اخبار محرمانه

آخرين مطالب

چگونه علاقه به گوشت آمازون را به آتش کشید؟ خواندنی ها

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه-ریه‌های زمین آتش گرفته‌اند. حریق آمازون تیتر اول روزنامه‌هاست. این هفته در نشست گروه هفت در بیاریتز فرانسه، ژایر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل، زیر نورافکن‌ها بود. ویدیوهای ناراحت‌کننده ای در سراسر رسانه‌های اجتماعی منتشر شده که بومیان آمازون را در حال فرار از خانه‌های‌شان، و جانوران را در حال گریز از ترس جان‌نشان می‌دهند.

 به گفته موسسه ملی تحقیقات فضایی برزیل، از آغاز سال جاری تا کنون 74 هزار و 155 مورد آتش‌سوزی ردیابی شده، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 84 درصد بیشتر است. حدود یک میلیون بومی از 500 قبیله محلی در خطرند.

گناه این افزایش را به گردن بولسونارو و حمایت او از جنگل‌زدایی توسط گله‌داران و شرکت‌های چوب‌بری انداخته‌اند. گزارش‌هایی منتشر می‌شود از این که گله‌داران برای جنگل‌زدایی و ایجاد مرتع برای دام، «روزهای آتش» برگزار می‌کنند.  

در بریتانیا ما نظاره‌گریم، و با استیصال می‌خواهیم بدانیم چه کار می‌توانیم بکنیم. خشم ما متوجه دولت برزیل، و حمایتش از گله‌داران است که آنها را به مردم بومی و حفاظت از کره زمین ترجیح می‌دهد. برای همین است که امروز کنشگران جنبش‌های «شورش انقراض» و «شورش جانوران» گروه‌های بومی را جلوی سفارت برزیل در بریتانیا گرد آورده‌اند تا صدای اعتراضشان را به گوش همه برسانند. 

اگر عامل این ویرانی، صنعت گوشت برزیل است، آیا راه دیگری برای اعتراض هست؟ اگر ما گوشت گاو نخوریم، تغییری در اوضاع به وجود می‌آید؟

حدود 200 میلیون گاو در برزیل هست، و این کشور با تامین یک چهارم گوشت گاو بازار جهانی، بزرگ‌ترین صادرکننده گوشت گاو در دنیاست. گله‌داری و پرورش سویا را اغلب به هم مرتبط می‌دانند، چون هر دو سال یک بار، کشت سویا به صورت چرخشی جای مراتع را می‌گیرد و کشاورزان را بیشتر به درون جنگل آمازون می‌راند.

کشاورزی عامل حدود 80 درصد از جنگل‌زدایی در جهان است. در آمازون حدود 450 هزار کیلومتر مربع زمین جنگل‌زدایی شده که اکنون مرتع دام است. این یعنی یک چهارم جنگل بارانی، که بیست درصد از اکسیژن دنیا را تامین می‌کند. با مقایسه جنگل بارانی امروزی با آمار سال 1970 بانک جهانی نشان می‌دهد که بیش از 90 درصد از زمین‌های منطقه آمازون به مرتع دام تبدیل شده‌است. 

پس اگر می‌خواهیم این پیام را برسانیم که نخواهیم گذاشت جنگل‌زدایی در آمازون ادامه پیدا کند، باید به این پرسش پاسخ دهیم: آیا باید گوشت گاو را تحریم کرد؟ پاسخ مثبت است. ولی متاسفانه برای مصرف‌کنندگان، گرفتن چنین تصمیمی ساده نیست.

بنا به آمار صنعت گوشت بریتانیا، این کشور سالانه حدود 35 درصد از گوشت گاو و گوساله مصرفی‌اش را وارد می‌کند. گوشت گاو حدود نیمی از کل واردات گوشت بریتانیا را تشکیل می‌دهد. هرچند بیشتر این گوشت از ایرلند می‌آید، در چند سال گذشته بهبود روش‌های حفاظت و حمل و نقل، باعث افزایش واردات از برزیل شده‌است.

امسال در مذاکرات مربوط به برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) گوشت گاو برزیلی بدل به سلاحی شد که دولت بریتانیا با آن  ایرلند را تهدید کرد. مایگل گُوو، وزیر مسئول برنامه ریزی برگزیت بدون توافق با اتحادیه اروپا، گفت که اگر ایرلند مرز خود با بریتانیا را باز نگه ندارد، لغو تعرفه وارداتی برای گوشت گاو برزیلی را بررسی خواهد کرد.

ولی تنها بریتانیا نیست که در حال بررسی افزایش گوشت گاو از برزیل است. توافق پیشنهادی تجارت آزاد میان اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی آمریکای جنوبی (مرکوسور) هم ممکن است این واردات را افزایش دهد. بر اساس بخشی از این توافق، اتحادیه اروپا بابت صادراتش به آمریکای جنوبی – عمدتا اتومبیل و شراب – تعرفه کمتری خواهد پرداخت، و در عوض برزیل و دیگر کشورهای  آمریکای جنوبی، صادرات خود به اروپا را افزایش خواهند داد. سهمیه صادرات گوشت گاو 99 هزار تن افزایش خواهد یافت و تعرفه آن 5/7 درصد پایین خواهد آمد.

و تحقیقات جدید ثابت کرده‌است که گوشت پرورش یافته در مراتع غیرقانونی آمازون، به خوراک‌های کنسرو شده از جمله گوشت نمک‌سود در پنج سوپرمارکت عمده بریتانیا راه پیدا کرده است. 

آیا گیاه‌خواران و وگان‌ها سهمی از تقصیر را بر گردن دارند؟ با افزایش تقاضا برای شیر سویا، آیا آنها نیز نباید رژیم غذایی‌شان را تغییر دهند؟ چرا، احتمالا. هرچند بیشتر محصول سویای دنیا – بیش از 70 درصد آن – هنوز مستقیما به مصرف خوراک دام می‌رسد.

در بریتانیا، مصرف‌کنندگان گوشت خوک هم باید به اندازه وگان‌ها مسئولیت بپذیرند: یک سوم کل سویای وارداتی بریتانیا به مصرف خوراک دام، عمدتا خوک، می‌رسد.

سویا برای تغذیه گاو در بریتانیا هم به کار می‌رود، عمدتا برای تولید شیر. در نتیجه، اگر گوشت گاو یا خوک یا شیر مصرف می‌کنید، احتمال دارد در شعله‌هایی که روی صفحه تلویزیونتان می‌بینید، دست داشته باشید.

روی هم رفته، این وضعیت دشواری برای مصرف‌کنندگان بریتانیایی  است. یک پاسخ ساده، تقاضایی است که «شورش جانوران» مطرح می‌کند، این که دولت بریتانیا با سرمایه‌گذاری در تولید غلات، مسئولیت‌پذیری زیست‌محیطی، و بازگرداندن منابع طبیعی به حالت اولیه خود، پیشگامِ گذار به یک نظام غذایی گیاه‌پایه شود.

این کار نقطه پایانی خواهد بود بر نیاز به حمل و نقل گوشت از زمین‌های جنگل‌زدایی شده برزیل، و در عین حال استقلال غذایی بریتانیا را در آینده‌ای ناروشن که فروپاشی اقلیمی تهدیدش می‌کند، افزایش خواهد داد.

هم‌زمان، بهترین کار این است که آمازون را به‌کل از رژیم غذایی‌تان حذف کنید. جایگزین‌های سالم و سازگار با محیط زیست زیادی هست که از میانشان انتخاب کنید.

دوباره به تصاویر بومیانی که از خانه‌هایشان می‌گریزند و جانورانی که از ترس جان پا به فرار گذاشته‌اند نگاه کنید. آیا غذایی که توی بشقاب شماست ارزشش را دارد؟


  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Persian -> English...
    • Create a new word list...
  • Copy

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/150967/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

قیمت انواع ملک در تهران سال 1353 را ببینید! / عکس

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال 2023

روسیه از حضور بیش از 3000 مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

آرایش سحر دولت‌شاهی در «افعی تهران» دردسرساز شد!

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

نامه وزیر دفاع به قالیباف

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

ازدواج بدون حلقه ازدواج!

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم

تو این همه خواستگار یواشکی داشتی؟!

نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت

تیپ متفاوت محسن رضایی و لاریجانی در یک عکس زیرخاکی

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

عبدی: جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان‌ها، تعارض دارد

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

شمار شهدای نوار غزه به 34 هزار و 305 نفر رسید؛ شهادت 141 خبرنگار

دستگیری گسترده دانشجویان دانشگاه کلمبیا توسط پلیس نیویورک

تشدید اختلافات داخلی در اسرائیل؛ وزیر دارایی خواهان برکناری فرمانده ارتش شد

حمله به دانشجویان دانشگاه آمریکایی قاهره به خاطر حمایت از فلسطین

درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه

نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد

وقتی که یک عطسه باعث بهمن می شود

سخنگوی دولت روحانی: وقتی خودتان تیک آبی و خاکستری می‌گیرید، بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟

بانک مرکزی: رشد نقدینگی تحت کنترل است

هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه» برگزار می‌شود

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

تبدیل 400 هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

واکنش انگلیس به کشف گورهای دسته‌جمعی در نوار غزه

فحش کم آورد!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی