن (molybdenum) بیش از دو برابر خواهد شد. برای تنگستن و زیرکونیوم بیش از چهار برابر و برای لیتیوم 80 برابر خواهد شد.
کوزلوف در مورد پیش‌نویس راهبرد توسعه منابع معدنی اظهار کرد: وظیفه ما تأمین مواد معدنی صنایع داخلی، همچنین حمایت از صادرات پایدار آنها در بلندمدت است.
وزارت منابع طبیعی این کشور در وب‌سایت خود اعلام کرد این راهبرد دو سناریو دارد. سناریوی پایه حفظ ذخایر و تولید مواد معدنی در سطوح فعلی با رشد اندک را در نظر می‌گیرد، در حالی‌ که سناریوی هدف به سمت رشد سریع پایه منابع معدنی برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده اقتصاد روسیه برای مواد خام است که به گفته کوزلوف، فهرست مواد معدنی که روسیه کسری دارد، شامل 17 مورد است.
پیش‌نویس راهبرد منابع معدنی و راهبرد انرژی 2050 به نهادهای مختلف فدرال برای بررسی و اظهارنظر ارسال شده است که قبل از بحث نهایی توسط دولت نظرات آنها مورد توجه قرار خواهد گرفت. ممکن است بررسی نهایی سند در هیئت دولت جدید روسیه پس از تحلیف ریاست‌جمهوری پوتین برای یک دوره 6 ساله دیگر صورت گیرد.
منابع داخلی شرکت اذعان دارند شرکت هلدینگ دولتی اکتشاف‌های زمین‌شناسی روسیه Rosgeologiya سفارش‌های تجاری زیادی برای انجام اکتشاف نفت و گاز ندارد. یکی از دلایل نبود سفارش می‌تواند این باشد که تولیدکنندگان نفت و گاز روسیه از قبل ذخایر زیادی برای توسعه دارند. یوگنی پتروف (Yevgeny Petrov)، رئیس آژانس منابع زیرزمینی روسیه، Rosnedra، می‌گوید روسیه ذخایر کافی نفت برای تولید و مصرف 60 سال و ذخایر گاز برای بیش از 100 سال دارد. با این حال، این بازه زمانی هر سال بسته به وضع بازار و توسعه فناوری تغییر می‌کند.
سرمایه‌گذاری در اکتشاف نفت و گاز سال گذشته توسط تولیدکنندگان به 320 میلیارد روبل (3.8 میلیارد دلار) رسید که بیش از 68.6 میلیارد روبل به اکتشاف مواد معدنی اختصاص یافت. بر اساس ارقامی که هفته گذشته در نشست سالانه آژانس منابع زیرزمینی روسیه Rosnedra منتشر شد، سرمایه‌گذاری دولتی در اکتشاف‌های زمین‌شناسی نفت و گاز تنها 12 میلیارد روبل بود. یکی از وظایفی که این آژانس برای خود تعیین کرده، جذب تولیدکنندگان برای توسعه منابع در شرق سیبری و قطب شمال است که در آن باید خوشه‌های جدید نفت و گاز ایجاد شود. با این حال شرکت‌ها ذخایری را که زیرساخت‌های موجود در نزدیکی آنهاست، ترجیح دهند و به‌طور عمده برای کاهش هزینه‌ها، اقدام به اکتشاف در مناطق نزدیک به محل تولید کنونی خود می‌کنند.
اطلاعات زیادی در مورد پیش‌نویس راهبرد انرژی 2050 روسیه در دست نیست. پاول سورکین، معاون اول وزیر انرژی روسیه، اوایل سال 2024 گفته بود اولویت‌های این راهبرد شامل در دسترس بودن انرژی برای مشاغل و جمعیت با قیمت‌های مناسب، دستیابی به خالص انتشار کربن صفر و حکمرانی فناورانه است. وی همچنین در ماه فوریه اعلام کرد راهبرد جدید انرژی 2050 ما مبتنی بر ترکیب این سه عامل است.
به گفته سورکین، به‌رغم اجرای برنامه خالص انتشار کربن صفر، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی روسیه کم خواهد بود و تا سال 2050 از 10 درصد تجاوز نخواهد کرد. وی تأکید کرد که تعهدات اقلیمی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای روسیه از طریق روش‌های دیگری از جمله ارتقای کارایی انرژی، استفاده از فناوری چرخه بسته در نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک و استفاده از گاز به‌عنوان سوخت خودروها حاصل خواهد شد.
هیچ هدفی برای تولید نفت و گاز روسیه وجود ندارد، اما یک دیدگاه و باور عمومی وجود دارد که تولیدکنندگان نفت و گاز روسیه برای حفظ نقش خود به‌عنوان یکی از تأمین‌کنندگان پیشرو انرژی در جهان، باید توان رقابتی خود را افزایش دهند.
اگرچه با توجه به خطراتی که شرکت‌های نفت و گاز روسیه با آن مواجه هستند، از جمله افزایش سهم ذخایر غیرقابل بازیابی، نرخ بالای افت طبیعی تولید و سطوح قطع آب، همچنین نیاز به اقدام‌های ویژه و معافیت‌های مالیاتی برای دستیابی به نرخ‌های بازیافت و تولید مورد نیاز، حفظ رقابت در بازار جهانی نفت برای این شرکت‌ها آسان نخواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1222062/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش طلافروشان با شفافیت

ضرب و شتم دانشجویانِ حامی فلسطین توسط پلیس هلند

پست جدید منوچهر هادی درباره سریال افعی تهران

سردار تنگسیری: در مقابل دشمن هیچگاه کم نمی‌آوریم

پژوهشگاه صنعت نفت و بنیاد ملی نخبگان تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

تلاش برای معرفی هرچه بیشتر جذابیت‌های صنعت نفت ایران به جهان

نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در نمایشگاه نفت

منطقه 2 عملیات انتقال گاز و شرکت صنایع ابزاردقیق نفت توافق‌نامه همکاری کردند

الزام دستگاه‌های اجرایی برای پذیرش اوراق گام

پاسخ بانک مرکزی به ادعا مطرح شده از سوی همتی

شاکی یک تجاوز جنسی: به مبارزه برای پاسخگویی بایدن ادامه می‌دهم

مخالفت مصر و اردن با حمله رژیم صهیونیستی به رفح

واکنش امیرعبداللهیان به فوت یک دیپلمات مجارستانی در ایران

ظریف: جهان بدون برجام جای بهتری شد؟!

سمینار استفاده از ظرفیت‌های بازارهای داوطلبانه کربن برگزار شد

مهندسی و توسعه گاز و پژوهشگاه صنعت نفت یک قرارداد و یک تفاهم‌نامه امضا کردند

شاهین صفر ارزان‌تر از دست‌دوم شد!

پوتین: در پیروزی روسیه تردیدی وجود ندارد

ترامپ: اگر "ارز دیجیتال" دوست دارید به من رای دهید

مواجهه همایون با همسایه پرحرف

سامانه ثبت درخواست آنلاین کارت سوخت رونمایی شد

دانش‌بنیان شدن صنعت نفت بدون استفاده از هوش‌ مصنوعی محقق نمی‌شود

انگلیس ارسال سلاح به تل‌آویو را ادامه می‌دهد

درگیری‌های شدید نیروهای مقاومت با اشغالگران در محله الزیتون و شرق رفح

درباره «یک زندگی» ساخته جیمز هاوس

بازدید مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت

نکات کلیدی برای پدرهایی که دختر دارن

ثبت رکوردشکنی در نرخ تورم تولید کننده

جشن میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر در «باغ شادونه»

امیر موسوی: عملیات وعده صادق نابودی اسرائیل را تسریع کرد

افزایش 30 درصدی صادرات گاز مایع در سال 1402

حضور پررنگ زنان اثرگذار در صنعت نفت باید در جامعه بین‌الملل بازتاب یابد

اولین جایزه‌ای که «آقای حکایتی» به خانه برد

همایش مهندسی با رویکرد هوش‌مصنوعی در صنایع پایین‌دستی نفت برگزار می‌شود

معاون وزیر نفت در امور گاز از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

تولید نفت ایران در خلیج‌فارس روزانه 7 هزار بشکه افزایش می‌یابد

راه‌اندازی ایمن طرح‌ها با کسب تأییدیه‌های لازم از شرکت ملی صنایع پتروشیمی

جشن خاموشی مشعل‌های گازی در آینده نزدیک برگزار می‌شود

رونمایی از 4 تجهیز لبه فناوری صنعت گاز در نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران

سودای جدایی‌طلبی شهرک‌نشینان شمال فلسطین اشغالی از اسرائیل

معاریو: ارتش اسرائیل راه‌حلی برای مقابله با حملات پهپادی حزب‌الله ندارد

معضل چپ و راست برای "پژمان جمشیدی"

زیباکلام: دولت رئیسی محل شکست، درجازدن و ناکامی است

سامانه جریان‌سنج چندفازی (MPFM) سیار شرکت نفت و گاز اروندان رونمایی شد

مدیرعامل منطقه ویژه انرژی پارس از رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

پیشرفت 94 درصدی پروژه‌های 1403 صندوق بازنشستگی صنعت نفت

طرح باک‌پر در مبادی مرزی در حال اجراست

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت

دروغ کامران به شیوا لو رفت

عکس قدیمی از هاشمی رفسنجانی و محسن رضایی در حال خوردن آش افطاری

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی