اخبار محرمانه

آخرين مطالب

طعنه سنگین «فارن پالسی» به نتانیاهو؛ تاریخ بخوان بین الملل

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایسنا / بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مبارزات انتخاباتی خود گفت می‌خواهد حدود یک سوم منطقه کرانه باختری رود اردن را به اسرائیل محلق کند. فلسطینی‌ها و جهان عرب به شدت این اظهارات را مورد انتقاد قرار داده‌اند.
یان اس. لوستیک با اشاره به این مطلب در فارن پالسی نوشت: در سده اول و دوم پیش از میلاد، جان (یوحنا) هیرکانوس و الکساندر یانائوس، دو تن از پادشاهان دودمان حشمونی (سلسله حاکم بر یهودیه و مناطق مجاور آن در دوران باستان) مناطق وسیعی را فراتر از مرزهای پادشاهی خود فتح و الحاق کردند و جمعیت بومی را به ضرب شمشیر به سمت یهودیت سوق دادند. جنبش اصلاحات به رهبری فریسیان (گروهی سیاسی، اجتماعی و فکری در بین یهودیان در زمان معبد دوم) با ترس از اینکه جذب قلمروهای گسترده و این مقدار غیر یهودی، هم ملت یهود و هم شیوه زندگی یهود را به نابودی بکشاند، به شدت با این سیاست‌ها مخالفت کردند . از سوی دیگر، به محض آنکه ادومی‌ها (پادشاهی باستانی واقع در شرق اردن قدیم) و دیگران تغییر دین دادند، فریسیان بر حقوق برابر برای هموطنان جدید خودشان اصرار کردند. بر عکس، صدوقیان -به نمایندگی از طبقه ثروتمند و اشرافی- از فتوحات و تبدیل‌های اجباری حمایت می‌کردند اما سعی داشتند با "یهودیان" جدید به عنوان شهروندان طبقه دوم رفتار کنند. با مرگ الکساندر یانائوس، این موارد و دیگر درگیری‌ها میان این گروه‌ها به جنگی داخلی تبدیل شده و سرانجام پایان استقلال یهود و حکومت روم را رقم زد.
بنیامین نتانیاهو علاقمند است اعلام کند که "سال 1938 است و ایران هم آلمان است". اما با برافراشتن بنر الحاق کرانه باختری، او اوضاع را بیشتر شبیه سده 78 قبل از میلاد کرد و اسرائیل دولت حشمونی است.
با دورنمای اتهامات کیفری که در سایه اوست، نتانیاهو بار دیگر برای تصدی یک دوره دیگر به عنوان نخست‌وزیر مبارزه می‌کند و بار دیگر وعده می‌دهد که اگر انتخاب شد اکثر بخش‌های کرانه باختری فلسطین یا دست‌کم قسمت‌های بزرگی از آن را ضمیمه کند. به احتمال قوی، او الحاق را اعلام خواهد کرد اما آن را طبق ابزارهای حقوقی اجرایی نمی‌کند و این دو تفاوت معناداری دارند.
آمریکای تحت رهبری دونالد ترامپ به نسبت دولت باراک اوباما نگاه مطلوب‌تری به اسرائیل و بعد به روسیه دارد. نظرسنجی‌ها مرتبا نشان می‌دهند که اکثریت رای‌دهندگان یهودی اسرائیل خودشان را از جناح راستگرا می‌دانند و حدود دو سوم آن‌ها علاقمند الحاق قسمت‌های بزرگی از کرانه باختری هستند. بنابراین وعده الحاق، دستاوردهای تاکتیکی آشکاری برای سیاستمداری داشته است که ناامیدانه برای جلب توجه جناح‌ راستگرا تا جای ممکن تلاش می‌کند.
اما تاکتیک‌ها می‌توانند از اهمیت استراتژیک بسیار بیشتری برخوردار باشند. صاحب‌نظران و دیپلمات‌ها برآوردی از عمده‌ خساراتی که از الحاق متوجه توافقنامه صلح خواهد شد، داشته‌اند. این توهمی پریشان‌کننده بیش نیست. از آنجایی که مذاکرات برای راه‌حل دو کشوری هیچ چشم‌انداز حقیقی‌ برای موفقیت نداشته است، در بلندمدت سوال این نیست که آیا اسرائیل اراضی اشغال‌شده در 1967 را الحاق می‌کند یا خیر بلکه سوال اینجاست که چطور تکمیل می‌شود و در نتیجه آن چه دروغ‌هایی برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها به همراه دارد.
بنیامین نتانیاهو در یک سخنرانی تلویزیونی که به طور مستقیم پخش می‌شد، گفت: «امروز من قصد خود را اعلام می‌کنم که بعد از تشکیل حکومت جدید، حاکمیت اسرائیل را به دره اردن و مناطق شمالی بحر المیت گسترش می‌دهم.» نخست‌وزیر اسرائیل در ادامه گفت در صورت انتخاب مجددش، این برنامه می‌تواند "بلافاصله" پس از انتخابات پارلمانی اجرایی شود. انتخابات اسرائیل برای روز سه‌شنبه (17 سپتامبر 2019) برنامه‌ریزی شده است.
علاوه بر سه میلیون فلسطینی، بیش از 600 هزار اسرائیلی در شهرک‌های کرانه باختری اشغال شده و در قدس شرقی که توسط اسرائیل اشغال شده است، زندگی می‌کنند. سازمان ملل متحد این شهرک‌ها را غیرقانونی عنوان کرده است. استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد گفته است که هرگونه تصمیم اسرائیل برای تحمیل کردن حاکمیت و قوانین خود بر کرانه غربی رود اردن از نظر بین‌المللی بی‌بنیاد است .
بسیاری از رسانه‌های خبری نیت اعلام این اخبار را "الحاق کرانه باختری" دانستند. اگر منظور آن‌ها این است که نتانیاهو تعهدش برای کنترل دائمی اسرائیل بر این اراضی و مردمانش را اعلام کرده است، این گزارش‌ها صحیح است. اما تفاوت میان تحمیل کنترل دائمی و الحاق واقعی، چشم‌گیر است و اکنون این الحاق به یک سوال عملیاتی و نه فقط تئوری تبدیل شده است و درک تفاوت آن حیاتی است.
درنهایت، به عبارت دیگر، سیاست‌هایی که برای تضمین کنترل سرزمین‌ها و چشم‌پوشی از حقوق ساکنان آن‌ها طراحی شده‌اند، تعیین‌کننده نخواهد بود اما عواقب ناخواسته آن‌ها مهم خواهند بود. از این نظر ممکن است، همانطور که اسرائیلی‌ها دوست دارند انجام دهند، برای هدایت به تاریخ باستان روی آورند. به مدت 2000 سال، یهودیان فرماندهی هیچ دولتی را نداشتند، بنابراین نیازی به نگرانی در مورد اخلاق، خرد و یا نتیجه الحاق زمین و جذب مردمان بیگانه نداشتند. اما 2000 سال پیش یک دولت یهودی از آن مسیر عبور کرد و ارزش دارد آنچه را که در نتیجه آن اتفاق افتاد، در نظر بگیریم.
درگیری‌های سیاسی موجود میان یهودیان عمیق‌تر شد و اتحاد علیه حزب حاکم توسط مخالفان و ساکنان جدید را شکل داد. درگیری‌های مدنی دولت را ناتوان کرد و منجر به فروپاشی آن در آغوش منتظر رم و تشکیل سلسله‌ای جدید از تبار یهودی و ادومی شد. امروز، این پادشاهی رم نیست که فاتح خواهد شد و بر منطقه‌ای مملو از عرب‌ها و یهودی‌ها حکمرانی خواهد کرد؛ بلکه دموکراسی است. در بلند مدت، تبعات ناخواسته سیاست‌های بی‌رحمانه انحصارطلبی و توسعه‌طلبی یهودی، احتمالا اگر موثرترین راه نباشد، راهی برای تبدیل آنچه اکنون یک دولت یهودی است به یک جمهوری چند فرهنگی برای تمام ساکنان آن است."

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/165048/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام دیگر شاخه نظامی حماس به خانواده‌های اسرای صهیونیستی

دو گزینه کاخ سفید در مقابل اعتراضات دانشجویی

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

سوژه داغ هفته؛ از بیماری عجیب ترانه علیدوستی تا ضرر سنگین لژیونر استقلال پس از طلاق همسرش

‌هنرمند اگر رنج نکشیده باشد اثرش عمیق نیست

وقتی دختر شاهرخ استخری مامانش رو سر کار میزاره!

واقعا کی لوبیا پلو بدون برنج سفارش میده؟

گوگل کارمندان حامی فلسطین خود را نقره‌داغ کرد

لحظه واژگون شدن خودروی بن‌گویر با عبور از چراغ قرمز

طعنه سنگین آقای بازیگر به مهران رجبی

‌ مصطفی مستور: در هنرهای روایی مثل داستان و سینما، به ابتذال رسیدیم

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

المسیره: عربستان مناطق مرزی یمن را هدف حمله موشکی و توپخانه‌ای قرار داد

چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است

هنرمندان ما غالبا جهان‌بینی و تفکر نظام‌مند منسجم ندارند

خبری از سلامتی زهره حمیدی

جوانه دلشاد از حواشی مهاجرتش می گوید

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

امیر آشتیانی در دیدار با وزیر دفاع قزاقستان: ایران آماده گسترش همکاری‌های دو جانبه دفاعی است

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

برخورد خشونت‌آمیز پلیس آلمان با دانشجویان حامی فلسطین

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

واکنش جمیله علم‌الهدی درباره اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران

وزیر خارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است

اینجوری چتری مدل کره ای ها بزن

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای وزیر تندروی رژیم صهیونیستی؛ «بن گویر» راهی بیمارستان شد

حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه عراق

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس

لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد آمریکایی MQ-9

هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

ریمارامین فر در بیست و شش سالگی

آقای مجری من کی ازدواج میکنم؟

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی: کسی اعتراضی ندارد

شهادت 2 تن در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شرق لبنان

پشت صحنه سریال گناه فرشته

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی قالیباف

هدیه نفیس آمریکا به اوکراین

وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن

چهره ها/ مجیدواشقانی و امیرعلی نبویان در یک قاب

پیروزی پرگل دختران ایران برابر تاجیکستان

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی