اخبار محرمانه

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

افزایش 70 درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم/ اگر تکمیل فاز 11 پارس جنوبی ساده بود، چرا انجام ندادند؟ وزارت نفت

افزایش 70 درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم/ اگر تکمیل فاز 11 پارس جنوبی ساده بود، چرا انجام ندادند؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به افزایش 70 درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم، گفت: در دولت سیزدهم رشد چهار برابری امضای قراردادهای سرمایه‌گذاری نفتی را شاهد هستیم.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر امروز (پنجشنبه، 20 اردیبهشت) در حاشیه دومین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری با بیان اینکه این نمایشگاه بسیار متفاوت‌تر از نمایشگاه پارسال است، بیان کرد: حضور 1500 شرکت داخلی و 250 شرکت داخلی و نمایش دستاوردهای دولت سیزدهم در این نمایشگاه، آن را متمایز کرده است.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت ایران فرصتی است تا عملکرد و دستاوردها رونمایی شود، تصریح کرد: این نمایشگاه محصولات متنوعی برای تکمیل زنجیره ارزش را نشان می‌دهد و توسعه کسب و کار در این رویداد نمود واقعی دارد زیرا بخش صنعت کشور رونق گرفته و نشان می‌دهد صنعت نفت پیشران اقتصاد کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه بخش بالادستی صنعت نفت وظیفه ثروت‌آفرینی و درآمدزایی دارد، افزود: کل فعالیت در زنجیره ارزش شرکت ملی نفت برای این است که رشد اقتصادی خوبی داشته باشیم، پارسال از محل صادرات نفت و میعانات گازی 35 میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم.
خجسته‌مهر با بیان اینکه برای افزایش حجم ساخت داخل فعالیت‌های مختلفی انجام شد که می‌توان به ساخت بار اول، استفاده از آزمایشگاه‌های داخل و ... اشاره کرد، ادامه داد: اکنون 100درصد مهندسی و اجرا و 70 درصد تجهیزات مورد نیاز ایرانی است.
ورود شرکت ملی نفت ایران وارد سرمایه‌گذاری خطرپذیر
وی با بیان اینکه در شرکت ملی نفت ایران وارد سرمایه‌گذاری خطرپذیر شدیم، افزود: واگذاری 700 چاه کم بازده و بسته به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور انجام شده است زیرا بخش خصوصی می‌تواند کمک کند تا کل زنجیره بالادست صنعت نفت به گردش دربیاد و این نمایشگاه محل دیدن این دستاوردهاست.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: امروز شرکت‌های ایرانی فعال در صنعت نفت ایران کارهای جدیدی انجام می‌دهند و مایه افتخار و مباهات است.
خجسته‌مهر با اشاره به اینکه حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه امسال دو برابر شده است، گفت: این موضوع نشان می‌دهد مخازن نفتی و گازی ایران آنقدر جذاب است که با وجود تحریم نیز شرکت‌های خارجی در ایران حاضر می‌شوند.
وی افزود: پیچیده‌ترین و سخت‌ترین مخازن نفتی و گازی دنیا در ایران هستند با این حال در شرایط تحریم بدون آنکه چالش نگران‌کننده‌ای وجود داشته باشد، تولید نفت و گاز در کشور ادامه دارد.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه تولید نفت در ایران نسبت به ابتدای دولت سیزدهم 70درصد افزایش داشته است، ادامه داد: تامین کالاهای مورد نیاز درون‌چاهی و دیگر تجهیزات مورد نیاز در بالادست صنعت نفت در اولویت است.
خجسته‌مهر تصریح کرد: ایران 400 مخزن نفت و گاز دارد و مجموع ذخایر نفت و گاز ایران معادل 340 میلیارد بشکه نفت خام است. 
تولید نفت سخت‌تر شده است
وی با اشاره به اینکه در دهه‌های گذشته تولید نفت آسان‌تر بود، گفت: اما اکنون بیشتر میدان‌های نفتی ایران در نیمه‌دوم عمر خود قرار دارند و امروز تولید نفت سخت‌تر شده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: وقتی صادرات نفت دو برابر می‌شود نشان‌دهنده مدیریت در همه بخش‌هاست. در این زمینه کارهایی که انجام دادیم در سه بخش است که شامل اقدام‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت می‌شود.
خجسته‌مهر ادامه داد: اکتشافات ذخایر جدید در دولت سیزدهم 2.5 میلیارد بشکه معادل نفت خام بوده است. در این دولت هشت مخزن نفتی و گازی جدید کشف شده ، کشف تازه‌ای هم محقق شده است که در آینده نزدیک وزیر نفت آن را اعلام خواهد کرد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه با اقدامات انجام شده یک روز وقفه در تامین خوراک پالایشگاه‌ها نبوده و افزایش تولید نفت به صادرات معطوف شده است، گفت: در گذشته کاهش تکلیفی تولید داشتیم زیرا صادرات امکان‌پذیر نبود اما امروز نفت تولید می‌کنیم و می‌فروشیم.
خجسته‌مهر افزود: در بخش توسعه میدان‌های نفتی و گازی در دو دولت گذشته 13 میلیارد دلار قرارداد بسته شده که معادل سالی 1.6 میلیارد دلار است اما در 2.5 سال دولت سیزدهم 15 میلیارد دلار قرارداد امضا کردیم که سالانه 6.5 میلیارد دلار برآورد می‌شود و رشدی 4 برابری را نشان می‌دهد، اینها دستاوردهای بزرگ و افتخارهای دولت سیزدهم است.
وی ادامه داد: پارسال 13 میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میدان‌های نفتی بستیم که 12.5 میلیارد دلار آن مربوط به 2 میدان مشترک بود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه 500 میلیون دلار نیز برای توسعه 4 میدان قرارداد امضا شد، تصریح کرد: 11.5 میلیارد دلار از این قراردادها برای توسعه یکپارچه میدان مشترک آزادگان بود و در این قرارداد برای نخستین بار 6 بانک و 2 شرکت اکتشاف تولید وارد عمل شدند. برای فاز 2 میدان مشترک آذر نیز 1.3 میلیارد دلار قرارداد امضا شد.
خجسته‌مهر با اشاره به حفاری 35 حلقه چاه جدید در میدان مشترک پارس جنوبی، گفت: تا نیمه نخست امسال برداشت از فاز 11 این میدان مشترک گازی افزایشی خواهد یافت، همچنین عملیات اجرایی قرارداد جدید آزادگان را خواهیم داشت.
وی افزود: 40 هزار میلیارد تومان اعتبار برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی در شرکت ملی نفت ایران در نظر گرفته شده است. 3 هزار پروژه به ارزش 19 هزار میلیارد تومان طرح در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره میدان آرش توضیح داد: هر میدان نفتی و گازی که در مرزهای ایران باشد از سوی ایران نیز توسعه می‌یابد.
خجسته‌مهر تأکید کرد: جکت میدان مشترک فرزاد ب در حال ساخت است و امیدواریم امسال جکت نصب و حفاری آغاز شود.
وی با رد تهاتر نفت به جای فروش و صادرات آن از سوی ایران، ادامه داد: در بودجه 1403 موضوع تهاتر نفت را نداریم و همه نفت خام و میعانات گازی ایران فروش می‌رود.
نیاز به 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای فشارافزایی
خجسته‌مهر با اشاره به اقدام‌های جدید و منحصر به فردی که در سال 1402 آغازشد، بیان کرد: چند روزپیش قرارداد 20 مخزن گازی را به ارزش 7 میلیارد دلار با پتروشیمی‌ها امضا کردیم. شرکت ملی نفت با پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها همکاری مشترک زیادی دارد و در واقع پشتیبانی این مجموعه‌ها را در خوراک و صادرات انجام می‌دهیم. این تفاهم‌نامه‌ها به معنی آغاز مطالعه مخازن و پس از آن ارائه برنامه برای سرمایه‌گذاری و تولید است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ، اقدام مهم دیگر در سال 1402 را آغاز برنامه فشارافزایی در پارس جنوبی اعلام کرد و گفت: این پروژه 20 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و اجرای آن 900 میلیارد دلار درآمد و 90 تریلیون فوت مکعب گاز برای کشور به همراه خواهد داشت. شرکت‌هایی که برای این پروژه انتخاب کرده‌ایم بایددر حوزه مطالعات ژئوفیزیک و ژئو تکنیک، ساخت توربوکمپرسور و ساخت سکوهای فشارافزایی و اقامتی اقدام کنند. برای ساخت توربوکمپرسورها هم هفت قطب را تعریف کردیم.
اگر تکمیل فاز 11 ساده بود چرا انجام ندادند؟
وی تکمیل فاز 11 پارس جنوبی را یکی از اقدام‌های مهم کشور برشمرد و افزود: اگر تکمیل این پروژه آسان بود، چرا قبلا آن را انجام ندادید؟ اگر هم می‌گویند کار مهمی نبوده باز هم حرف خطایی است! اینکه 20 سال پروژه یا در اختیار خارجی‌ها باشد و نگذارند خودمان آن را انجام دهیم قابل قبول نیست. طبیعی است که هم نمی‌خواستیم یک سکو به آن بزرگی را جابه‌جا کنیم اما با موضوعات و شرایطی روبه‌رو شدیم که مجبور به انتخاب بودیم.
خجسته‌مهر مهم با اشاره به اقدام‌هایی که در جریان اجرای این پروژه وجود داشته است، گفت: در این پروژه نیازهای زیادی داشتیم که کسی به ما کمک نکرد و شاید روزی مستندی از این موضوعات تهیه شود تا مردم در جریان آنها قرار بگیرند. در مورد فاز 11 همین بس که رئیس جمهوری گفت که «برای وزارت نفت همین تکمیل فاز 11 کافی بود تا بگوییم که چه کاری انجام داده است!» از نظر ما این کارها اصلا قابل قیمت‌گذاری نیستند. یکی دیگر از کارهای مهم در این دوره تکمیل فاز 14 بود که پس از 14 سال به ثمر نشست.
بهره‌برداری از 30 پروژه نفتی در 1403
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه گفت: امسال 30 طرح به ارزش 8 میلیارد دلار افتتاح و بهره‌برداری می‌شود و عملیات 19 طرح به ارزش 11.5 میلیارد دلار نیز آغاز کی‌شود. همچنین به‌زودی قراردادهای ساخت سکوهای فشارافزایی را امضا می‌کنیم.
وی با اعلام اینکه امسال و به‌زودی سکوی فاز 13 آلفا در پارس جنوبی به بهره‌برداری می رسد، افزود: این پروژه همان ترک فعل سال 1394 است که در اثر یک حادثه متوقف شد و حدود 7 سال کشور از نعمت بهره‌مندی از این پروژه محروم بود.
خجسته‌مهر همچنین از یک کار مهندسی تازه برای توسعه یک بلوک گازی خبر داد و گفت: یک حلقه چاه مربوط به این بلوک توسعه‌ای جدید در پارس جنوبی انجام شده و یک حلقه چاه دیگر هم انجام می‌شود و امیدواریم نتایج مطالعات و زمین‌شناسی آن زودتر به نتیجه برسد و بتوانیم نتایج را اعلام کنیم و یک سکوی جدید در پارس جنوبی آغاز به کار کند.
وی همچنین با اعلام اینکه در سال 1402 رکورد ذخیره‌سازی گاز شکسته شد، ادامه داد: افزون بر دو مخزن ذخیره‌سازی قدیمی کشور، دو مخزن «بانکول» و «مختار» به زودی به عنوان مخازن ذخیره‌سازی آماده بهره‌برداری خواهند بود. امسال همچنین تولید از میدان‌های «دی» و «توس» آغاز خواهد شد. از سویی ایستگاه تقویت فشار هما، وراوی و چشمه‌خوش هم بهره‌برداری می‌شوند.
راه دریافت ال‌سی برای دانش‌بنیان‌ها را باز گذاشتیم
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به شعارها و برنامه هایی که دولت سیزدهم از سال 1400 در مورد ساخت داخل و توسعه همکاری با دانش بنیان ها داشته است، توضیح داد: در گام مخست ارتباط با دانشگاه ها را اصلاح و پروژه هایی در شان آنها طراحی کردیم و قراردادهای میدان محور را به قراردادهای مسئله محور تبدیل کردیم. به عبارتی مسئله مخازن را روی میز دانشگاه ها گذاشتیم تا حل کنند. همزمان حمایت های خوبی را از دانش بنیان ها آغاز کردیم و امروز وزارت نفت رتبه نخست را در ساخت و تولید بار اول در کشور دارد.
وی با اشاره به تلاش‌هایی که برای تقویت آزمایشگاه های مرجع و پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی داشته اند ، افزود: اکنون 370 طرح در حال اجرا داریم که ارزش ریالی و ارزی آنها نزدیک به 21 همت است. در عین حال یک یاز مشکلات دانش بنیان ها این بود که پولشان را به موقع نمی دادند یا روندی طولانی داشت، برای رفع این مسئله هم اجازه دادیم که صندوق پژوهش و فناوری ال‌سی به نفع شرکت های دانش بنیان باز کند و پول خود را مستقیما از دولت دریافت کند. افزون بر این تسهیلات و و خدمات بانکی ارزان قیمت را هم از طریق صندوق پژوهش و فناروی برای آنها در نظر گرفتیم.
خجسته‌مهر به اقدام‌هایی که شرکت ملی نفت در زمینه تولیدهیدروژن و هوش مصنوعی در زیرمجموعه‌ها آغاز کرده نیز اشاره کرد و یادآور شد: بخش نرم شرکت ملی نفت در این زمینه ها عملکرد خوبی داشته است و به زودی قرار است تعدادی از چاه ها را در غرب کارون و دارخوین هوشمند کنیم. ما به خوبی می دانیم که آینده صنعت نفت و گاز با فناوری و هوش مصنوعی گره خورده است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1228420/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین سفیر؛ کارنامه دیپلماتیک اردشیر زاهدی

پیام تسلیت مرکز گسترش برای شهادت رئیس جمهور ایران

بازتاب خبر شهادت رئیس جمهور در مطبوعات و رسانه‌های جهان

نماهنگی زیبا در وصف شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه

سرودن شعری زیبا در وصف شهید ابراهیم رئیسی

اجتماع مردمی در سوگ شهادت رئیس جمهور و همراهان در بوشهر

احمدی نژاد به رهبر انقلاب تسلیت گفت

شوکه شدن شهروندان از شهادت رئیس جمهور و همراهانش در حادثه سقوط بالگرد

روایت جمشیدی از واکنش شهید رئیسی به ناملایمات

آخرین قاب سید با مردم

توصیف پوتین از شهید رئیسی: سیاستمدار برجسته‌ای بود که جان خود را وقف خدمت به کشور کرد

امیرعبداللهیان مرد بلند قامت دیپلماسی؛ از ابتدای شروع وزارت خارجه تا شهادت

جلوگیری از تنش در منطقه بخشی از مذاکرات مسقط است

معاملات اوراق و گواهی سپرده بورس کالا لغو شد

فرصت 5ساله شکایت برای مستاجرانی که بیش از سقف اجاره قرارداد بسته اند

اعلام 3 روز عزای عمومی در لبنان به خاطر پی شهادت رئیس‌جمهور ایران

بغض و حیرت وزیر ارشاد پس از شنیدن خبر شهادت‌ رئیس جمهور

بشار اسد در پی شهادت رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه ایران پیام داد

مروری بر زندگی شهید سید ابراهیم رئیسی

آیت‌الله جنتی: رئیسی نمونه تمام و کمال مدیران انقلابی و ولایی بود

رئیس جمهور شهید: تنها راه نجات سوار شدن بر کشتی‌ای است که ناخدایش حسین باشد

توئیت قالیباف درپی شهادت رئیس جمهور: به آرزویت رسیدی و عاقبت رجایی شدی

اسحاق جهانگیری: با آقای رئیسی ارتباطات زیادی داشتم

توضیحات تکمیلی رئیس هلال احمر درباره شناسایی محل سقوط بالگرد رئیس جمهور و همراهان

بغض‌ها و گریه‌های خسروپناه روی آنتن زنده؛ بعدا می‌فهمیم چه کسی را از دست دادیم

تصاویری از انتقال پیکر شهدای حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور

بغض شریعتمداری پس از شهادت رئیس جمهور: این بار از صف اول شهدا را چیدند

چه کسی اجازه پرواز بالگرد رییس جمهور را صادر کرد؟

بایدن خواستار «آتش‌بس فوری» در غزه شد

سینماهای سراسر کشور از امروز تا اطلاع ثانوی تعطیل شد

تلویزیون شهادت رییس جمهور را چگونه اعلام کرد؟

آیت‌الله مکارم‌ شیرازی: رئیسی نمونه بارز مسئول متعهد و مخلص انقلابی بود

صحبت های محمد جواد لاریجانی بعد از اعلام خبر شهادت رئیس جمهور

ظریف: مقصر فاجعه دیروز آمریکا است که فروش هواپیما و قطعات هوانوردی به ایران را تحریم کرده است

صحبت‌های به یاد ماندنی رئیسی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری

فیلمی از حضور رئیس‌جمهور در نقطه صفر مرزی خراسان جنوبی

جزئیات جلسه فوق العاده سران قوا به میزبانی مخبر

بیانیه وزارت خارجه: خللی در عزم دستگاه دیپلماسی در تامین منافع ملی ایجاد نخواهد شد

ظریف: یکی از مقصران اصلی فاجعه سقوط بالگرد، آمریکا است

تصاویری از پدر شهید آیت‌الله آل هاشم امام جمعه تبریز

پیام تسلیت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش برای شهادت آیت الله رئیسی

راز «سمّی» مشهورترین آهنگساز جهان پس از 200 سال فاش شد

احتمال فروپاشی کابینه نتانیاهو

خبر خوب برای کارگران متقاضی مسکن

جزیره کیش عزادار سید محرومان

پیام تسلیت وزیر نفت برای شهادت خادم ملت و «شهیدجمهور»، سیدابراهیم رئیسی

حمله «کیهان» به مقاله «هم میهن»: وارونه‌نویسی روزنامه غربگرا درباره خودکفایی گندم

پاپ نگرش آمریکا در قبال مهاجران را «دیوانگی» خواند

واکنش هنرمندان به شهادت رئیس جمهور؛ مهمان امام رضا (ع) شدید

تسلیت پاشینیان به رهبر انقلاب

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی