اخبار محرمانه

آخرين مطالب

انتشاردهندگان 80درصد گازهای گلخانه‌ای جهان معرفی شدند/ آمریکا در صدر وزارت نفت

انتشاردهندگان 80درصد گازهای گلخانه‌ای جهان معرفی شدند/ آمریکا در صدر
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - طبق نتایج یک بررسی جدید، از زمان اجرای موافقت‌نامه اقلیمی پاریس در سال 2016، 57 شرکت تولیدکننده نفت، گاز، زغال‌سنگ و سیمان به‌طور مستقیم در ایجاد 80درصد انتشار جهانی دی‌اکسید کربن بخش انرژی فسیلی نقش داشته‌اند. این گروه قدرتمند شامل شرکت‌های دولتی و شرکت‌های سهامی چندملیتی است.

به گزارش شانا به‌نقل از هفته‌نامه بررسی تحولات بین‌المللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی ، بر اساس مطالعه مؤسسه «کربن مجرز دیتابیس» (Carbon Majors Database) اگرچه دولت‌ها در سال 2015 طی موافقت‌نامه پاریس متعهد شدند گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهند، اما بیشتر تولیدکنندگان بزرگ جهان تولید سوخت‌های فسیلی و انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط با آن را طی هفت سال پس از اجرایی‌ شدن موافقت‌نامه اقلیمی در سال 2016 در مقایسه با هفت سال پیش از آن افزایش داده‌اند.
در پایگاه‌ داده‌های مؤسسه یادشده، اطلاعات 122 شرکت از بزرگ‌ترین انتشاردهندگان تاریخی جهان جمع‌آوری شده است. با بررسی اطلاعات این شرکت‌ها، محققان دریافتند 65 درصد شرکت‌های دولتی و 55 درصد شرکت‌های بخش خصوصی تولید سوخت فسیلی خود را در هفت سال اخیر افزایش داده‌اند.
از میان این شرکت‌ها، بزرگ‌ترین انتشاردهنده گازهای گلخانه‌ای شرکت اکسون موبیل ایالات‌متحده است که در طول هفت سال گذشته با انتشار 3.6 گیگاتن دی‌اکسید کربن، 1.4 درصد کل انتشار جهانی را به خود اختصاص داده است.
شرکت‌های شل، بی‌پی، شورون و توتال‌انرژی هرکدام با سهم حدود یک درصد انتشار جهانی در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. با این‌ حال، بارزترین روند افزایش انتشار طی هفت سال اخیر، مربوط به رشد فزاینده انتشار شرکت‌های دولتی و غیردولتی، به‌ویژه در بخش زغال‌سنگ آسیا است.
تحقیقات پایگاه‌ داده‌های Carbon Majors از این نظر مهم است که با تخصیص انتشار کربن به شرکت‌هایی که از استخراج و تولید سوخت‌های فسیلی سود می‌برند، به‌ جای افرادی که بعدها آنها را سوزانده و کربن آن را به جو تخلیه می‌کنند، به تغییر روایت درباره مسئولیت بحران اقلیمی کمک می‌کند.
ریچارد هید، بنیانگذار مؤسسه «کربن مجرز دیتابیس» گفت: این برای شرکت‌ها از نظر اخلاقی مذموم است که به توسعه اکتشاف و تولید سوخت‌های کربنی با علم به مضر بودن محصولاتشان برای چند دهه ادامه داده‌اند.
وی تأکید کرد: مصرف‌کنندگان را سرزنش نکنید، زیرا به‌دلیل تصرف دولت توسط شرکت‌های نفت و گاز، آنها مجبور به مصرف نفت و گاز شده‌اند.
اطلاعات پایگاه‌ داده‌های یادشده که سال 2013 ایجاد شده است، شامل مقایسه روند انتشار بلندمدت دی‌اکسید کربن از انواع سوخت‌های فسیلی از سال 1854 است و روند انتشار اخیر را از زمان اجرای موافقت‌نامه پاریس در سال 2016 شامل می‌شود.
روند تاریخی انتشار 122 نهاد مورد بررسی از آغاز انقلاب صنعتی (از سال 1751) تاکنون به 1421 گیگاتن معادل دی‌اکسید کربن می‌رسد. این نهادها که 72 درصد از انتشار ناشی از سوخت فسیلی و سیمان را به خود اختصاص می‌دهند، شامل 75 شرکت خصوصی، 36 شرکت دولتی، 11 دولت، 82 واحد تولید نفت، 81 واحد گاز، 49 واحد زغال‌سنگ و 6 کارخانه سیمان می‌شود.
از منظر رتبه جهانی انتشار تاریخی، تولید زغال‌سنگ بخش دولتی چین با سهم 14 درصد در انتشار تاریخی دی‌اکسید کربن، با فاصله زیاد بیشترین سهم را دارد. به‌طوری‌ که انتشار این بخش، بیش از دو برابر انتشار اتحاد جماهیر شوروی سابق است که در رتبه دوم قرار دارد و بیش از سه برابر بیشتر از انتشار شرکت نفت سعودی آرامکوست که در رتبه سوم قرار دارد.
در این رتبه‌بندی شرکت‌های بزرگ نفت آمریکایی شورون (3 درصد) و اکسون موبیل (2.8 درصد) در رتبه‌های چهارم و پنجم قرار دارند و پس از آنها، شرکت‌ ملی نفت ایران و گازپروم روسیه در رتبه‌های ششم و هفتم هستند. پس از آنها، دو شرکت اروپایی بی‌پی و شل هرکدام با سهم بیش از 2 درصد قرار دارند. رتبه دهم این فهرست متعلق به شرکت زغال‌سنگ هند (Coal India) است.
ظهور آسیا در قرن بیست‌ویکم زمانی به‌عنوان یکی از مناطق مؤثر در انتشار جهانی کربن آشکار می‌شود که سوابق تاریخی با داده‌های دوره هفت ساله 2022-2016 مقایسه شود. در این دوره، سهم زغال‌سنگ چین به بیش از یک‌چهارم کل انتشار دی‌اکسید کربن افزایش‌ یافته است، همچنین سهم شرکت آرامکوی عربستان سعودی به حدود 5‌درصد می‌رسد. در واقع 10 شرکت برتر انتشاردهنده کربن در این دوره هفت سال اخیر نهادهای دولتی چین و روسیه به همراه کشورهای هند و ایران هستند. انتشار شرکت‌های سرمایه‌دار غربی به غیر از شرکت اکسون موبیل که با سهم 1.4 درصد در رتبه یازدهم قرار دارد، به نیمی از میانگین تاریخی خود نمی‌رسند.
ممکن است در آینده تصویر انتشار جهانی و سهم کشورها دوباره تغییر کند. ایالات‌متحده بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت و گاز جهان است. جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا به چند پروژه اکتشافی جدید مجوز اعطا کرده است. کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیز در حال برنامه‌ریزی برای افزایش تولید نفت و گاز خود هستند.
هم‌اکنون شرکت‌های نفتی بزرگ اکسون موبیل، شورون، بی‌پی و شل همگی دارای اهداف خالص انتشار هستند، اگرچه تعاریف آنها از این هدف و روش‌های دستیابی به آن متفاوت است. بسیاری از شرکت‌های موجود در این فهرست سرمایه‌گذاری‌هایی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر انجام داده‌اند. با این حال تحلیل تازه نشان می‌دهد بیشتر شرکت‌های نفتی تولید خود را پس از موافقت‌نامه پاریس افزایش داده‌اند.
ریچارد هید، بنیانگذار مؤسسه «کربن مجرز دیتابیس» استدلال می‌کند که تولیدکنندگان سوخت فسیلی موظف‌اند آسیب‌هایی را که به اقلیم وارد کرده‌اند، بپردازند.
وی به پیشنهاد میا موتلی، نخست‌وزیر کشور جزیره‌ای باربادوس، درباره شرکت‌های نفت و گاز اشاره می‌کند که حداقل 10 سنت به ازای هر دلار درآمد نفتی به صندوق ضرر و زیان (Loss&Damage) کمک کنند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1222427/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله به یک سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان

خط‌ونشان جدید کنگره آمریکا برای مجازات دانشجویان حامی غزه

رسانه عبری متن توافق پیشنهادی مبادله اسرا را منتشر کرد

وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، نتانیاهو را تهدید کرد

خشم بهاری را کنترل کنید

حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از پیشنهادهای قبلی است

این سکانس از قسمت جدید افعی تهران پُربازدید شد

تصاویری از حمله مقاومت عراق به «هدف حیاتی» رژیم اسرائیل در ساحل بحر المیت

آهنگران: امام فرمودند که نسل ما، نسل حماسه است

گزارش صداوسیما از واکنش‌ها درخصوص پرونده نیکا شاکرمی

سناتور آمریکایی: کسانی که در دانشگاه‌ها قیام کرده‌اند حامی حماس هستند، دقیقا مثل آیت‌الله‌ها در ایران!

مقایسه فروش فیلم‌های مهم دهه‌های مختلف با توجه به نوسانات قیمت دلار!

امیرعبداللهیان در نشست سران اسلامی: «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد

جزئیات توافق پیشنهاد شده به حماس؛ سه مرحله در 124 روز

دو عشق قدیمی ، دوباره روبروی هم

توضیحات وزیر کشور درباره وضعیت کشتی پرتغالی توقیف شده

دیدار امیرعبداللهیان و وزیر خارجه ترکیه در گامبیا

برندگان شصت‌ونهمین جوایز دوناتلو معرفی شدند

مرز باریک مراقبت صحیح با حفاظت آسیب زننده به کودک

پیش بینی بورس در هفته جاری

مقام ارشد اطلاعات ارتش تل‌آویو: نتانیاهو اسیر مواضع افراطی بن گویر و اسموتریچ است

مجری اخبار هواشناسی حقوقش از صداوسیما را فاش کرد

تحصن در دانشگاه آمریکایی بیروت علیه اسرائیل

«به رنگ بی رنگ»، امشب در سینما کوتاه

فرهاد آییش: به خودم خوش‌بینی تزریق می‌کنم

5 مبارز فلسطینی در طولکرم به شهادت رسیدند

روایت حاج صادق آهنگران از نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و مداح‌ها

نماینده مجلس: در لایحه «حجاب و عفاف» تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند

واکنش زاکانی به حواشی قرارداد چینی: شکایت می‌کنیم

آغاز اعتراضات صهیونیست‌ها در سرزمین اشغالی

رقم باورنکردنی کرایه خانه در تهران 1337

تحقق درآمد 440 میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

عمو پورنگ با «لالایی» به شبکه نمایش خانگی می‌آید

آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت

کودک را با خودش مقایسه کنید نه دیگران!

61 میلیارد دلار هم برای اوکراین پیروزی به دنبال نمی‌آورد

ورود هیئت حماس به قاهره و آغاز مذاکرات فشرده با میانجیگران مصری

تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری میان ایران و عراق

صادق خان باز هم شهردار لندن شد

عکس‌های جدید میلاد کی‌مرام همه را غافلگیر کرد

دومین حمله پهپادی مقاومت اسلامی بحرین علیه رژیم صهیونیستی

انتشار متن نامه شهید سردار زاهدی به رهبر انقلاب

سندرز خطاب به دانشجویان حامی غزه: شما در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید

محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند

نقش سدها در کنترل سیل اخیر سیستان بلوچستان

حملات انصارالله به اسرائیل چه ابعادی خواهد داشت؟

رژیم اسرائیل رئیس فدراسیون فوتبال فلسطین را تهدید به زندان کرد

«به قدر کافی» حضورتان برای کودک امنیت و عشق دارد؟

حمله به ایلات اسرائیل؛ این‌بار «سرایا‌الأشتر»

سه مطالبه اصلی کارگران از دولت در سال جاری

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی