اخبار محرمانه

آخرين مطالب

از تحریم انتخابات تا حضور مشروط و مشارکت حداکثری/ تهدید به شورش توسط اصلاح طلبان چند سال بعد از فتح دولت و مجلس و شورای شهر! اخبار محرمانه از منابع دیگر

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - تغییر رویه اصلاح طلبان به سمت اظهارات رادیکال و تهدید به شورش و ناآرامی، نشان می‌دهد که مواضع و فعالیت‌های این جریان باید به دقت مورد رصد و تحلیل دلسوزان امنیت و سلامت کشور و ملت باشد.
گروه سیاسی – رجانیوز: آوار ناکارآمدی بر پیکر اصلاح‌طلبان این روزها وضعیت به هم ریخته‌ای را در این اردوگاه حاکم کرده است. فتح تمام صندلی‌های حاکمیت توسط جریان اصلاحات و نزدیکان اعتدالی آنان، بدنه این جریان را شدیدا به حفظ قدرت و پیشبرد برنامه‌های سیاسی امیدوار کرده بود. عمر این امیدواری البته بسیار کوتاه بود و دیری نگذشت که اشباع ناکارآمدی جریان اصلاحات صدای نیروهای اصلی خودشان را هم درآورد. در مرحله ی بعدی زمزمه های آشوب از ناحیه ی شاخص های این جریان به گوش می رسید. از قدیم گفتند: «دیگی که برای من نجوشد، برای هیچکس نباید بجوشد»
به گزارش رجانیوز؛ اولین خطی که سقوط کرد شورای شهر و شهرداری تهران بود. سه شهرداری که یکی اکنون در دادگاه به اتهام قتل محاکمه می‌شود، دیگری با قانون بازنشستگی از شهرداری رفت و شهردار فعلی که با رای ناپلئونی موفق به اخذ اعتماد از شورای شهر شد.
محسن هاشمی رفسنجانی در قبال شکست لیست امید در شورای شهر تهران این طور موضع گیری کرد: «از مردم عذرخواهی می‌کنیم که بر اساس رأی تاریخی که به شورای پنجم دادند، نتوانستیم انتظارات آنها را برآورده کنیم.»
انتقادات البته فقط به شورای شهر منحصر نیست و ناکارآمدی اصلاحات در مجلس شورای اسلامی هم سکوت اصلاح‌طلبان را شکسته است.
قدرت‌الله علیخانی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب طی گفت‌وگویی گلایه های خود نسبت به این جریان را این طور اظهار داشت: «بنده به یکی از نمایندگان فراکسیون امید به صراحت عنوان کردم بهتر است برای وخیم‌تر نشدن اوضاع هیئت رئیسه فعلی فراکسیون امید به صورت داوطلبانه کناره‌گیری کنند تا هیئت رئیسه جدیدی برای فراکسیون امید تشکیل شود که کارکرد بهتری داشته باشد.»
صادق زیباکلام نیز شرایط مجلس دهم را اینطور ارزیابی می‌کند: «مجلس دهم در چهار سال گذشته هیچ نقشی برای امور مهم کشور ایفا نکرد.»
دولت و قوه اجرایی کشور عرصه دیگری بود که زبان اعتراف اصلاح‌طلبان را باز کرد. اکنون فعالان اصلاح طلب نسبت به عملکرد دولت مخصوصا وزرای اصلاح طلب نیز مواضع انتقادی دارند.
مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم سالاری و عضو فراکسیون امید، در گفتگویی با انتقاد از عملکرد دولت تاکید کرد: «اکنون در اجتماع می‌روم خجالت می‌کشم که بگویم حامی سرسخت این دولت بودم.»
از سوی دیگر محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید از تریبون کنگره مجمع فرهنگیان استفاده کرد و ضمن انتقاد از دولت دوازدهم، گفت: «ما از دولت و به‌ویژه از وزرای اصلاح‌طلب و مدیرانی که با برچسب و عقبه اصلاح‌طلبی وارد دولت شدند، انتقاد داریم. این افراد باید خود را موظف به پیاده‌سازی وعده‌هایی بدانند که مردم برای تحقق آنها به ما رأی دادند.»
محمد علی وکیلی، چهره ی دیگر اصلاح طلب، با انتقاد از عملکرد دولت، تصریح کرد: «بزرگترین اشکال دولت روحانی این است که نگاه کلان به مسائل کشور ندارد و پروژه‌ای کار می‌کند، این دولت پیر، سیر، کُند و پروژه‌ای است.»
محمدرضا تاجیک، مغز متفکر جریان اصلاحات، درباره ی ناکارآمدی دولت گفت: «افکار عمومی جامعه ما میان دولت و جریان اصلاح‌طلبی چندان تفکیکی قائل نمی‌شود. هزینه ناکارآمدی دولت خواه‌ناخواه بر جریان اصلاح‌طلبی بار می‌شود و جریان اصلاحات نمی‌تواند خودش را مصون بداند. تردیدی ندارم فضای افول مقبولیت و مشروعیت جریان اصلاح‌طلبی تا حدود زیادی متأثر از همین کژکارکردی دولت درمدیریت اجرایی کشور است.»
وقتی اختلاف اوج می گیرد...
هدایت آقایی، فعال اصلاح طلب دستگیرشده در ایام فتنه، طی مصاحبه ای از وضعیت اصلاح طلبان این طور پرده برداشت: «در مقطع فعلی باید بازتعریفی از مفهوم اصلاح‌طلبی صورت گیرد تا بتوان بر اساس آن نقشه‌راه آینده را ترسیم کرد.»
وی ادامه داد: «اصلاح‌طلبان باید مردم را به حال خودشان بگذارند و از تعیین تکلیف برای آن‌ها دست بردارند. حوزه سیاست و راهبرد اصلاح‌طلبان به بن‌بست رسیده است و باید نشست با مطالعه و کار نظری به تقویت بنیان‌های تفکر پرداخت.»
از طرفی دیگر، دکتر احمد نادری، استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه تهران، اظهار داشت: «نوع سیاست ورزی اصلاح‌طلبان مبتنی بر فهمشان از شرایط سیاسی، ساختاری و اجتماعی کشور آنها را به سمتی برده که کنش‌هایی را در سپهر سیاسی کشور داشته باشند اما مسئولیت این کنش‌ها را نپذیرند؛ موضوعی که در ذیل مکتب ماکیاولیسم در حوزه اندیشه سیاسی قابل بررسی است چراکه در این مکتب شما می‌توانید برای رسیدن به هدف از هر ابزاری حتی دروغ استفاده کنید.»
وی در ادامه با اشاره به اینکه طی سیاست های دولت پنجم و ششم طبقه ی متوسطی درجامعه ظهور کرد که گرایش های فرهنگی و سیاسی جدی تری نسبت به سایر جامعه دارد، افزود: «اصلاح‌طلبان رادیکال تمایلات این طبقه را فرصت مناسبی یافتند تا کنش سیاسی خود را ریاکارانه با ایده‌های این طبقه منطبق نشان دهند.»
اما آشفتگی درونی اصلاح طلبان به همین جا محدود نمی شود.
ساز ناکوک ائتلاف
همچنین گرامی مقدم، عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، در مورد ائتلافات احتمالی اصلاح طلبان این گونه موضع گیری کرد: «رویکردی که حزب اعتدال و توسعه و در رأس آن آقای روحانی اتخاذ کرده، جای هیچ‌گونه شرط و شروطی را برای ائتلاف با اصلاح‌طلبان باقی نگذاشته است.»
دیگر فعال سیاسی اصلاح طلب، محمد زارع‌فومنی، دبیرکل حزب مردمی اصلاحات، در پاسخ به این سوال که آیا با احزاب و گروه های دیگر قصد ائتلاف دارید، گفت: «الان زمان خوبی برای ائتلاف نیست و ما فعلا در حال مقدمه چینی ورود حزب مردمی اصلاحات به انتخابات هستیم.»
از سوی دیگر یداله طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی ایران گفت: «مواضعی که تاکنون برخی فعالان سیاسی اصلاح‌طلب مبنی بر عدم ائتلاف در انتخابات گرفته‌اند راهبرد کل جریان اصلاح‌طلب نیست زیرا امکان دارد تصمیم دیگری گرفته شود.»
وی همچنین اذعان کرد: «کارگزاران در گذشته، آقای ناطق نوری را به عنوان مفصل وحدت ملی و دو جناح عمده سیاسی کشور مطرح کرده است.»
چنین مواضعی از سوی زیباکلام با ادبیات دیگری نیز تکرار شد. او درباره مدیریت مجلس دهم گفت: «اگر چهار سال پیش آقای ناطق نوری وارد انتخابات مجلس دهم شده بود، قطعا مجلس دهم امروز وضع دیگری داشت.»
او اضافه می‌کند: «مجلس دهم با مدیریت ناطق نوری شاید در رأس امور قرار نمی گرفت اما مثل امروز در قعر امور هم نبود.»
و در نهایت اینطور به استقبال ناطق می‌رود: «ای کاش که آقای ناطق نوری چهار سال پیش احساس تکلیف می کرد اما جلوی ضرر را از هر جا بگیریم، منفعت است.»
ظاهرا هنوز حمایت اصلاحات از حسن روحانی تبدیل به درس عبرتی برای این جریان نشده است. اصلاح‌طلبان که روزی خود را تضمین دولت روحانی معرفی می‌کردند و امروز به دنبال خالی کردن شانه خود از زیر بار مسئولیت تحمیل فاجعه دولت یازدهم و دوازدهم به ملت ایران هستند، همچنان برای وفاق و ائتلاف روی گزینه‌های به اصطلاح اعتدالی چون ناطق نوری سرمایه‌گذاری می‌کنند.
اصلاح‌طلبان در انتخابات؛ تحریم، مشروط یا پرشور؟
جدی‌ترین درگیری البته در سطوح بالای جریان اصلاحات بر سر نحوه حضور و تعامل این جناح با انتخابات پیش روی مجلس است.
بهزاد نبوی، فعال فتنه‌گر اصلاح طلب، طی مصاحبه ای در مورد حضور اصلاح طلبان در انتخابات امسال اظهار داشت: «مساله ما انتخابات نیست؛ مساله این است که انتخابات کم رونق شرایط ما را بدتر می‌کند.»
سعید حجاریان، دیگر مغز متفکر جریان اصلاحات، طی یادداشتی درقبال حضور در انتخابات چنین اظهار نظر کرد: « شاید عقلانی‌ترین راهبرد را بتوان در «مشارکت مشروط»‌ جست؛ از فرصت انتخابات استفاده کرد ولی چنان چه شروط مطرح شده برآورده نشد، عطای انتخابات را به لقایش بخشید.»
مصطفی تاجزاده، چهره ی شناخته شده این جریان نیز با تجویز «حضور مشروط» در انتخابات می‌گوید: «معتقدم با لغو نظارت استصوابی در هر شرایطی باید لیست بدهیم. برای اینکه یک گام به سمت دموکراسی است. اگر شورای نگهبان صلاحیت و پلتفرم کسانی را که فتنه‌گر خوانده می‌شوند، تأیید کرد، پروژه انتخابات را پیش می‌بریم. در غیر این صورت آن را تحریم می‌کنیم و با مردم تحریم‌کننده هماهنگ می‌شویم.»
آشوب؛ پیش بینی یا برنامه ریزی؟
سعید حجاریان، مغز متفکر جریان اصلاح طلبی، می‌گوید: «جامعه مدنی و احزاب را می‌توان به جنگل و مرتع و جوی و جدول تشبیه کرد. کارکرد جامعه مدنی و احزاب را می‌توان همچون بالشتک ضربه‌گیر دانست. این نهادها ذیل پروژه‌های انقلابی و کوتاه‌مدت، بنا به منافع متفاوت، در معرض دست‌اندازی و حذف و هدم قرار گرفته‌اند؛ نبود چنین فاکتورهایی، بی‌پشتوانه شدن حکومت‌ها را به‌دنبال دارد. زیرا جنبش‌ها از کنترل و مدیریت یا به‌تعبیری از جوی و جدول خارج می‌شوند و همچون سیل، بدون چارچوب به خیابان می‌آیند.»
محمدرضا تاجیک، دیگر چهره ی اصلاح طلب، بیان داشت: «چنان‌چه حال و روز تدبیر و تدبیرگران منزل همین باشد که هست و حال و احوال شرایط داخلی و خارجی نیز همین باشد که هست، باید از آینده‌ای که در راه است هراسناک بود. در شرایط کنونی هیچ دلیلی برای افزون‌تر شدن سعه‌ی صدر و آستانه‌ی تحمل مردم نمی‌بینم.»
همچنین علی ربیعی، سخنگوی اصلاح طلب دولت، گفت: «فکر می‌کنم اگر بر همین سیاق سال 98 را ادامه دهیم چشم انداز روشنی در پیش نخواهیم داشت و برای جامعه امکان بروز تحرکات اجتماعی و انتقال ناآرامی‌های ذهنی به ناآرامی‌های فیزیکی را کاملاً متصورم.»
همچنین بهزاد نبوی، عنصر فعال در فتنه 88 نیز گفته برگزاری کم رونق انتخابات «زمینه برای تکرار حوادث دی ماه 96 مهیا می‌شود.»
مجموعه ی این اظهارات نشان دهنده ی بن بست عملی و ایدئولوژیک جریان اصلاح طلبی است. تغییر رویه این جماعت به سمت اظهارات رادیکال و تهدید به شورش و ناآرامی، نشان می‌دهد که مواضع و فعالیت‌های این جریان باید به دقت مورد رصد و تحلیل دلسوزان امنیت و سلامت کشور و ملت باشد. آن هم در دورانی که هنوز مهر محکومیت محمدرضا خاتمی به دلیل عدم اثبات اتهام تقلب درانتخابات سال 88 خشک نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/138103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله روزنامه زاکانی به آرایش سحر دولت‌شاهی

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

وقتی عمو کاووس خوش سفر کلافه میشه!

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

این رنگ هارو باهم بپوش

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

مار در آستین بود این دختر!

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بابا بهت گفتم طلاقمو از شوهرم بگیر

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

تو که عاشق نیستی آویزونی

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

9 روش موثر برای از بین بردن بوی عرق در تابستان

تفسیر عجیب امیرعلی نبویان از والیبال و بدنسازی

من چیم از اون دختر خل‌وچل کمتره؟!

سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

ماجرای خواستگاری بازیگر معروف «نون خ» از دختر ترامپ

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

تسلیحات، واجب تر از نان شب

عکس سحر دولتشاهی و پیمان معادی وایرال شد

طلای جهانی جهش کرد

تجمع ضد صهیونیستی نزدیک کالج امرسون

تیپ و استایل ویژه افسر مین جانگو در 52 سالگی

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

اعتراض ایرلند به قانون ضد مهاجرتی انگلیس

حمله جنگنده‌های اسرائیلی به مقر صلیب سرخ در غزه

سکانسی از سریال «همه چیز آنجاست»

"حاج کمال" سنگ‌انداز می‌شود

اگر کیس بهتری سراغ دارید به من بگید

غیرتی شدن "مهران غفوریان" بخاطر دسته گل

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی