اخبار محرمانه

آخرين مطالب

راهبرد ضدچینی با ریگانیسم تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه -
راهبرد ضدچینی با ریگانیسم
١١١
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
در سراسر سالن رقص در ساختمان کپیتول، گروهی از بازهای نظامی، جنگجویان پوپولیستی، مبارزان مسلمان آزادی‌بخش چینی و طرفداران فالون گنگ دور هم جمع شده بودند تا به ایالات‌متحده هشدار بدهند که چین یک خطر بالقوه برای ایالات‌متحده است و تا زمانی که حکومت کمونیستی از بین نرود، اوضاع به همین منوال است. به نوشته نیویورک‌تایمز، اگر بگوییم این تهدیدات مستقیما یادآور جنگ سرد است، بی‌راه نگفته‌ایم. «کمیته خطر موجود»، گروه مرده‌ای که در زمان حیات شوروی در دهه 1970 و 1980 فعالیت می‌کرد، حالا با کمک استیو بنن، مشاور ارشد سابق دونالد ترامپ جان دوباره گرفته است تا به آمریکا هشدار دهد که چین یک کشور خطرناک به‌حساب می‌آید. اعضای این گروه زمانی که خود را رها یافتند، دیدگاه‌های خود را منطبق با رئیس‌جمهوری مستقر در واشنگتن دیدند؛ جایی که بی‌اعتمادی و شک و تردید در آن (کاخ سفید) حرف اول را می‌زند. ترس از چین در سراسر حاکمیت گسترده شده است، از کاخ سفید گرفته تا کنگره تا آژانس‌های فدرالی؛ اینجا جایی است که چین بدون شک و شبهه به‌عنوان یک خطر ملی و اقتصادی دیده می‌شود و به همین منظور چین به‌عنوان چالش قرن بیست و یکمی ایالات‌متحده تعریف شده است. بنن در مورد چین و آمریکا می‌گوید: «این دو کشور دو سیستم متفاوت هستند که با یکدیگر ناسازگارند. یک طرف خواهد برد و یک طرف باید ببازد.»
ایالات‌متحده و چین در دو سال گذشته به‌دلیل سوءتفاهم‌ها و قدم‌های اشتباه در بن‌بست مذاکرات تجاری گیر افتاده‌اند. ترامپ در واکنش به فقدان پیشرفت در مذاکرات مدام تعرفه کالاهای چینی را بالاتر می‌برد و به‌دنبال راه‌هایی برای تلافی است. چین نیز به‌نوبه خود نسبت به این اقدامات واکنش نشان می‌دهد. در حال حاضر بعید است دو کشور به یک توافق برسند و همین نگرانی حکومت در مورد چین را افزایش می‌دهد. به همین منظور آمریکا کمپانی‌های آمریکایی را تحت فشار قرار می‌دهد تا از در اختیار قراردادن فناوری‌های با ارزش به چینی‌ها خودداری کند. حتی اگر یک توافق هم صورت می‌گرفت؛ اما دو کشور همچنان موانع اقتصادی علیه یکدیگر را توسعه می‌دادند.
افزون بر تعرفه 25 درصدی که واشنگتن علیه کالاهای چینی وضع کرده، محدودیت‌هایی هم درخصوص فناوری‌هایی که به چین صادر می‌شود، اعمال کرده است. آمریکا سعی می‌کند تا دست برخی از کمپانی‌های چینی از جمله هوآوی را از بازار فناوری ایالات‌متحده قطع و سرمایه‌گذاری پکن در ایالات‌متحده را سخت کند.
نیروهای اطلاعاتی آمریکا نیز در سوی دیگر این میدان تلاش‌های خود را علیه چینی‌ها در دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی افزایش داده‌اند. مقامات اف‌بی‌آی و شورای امنیت ملی آمریکا به دانشگاه‌ها هشدار داده‌اند که مراقب دانشجویان چینی باشند؛ چراکه احتمال دارد تا رازهای فناورانه را از آزمایشگاه‌ها بدزدند و در اختیار پکن قرار دهند. دولت این تصویر را جا انداخته که مبارزه با چین به‌منظور حفاظت از آمریکا لازم و ضروری است. اما نگرانی‌های روبه‌رشدی به‌وجود آمده که گویی با زخم سرخ (کنایه از کمونیست‌ها) جدیدی روبه‌رو هستیم که باعث افزایش تبعیض علیه دانشمندان، دانشجویان و کمپانی‌هایی خواهد شد که با شرکت‌های چینی کار می‌کنند که این امر خطرفروپاشی روابط اقتصادی بین دو کشور را بالاتر خواهد برد. اسکات کندی، کارشناس مسائل چین در مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی به نیویورک‌تایمز گفت: «ترسم از این است که برخی بگویند به‌خاطر این ترس هر سیاستی قابل توجیه است.» او تصریح کرد: «جو ترسی که خلق شده ایجاب می‌کند تا گفت‌وگوها آغاز شود نه اینکه آن را پایان دهیم.» احساسات ضدچینی به سرعت در میان جمهوری‌خواهان، دموکرات‌ها، رهبران اتحادیه کارگری، مجریان فاکس‌نیوز درحال افزایش است و برخی دیگر نیز هشدار می‌دهند که چین تلاش می‌کند تا ارتش و کمپانی خود را توسعه و مجهز کند تا تبدیل به تهدیدی بزرگ علیه رهبری آمریکا در جهان شود. به همین منظور ایالات‌متحده باید با چنگ و دندان پاسخ آنها را بدهد. سرعت شک و تردید در هر وجهی که چین و آمریکا با یکدیگر تعامل دارند بسیار بالا است. در این راستا مقامات آمریکایی حضور چین در بازار سهام، در بازار ساخت واگن‌های مترو و شبکه‌های اجتماعی را مورد سوال و تردید قرار می‌دهند. در این شرایط اتفاق نظر کمی در باب اینکه آمریکا چه می‌تواند یا باید بکند، وجود دارد. ایالات‌متحده طی دهه‌ها سعی کرده است که چین را به سمت یک جامعه بازتر هل دهد؛ اما حزب کمونیست روزافزون حلقه نظارت خود را روی مردم و اقتصاد این کشور گسترش داده است. رهبران آمریکایی بین دو گزینه تقابل با چین سرگردان هستند: اگر آنها به همکاری با چین- در همین مسیری که پیش‌تر بوده- ادامه دهند، کشور با خطرات بالقوه اقتصادی و امنیتی روبه‌رو خواهد شد. اگر هم مسیر غیرتعاملی با پکن را در پیش بگیرد به اقتصاد هر دو طرف ضربه وارد خواهد آمد و امکان بروز جنگ بین دو کشور نیز وجود خواهد داشت.
شماری از افراد حاضر در واشنگتن جدایی اقتصادی این دو کشور را ناگزیر می‌دانند. این افراد افزون بر کسانی هستند که در کمیته خطر حضور دارند. در یک جلسه دورهمی در ماه آوریل که استیو بنن، سناتور تد کروز از تگزاس، نیوت گینگریچ، رئیس سابق مجلس نمایندگان و افراد دیگری در آن حضور داشتند تاکید کردند باید در برابر چین هوشیار بود. آنها از راهبرد ریگان در کسب پیروزی در دوران جنگ سرد در برابر اتحاد جماهیر شوروی با عنوان «صلح از طریق قدرت» ستایش کردند؛ اما این را هم باید در نظر گرفت که خطر جنگ هم در آن دوران وجود داشت، چنانچه هم‌اینک نیز ممکن است خطر جنگ با چین وجود داشته باشد. استیو بنن که به‌تازگی از رم برگشته می‌گوید که چین یک قدرت در حال ظهور است و آمریکا یک قدرت رو به افول. او تاکید می‌کند که تقابل بین این دو ناگزیر است. بنن که با یک سبیل باریک و موهای خاکستری تا حدودی تغییر چهره داده است، گفت: «این واقعه ناگزیر عصر ما خواهد بود و 100 سال دیگر با این واقعه ما را به یاد خواهند آورد.» چنین گفته‌هایی پیش‌تر نیز در دهه 1950 و مجددا دهه 1970 زده شد تا کشور هر چه سریع‌تر ارتش خود را برپا کند تا به مقابله با شوروی برود.
هشدار دوم، در سر میز نهاری که در باشگاه متروپولتین در سال 1976 برگزار شده بود، شکل گرفت و در آن هشدار داده شده بود که آیا آمریکا به قدرت شماره دو تبدیل شده است؟
این گروه در دوران ریگان جایگاه بسیار خوبی پیدا کردند. اکثر آنها صاحب منصب در دولت بودند و برخی از آنها به‌عنوان مشاوران امنیت ملی با دولت آمریکا همکاری می‌کردند. اما شوروی از بین رفت و به تبع آن نیز این کمیته.این گروه تا سال 2004 از هم پاشیده بود که مجددا در این سال این گروه علیه تروریسم شکل گرفت. معاون این گروه، فرانک گاف‌نی، موسس مرکز خط مشی امنیت ملی، اتاق فکری که در مورد مسلمانان و مساجد در آمریکا تحقیق می‌کند عنوان کرده بود که بنیادگرایان از پلورالیسم و دموکراسی موجود در آمریکا در جهت اسلامیزه کردن این کشور سوءاستفاده می‌کنند. این گروه حالا با حضور چین مجددا جان دوباره گرفته است. این گروه هم‌اینک می‌گوید جنس خطر چین با شوروی فرق دارد، برای اینکه اقتصاد بین دو کشور به هم گره خورده است. اما واشنگتن هم از جعبه‌ابزار زمان جنگ سرد علیه مبارزه با چین استفاده می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/137743/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است

سلمان: بن افلک جنفیر رو همچین ماه عسلی نبرده بود که من آوردمت!

توصیه بامزه فامیل دور به آقای مجری

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

نمک های بی پایان علی صادقی در سریال خانه به دوش

ماجرای عاشق شدن دیبی در جوانی

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

کوثری: شلیک به ریزپرنده‌ها بخاطر آماده‌باش پدافند هوایی است

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

امیرعبداللهیان در نیویورک: ریزپرنده‌های ساقط‌ شده، هیچ خسارت مالی و جانی در بر نداشته‌اند

دیدار نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل با امیرعبداللهیان

مهاجری: گمان کرده‌اید اگر اسم «گشت ارشاد» را به «طرح‌ نور» تبدیل کنید قضیه تغییر ماهیت می‌دهد؟

کشف اتفاقی استخوان بزرگترین موجود دریایی که 202 میلیون سال قبل وجود داشت/ ویدئو

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

غیبت احمدی‌نژاد در مراسم تشییع پیکر معاونش

بهرام عظیمی برای ساخت مجموعه سیا ساکتی چقدر دستمزد گرفت؟!/ ویدئو

اسرائیل به دنبال جاسوسی در ایران بود؟

رویترز: تشدید تحریم‌های ایران در بسته کمک‌های خارجی آمریکا گنجانده شده است

عرضه شفاف فرآورده‌های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بورس انرژی

بایدن در آستانه شکست؟

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی