اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ارز دیشلمه دولتی تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه -
ارز دیشلمه دولتی
١٢٩
٠


سیاست روز / متن پیش رو در سیاست روز منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
براساس آمار و اطلاعات موجود ؛ ایران از نظر تولید و سطح زیر کشت چای در رتبه پانزدهم و از نظر مصرف در رده داوزدهم جهان قرار دارد و همین مساله موجب شده تا چای به عنوان یک محصول پرمصرف در ایران تلقی شود.
درکنار این حجم مصرف اما میزان تولید چای در کشور و ظرفیت های بالفعل موجود حکایت های جالبی دارد. طبق آمار عملکرد منتشر شده در مورد تولید برگ سبز و چای خشک در سال 97 ؛بیش از 25 هزار تن چای خشک تولید شده که در مقایسه با سال قبل حدود 4هزار تن برابر با 4 درصد افزایش یافته است..
به سخن دیگر در مدت یاد شده حدود 113 هزار تن برگ سبز چای تولید شده که بیش از 4 هزار تن بیشتر از مدت مشابه سال 96 بوده است. ضمن اینکه در همین بازه زمانی بیش از 25 هزار تن چای خشک تولید شده که در مقایسه با سال قبل حدود هزار تن بیشتر بوده است. در کنار این مساله مصرف سرانه کشور چیزی در حدود تقریبا 100 هزار تن است و چنانچه مصرف هر فرد بین 3 /1 تا 4 /1 کیلوگرم چای باشد در حدود 110 هزار تن سالانه چای در کشور مصرف می شود و اگر بنابر گفته فعالان این حوزه ارزش اقتصادی این محصول از قرار هرکیلوگرم چای 5 دلار در نظر گرفته شود ؛ارزش معادل 550 میلیون دلار برای آن می توان در نظر داشت.
اطلاعات و اسناد موجود از این نکته پرده بر می دارند که بیش از 26 هزار هکتار باغ چای در دو استان گیلان و مازندران قرار دارند که از این مقدار حدود 21 هزار هکتار مورد بهره برداری و استفاده قرار گرفته است. طبق برآرودهای صورت گرفته اشتغالزایی انجام شده دراین عرصه ؛رقم قابل توجهیاست به این ترتیب که حدود 55 هزار خانوار چایکار بطور مستقیم در باغات چای مشغول بکارند و 100 درصد درآمد و معیشت آنها از محصول چای است. به سخن دیگر در کل برای 100 هزار خانوار در بیش از 151 کارخانه چای سازی که متناسب با ظرفیت تولید آنها بین 30 تا 60 نفر شغل فصلی و دایم ایجاد شده است و اگر هر خانوار 5 نفر در نظر گرفته شود، به طور متوسط 500 هزار نفر مستقیم و غیر مستقیم در صنعت چای اشتغال دارند و این تعداد جدای از تعداد شاغلینی است که در بخش بازرگانی (صنایع بسته بندی و فروش) فعالیت می کنند.
درد تولید از واردات بی رویه
حال با وجود چنین حجم تولید و اشتغالزایی طی روزهای گذشته متولیان از این خبر رونمایی کردند که مقرر شده تا با تخصیص ارز دولتی چای خارجی وارد کشور شود.
محمدرضا کلامی، درباره نحوه توزیع چای وارداتی با ارز دولتی، اعلام کرده است که سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید‌کنندگان مکلف شده است تا قیمت چای وارداتی را با ارز 4200 تومانی را احصا و اعلام کند و در کنار این اقدام نیز فهرست موجودی و صاحبان محموله‌های چای ترخیص شده با ارز 4200 تومانی را به ستاد تنظیم بازار اعلام کند.
به گفته وی مقرر شده تا این چای از طریق شبکه‌های مشخصی توزیع، مانند هیات‌های مذهبی برای مصارف ماه‌های محرم و صفر، آموزش و پرورش، اتحادیه‌های کارمندی و کارگری و یا فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع شود.
البته نکته قابل تامل تر در مورد سخنان وی آن است که مدعی شده براساس این مصوبات، تمام ترخیص کنندگان محموله‌های چای با ارز 4200 نیز برای رفع تعهد ارزی خود مکلف به اخذ قیمت مصوب از سازمان حمایت و شبکه توزیع از دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار با درج قیمت مصوب بر روی کالا هستند. ضمن اینکه کالای چای به فهرست کالا‌های مشمول توزیع برای مصارف هیات‌های مذهبی در ایام محرم و صفر علاوه بر برنج، روغن، شکر، گوشت قرمز و گوشت مرغ اضافه شده است.
مشکلات همیشگی
این اتفاقات درحالی در حال وقوعاست که هنوز سرنوشت یک میلیارد یورو ارز دولتی تخصیص داده شده برای ورود کالاهای اساسی هنوز مشخص نیست و همچنان اخبار ضدو نقیضی برای یافتن آن مطرح می شود اما همچنان کسی پاسخی شفاف برای آن ارایه نداده است. البته در کنار این ارزهای گم شده هنوز هم تکالیف مرتبط با شرکت هایی که ارز دولتی برای ورود برخی دگیر کالاهای اساسی گرفتند اما کالاهای غیر ضرور دیگر وارد کردند مشخص نشده و نکته قابل تامل آن است که متولیان همچنان در تلاش هستند تا به هر شکلی که ممکن است به طرق مختلف ارزهای دولتی را به کالاهای خاص و البته اشخاص خاص تر تخصیص دهند.
به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران این حوزه متاسفانه در 40 سال اخیر این صنعت با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کرده است و در بازه های زمانی مختلف عدم حمایت دولت این صنعت و فعالان آن را دچار چالش های اساسی کرده است طوریکه بنا بر اطلاعات و اسناد موجود صنعت چای کشور در بین سال های 1370 تا 1376 در کانال 300 هزار تن تولید برگ سبز چای قرار داشت که به تناسب نزولات جوی و باران، میزان تولید کم و زیاد می شد اما به یکباره در شرایط مختلف و به دلیل سیاست گذاری مقطعی و عدم نگاه حمایت گرایانه نظام (دولت ها) روند تولید منفی شد و در بهترین حالت در بین سالهای 1376 تا 1377 تولید برگ سبز چای ایران از 34 هزار هکتار سطح زیر کشت به حدود 70 هزار تن رسید، یعنی 60 تا 65 درصد نیاز کشور در داخل تامین می شد بطوریکه واردات از 14 هزار تن به 9 هزار رسید. آنچه از شواهد امر برمی آید همتی که متولیان برای بسته نشدن دروازه های واردات دارند را به باز نگه داشتن دروازه های تولید اختصاص دهند قطعا شرایط تولید و به خصوصو کشاورزی کشور و به ویژه صنعت چای به مراتب بهتر از همیشه بوده و بی شک به مرزی خواهیم رسید که نیازی به یک گرم واردات چای نداشته باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/145865/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حرکت عجیب یک زن در تهران برای به رُخ کشیدن ثروتش

هیل: همه رئیسان ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

نماینده مجلس: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: کار ویژه بانک‌های خصوصی تامین مالی بخش خصوصی نیست

خودداری ارمنستان از شرکت در نشست امنیتی روسیه

اسامی 14 هزار کودک شهید فلسطینی بر روی یکی از دیوارهای غزه

بوی عجیبی داره بلالش چی زدین بهش؟

کت و شلوار «حبیب» جهانی شد!

توضیحات ویدئوییِ کریمی قدوسی درخصوص توئیت‌های اخیرش که جنجالی شد

یورونیوز: پهپاد‌های مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند

خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند

اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس منتشر شد

پیش به سوی کیش ایمن‌تر/ استخدام آتش نشان آقا از میان کیشوندان

رئیس بانک مرکزی دولت روحانی دست به قلم شد؛ توصیه به تیم اقتصادی رئیسی

تصویب انتقال پناهجویان از انگلیس به رواندا

تظاهرات شبانه دانش آموزان در طنجه مغرب در حمایت از فلسطین

دویست روز جنگ با اشباح حزب الله!

معاون وزیر دفاع روسیه به ظن دریافت رشوه بازداشت شد

سرگشتگی و یاس یک فضانورد/ مینی سریالی که باید دید

شیر خاورمیانه؛ لقب سریلانکایی‌ها به رئیس جمهور ایران

آغاز همایش ملی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور

فریاد اردنی‌ها در برابر سفارت رژیم صهیونیستی

تعطیلی دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضد اسرائیلی

تشدید حملات قبایل سوریه به هم‌پیمانان آمریکا در دیرالزور

رئیسی: اشغالگری رژیم صهیونیستی نه مشروعیت‌زا است و نه مالکیت‌آور

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

یورو رکورد زد

کنایه «نون خ» به شعارهای مسئولین!

استقبال رسمی مقامات سریلانکا از رییس جمهور

سرمقاله اطلاعات/ اهمیت سفر رئیسی به پاکستان

سرمقاله آرمان ملّی/ مشروعیت مردمی قانون

دست رد سوئیس به استفاده از سود اموال مصادره شده روسیه

حسن بیادی: چه بسا دخالت‌های دولت نباشد کارها بهتر انجام شود

سرمقاله دنیای اقتصاد/ توصیه خیرخواهانه

سرمقاله جهان صنعت/ ضرورت جلب رضایت مردم

سرمقاله جوان/ در هوای مهاجرت 70 میلیون ایرانی!

استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان

همه مرد های مجرد آبادی خواستگار گلاتاژ بودند!

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

سرمقاله شرق/ چگونه عرف قانون را می‌بلعد

سرمقاله اعتماد/ در جست‌وجوی تقویت اعتماد و امید

سرمقاله ایران/ سفر به سریلانکا زیر سایه سیاست تعامل همه‌جانبه

بایدن توصیه ترامپ برای درمان کرونا را مسخره کرد

نگرانی تل آویو از احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو

کشف پیکر 51 شهید دیگر در خان یونس

سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل و آقای قاضی تا هشت‌پا و رویان

پنجره متفاوت از دیدار فرماندهان عالی نیروهای مسلح با فرمانده کل قوا

عباس زاده: فاصله بین احمدی‌نژاد و محصولی بیشتر خواهد شد

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی