اخبار محرمانه

آخرين مطالب

استراتفور: دهلی نو و اسلام آباد در آستانه درگیری قرار دارند؟ تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه -
استراتفور: دهلی نو و اسلام آباد در آستانه درگیری قرار دارند؟
٠
٠


دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
استراتفور| کشمیر در بطن چندین دهه دشمنی بین هند و پاکستان قرار دارد. اما این مساله همچنین موضوع یک مناقشه داخلی در هند است مبنی بر اینکه دولت مرکزی هند سعی دارد قدرت خود را بر کشوری اعمال کند که یک جنبش جدایی طلب را تحت حمایت دارد. برای نارندرا مودی، نخست وزیر هند که حزب بهاراتیا جاناتای او در انتخابات ماه یک پیروزی گسترده را شاهد بود، تصمیم به ابطال وضعیت ویژه خودمختاری کشمیر تحقق وعده دیرینه این حزب خواهد بود و او را یک قدم به وحدت سیاسی و اقتصادی بیشتر در هند نزدیک تر خواهد کرد.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند، با گام برداشتن در جهت تحقق وعده های انتخاباتی خود هواداران و مخالفان خود را به یک اندازه دچار هیجان کرده است. مودی 5 اوت روند ابطال وضعیت خودمختاری ویژه در مناطق مورد مناقشه جامو و کشمیر را آغاز کرد و طوفانی سیاسی در دهلی نو به راه انداخت. این اقدام او همچنین می تواند به تشدید تنش ها با پاکستان مجهز به تسلیحات هسته ای منجر شود.
رئیس جمهوری هند نیز در راستای دستورات مودی با صدور حکم ریاست جمهوری به تغییر ماده 370 قانون اساسی هند دستور داد که درباره خودمختاری جامو و کشمیر در مدیریت امور داخلی به استثنای دفاع، امور خارجه و ارتباطات بود. این حکم همچنین بر بند آ ماده 35 مبنی بر محدودیت خرید زمین در ایالت کشمیر برای غیر کشمیرها تاثیر می گذارد و به طور بالقوه امکان مهاجرت غیر کشمیری ها و هندوها را به این ایالات با اکثریت جمعیتی مسلمان فراهم می آورد.
در همین حال، مجلس عالی پارلمان هند هم با تصویب لایحه ای تقسیم منطقه به دو قلمرو مجزا، یکی به عنوان جامو و کشمیر و دیگری به عنوان لاداخ، را خواستار شد. لایحه سازماندهی مجدد جامو و کشمیر برای تصویب نهایی باید در مجلس عوام مورد تایید قرار بگیرد که حزب بهاراتیا جاناتای مودی پس از انتخابات ماه مه اکثریت را در آن در دست دارد. اما در حالی که حامیان حزب حاکم اقدام در زمینه کشمیر را تاریخی دانسته اند، اپوزیسیون از جمله کنگره ملی هند، دراویدا مونترا کازاگام که یک حزب تامیل است، و حزب دموکراتیک خلق جامو و کشمیر همگی این اقدام دولت مودی را نقض کننده اصول دموکراتیک کشور دانسته اند.
این اقدام یکی از تلاش های دولت تحت رهبری حزب بهاراتیا جاناتا برای تقویت یکپارچگی سیاسی و اقتصادی هند به شمار می رود؛ به ویژه اینکه کشمیر بزرگ ترین تهدید جدایی طلبی در هند محسوب می شود. اما مسیر مودی در تحقق این مساله هموار نخواهد بود. هند با تشدید کنترل خود بر کشمیر به آتش شورش های داخلی دامن می زند که می تواند نهایتا به تشدید تنش ها با پاکستان منجر شود.
همپوشانی مسائل داخلی و بین المللی
اجزای داخلی و بین المللی مناقشات کشمیر با یکدیگر همپوشانی دارند. این مساله در داخل کشور تنش ها بین دولت مرکزی در دهلی نو و یک خودمختاری با فرهنگی متفاوت تشدید خواهد کرد. کشمیر تنها ایالت هند با اکثریت مسلمان همواره موضوع مورد بحث برای حزب بهاراتیا جاناتا بوده چرا که مانع از یکپارچگی مطلوب در کشور شده است. مقامات هند محبوبه مفتی و عمر عبدالله، وزرای ارشد کشمیر، را در تلاش ها برای ایجاد امنیت در بازداشت خانگی قرار دادند و 38 هزار نیروی شبه نظامی در منطقه مستقر و اینترنت و خطوط تلفن همراه را قطع کردند. سیاستمداران جریان اصلی کشمیر به امید کاهش نیروهای امنیتی هندی در این ایالت، درخواست گفت و گو کرده اند.
اما مساله به تنش های داخلی ختم نمی شود. کشمیر موضوع اصلی مناقشات چندین و چند ساله هند و پاکستان است. هر یک از این کشورها بخشی از کشمیر را تحت کنترل دارد، اما مدعی مالکیت کل منطقه است. مناقشات یک جنبه مذهبی دارد و پاکستان اکثریت مسلمان کشمیر را دلیلی برای مالکیت آن می داند و هند هم به دلیل چارچوب سکولار خود، به دین به عنوان یک عامل تعیین کننده نمی نگرد. دلیل استراتژیک درگیری ها هم این است که کشمیر با چین مرز دارد و منطقه ای حائز اهمیت برای نیروهای هندی در برابر دو رقیب منطقه ای آن یعنی چین و پاکستان به شمار می رود. در همین حال، اهمیت استراتژیک کشمیر برای پاکستان به عبور آبراهه های کلیدی آن از این ایالت است.
تلاش های دولت تحت رهبری حزب بهاراتیا جاناتا برای ادغام کشمیر و یکپارچه سازی آن با هند بخشی از پروژه بزرگ تر ارتقاء و تثبیت یکپارچگی سیاسی و اقتصادی هند، کشوری با جمعیت 1.3 میلیارد نفری با تنوع زبانی، فرهنگی و جمعیتی، است. در ادامه این مسیر، احتمال وقوع اتفاقاتی همچون اعزام و استقرار نیرو، نقض جدید آتش بس بین نیروهای هندی و پاکستانی و جدایی رسمی مرز وجود دارد. شاید قدرت های برتر نیز به این مساله توجه نشان دهند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، پیشتر دو مرتبه برای میانجیگری در رابطه با مساله کشمیر ابراز تمایل کرده است. شاید حتی چین هم با توجه به اتحادش با پاکستان و البته تمایلش به حفظ آرامش در منطقه، در این مساله درگیر شود. اما شاید مهمترین موضوع این باشد که شبه نظامیان کشمیر به این تصمیم چه واکنشی نشان خواهند داد؟ اگر دهلی نو یک حمله دیگر را شاهد باشد که عوامل خارجی وابسته به اسلام آباد را در آن متهم بداند، آنگاه احتمال پاسخ شدید نظامی آن وجود خواهد داشد. چنین اتفاقی به طور قطع دو کشور هسته ای رقیب را در آستانه درگیری ای قرار خواهد داد که خیلی گسترده تر از منطقه مورد مناقشه کشمیر خواهد بود.
ترجمه طلا تسلیمی

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/146118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

تولید پایدار سوخت در پالایشگاه تهران با تنوع‌بخشی به سبد محصولات

دارندگان کارت سوخت بخوانند

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی