اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نتانیاهو بر لبه پرتگاه تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه -
نتانیاهو بر لبه پرتگاه
k ١.٤
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اعراب اسرائیل دیگر علاقه‌ای به بنیامین نتانیاهو ندارند زیرا او مرتب علیه آنها به هراس‌افکنی متوسل می‌شود تا پایگاه یهودی و دست‌راستی خود را تقویت کند. اما زمانی که آنها از فرصت کمک به اخراج او از قدرت در ماه آوریل برخوردار بودند، کمتر از نیمی از اعراب واجد صلاحیت به آن رای دادند؛ آرایی به شدت اندک. «دیوید ام.‌هالفینگر» در گزارش 14 سپتامبر برای نیویورک‌تایمز، نوشت: در انتخابات پارلمانی اسرائیل که قرار است 17 سپتامبر برابر با سه‌شنبه 26 شهریورماه برگزار شود، اعراب اسرائیلی از دومین شانس برخوردار خواهند بود و رهبران عرب اسرائیل می‌گویند این بار برنامه متفاوتی دارند. رای اعرابی که غالبا نادیده گرفته می‌شدند یکی از آرای مهم در این دوره از انتخابات تلقی می‌شود و می‌تواند سرنوشت نتانیاهو را تعیین کند. یک مشارکت قوی از سوی اعراب اسرائیلی می‌تواند نتانیاهو را از داشتن اکثریت 61 کرسی که برای تضمین دور جدید حکمرانی نیاز دارد محروم کند.
اعراب اسرائیلی یک‌ششم رای‌دهندگان را تشکیل می‌دهند و این مشارکت به مساله‌ای حیاتی برای آنها تبدیل شده است. برخی از آنها که «مخالفان خاموش» نام گرفته‌اند همواره انتخابات اسرائیل را بایکوت می‌کنند. اما در ماه آوریل، بسیاری از آنها می‌گفتند که به‌خاطر حضور در انتخابات به‌عنوان رقیب به قانون‌گذاران عرب تاخته‌اند. بسیاری از آنها می‌گویند این حضور باعث شده اندک قدرت سیاسی که داشتند هم از میان برود. آنها فقط 10 کرسی از 120 کرسی پارلمان را به‌دست آوردند درحالی‌که قبلا 15 کرسی را به‌دست آورده بودند. سیاستمداران این پیام را دریافت کردند. اول، آنها دعوا را کنار گذاشتند و دوباره به زیر بیرق واحد عربی پیوستند. اکنون- با نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهد اکثر رای‌دهندگان از سیاستمداران می‌خواهند تا به فراتر از حواشی یا تمرکز بر نحوه رفتار اسرائیل با فلسطینی‌های زیر اشغال بپردازند- آنها برای اولین بار شاهد ایده پیوستن به اسرائیل هستند.
با این حال، نتایج آخرین نظرسنجی انجام شده در اراضی اشغالی قبل از برگزاری انتخابات کنست حاکی از تساوی تعداد کرسی‌ها و آرای به‌دست آورده توسط حزب لیکود و حزب «کاحول لاوان» یا همان «آبی و سفید» است. این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که هر کدام از احزاب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو و حزب «آبی و سفید» به ریاست بنی گانتس 32 کرسی را در انتخابات پیش‌رو به‌دست خواهند آورد. طبق نظرسنجی شبکه 13 عبری‌زبان، «لیست مشترک عربی» احتمالا 12 کرسی به‌دست ‌بیاورد و این درحالی است که طبق نظرسنجی شبکه 12 عبری‌زبان، این فهرست 10 کرسی را کسب می‌کند. طبق نظرسنجی شبکه 13 رژیم صهیونیستی، کرسی‌های احزاب مختلف این‌گونه‌اند: هر یک از حزب‌های «اسرائیل خانه ما» به ریاست آویگدور لیبرمن و حزب «جناح راست یکپارچه» اسرائیل به ریاست ایلیت شاکید 9 کرسی به‌دست می‌آورند، حزب «یهودیت توراتی» 7 کرسی، حزب «شاس» 6 کرسی، «حزب اردوگاه دموکراتیک» 5 کرسی، ائتلاف کارگر و «غیشر» و «اوتسما یهودیت» 5 کرسی را از آن خود می‌کنند. اما براساس نظرسنجی شبکه 12 رژیم صهیونیستی، هریک از احزاب «اسرائیل خانه ما» به ریاست آویگدور لیبرمن، حزب «جناح راست یکپارچه» به ریاست ایلیت شاکید و «یهودیت توراتی» 8 کرسی را از آن خود کرده، حزب «شاس» 7 کرسی، «اردوگاه دموکراتیک» 6 کرسی، ائتلاف کارگر و «غیشر» و «اوتسما یهودیت» 5 کرسی کسب می‌کنند.
به نوشته‌ هالفینگر، گزارشگر نیویورک‌تایمز، «ایمن عوده» رهبر «لیست مشترک عربی» ماه گذشته با اعلام اینکه درنظر دارد به ائتلاف (چپ میانه) با بنی گانتس بپیوندد دست به یک تاریخ‌سازی زد. او رقیب جدی نتانیاهو در انتخابات اخیر است. «عوده» در تبلیغات خود از شهروندان فلسطینی خواسته تا روز سه‌شنبه به پای صندوق‌های رای بیایند. او گفت: اگر یک میلیون فلسطینی پای صندوق‌ها بیایند یعنی 28 کرسی در کنست نصیب این گروه خواهد شد. او چهارشنبه گذشته در جمع خبرنگاران خارجی گفت: «ما می‌خواهیم به رای‌دهندگان عرب اثبات کنیم که چقدر قدرتمند هستند.» براساس این گزارش، انتخابات روز سه‌شنبه به این دلیل رخ می‌دهد که نتانیاهو نتوانسته ائتلاف اکثریت 61 کرسی را در انتخابات 9 آوریل به‌دست آورد. بنابراین، او به‌جای اینکه به یک قانون‌گذار دیگر اجازه دهد که وارد رقابت‌ها شود، پارلمان را منحل کرد. چنین است که برخی انتخابات سه‌شنبه را «شاید آخرین نبرد سیاسی بنیامین نتانیاهو» تلقی می‌کنند. در این انتخابات رای‌دهندگان تکلیف 120 کرسی پارلمان را روشن خواهند کرد. به‌دلیل تعدد احزاب در اسرائیل، هرگز یک حزب اکثریت کرسی‌های پارلمان را به‌دست نمی‌آورد. در عوض حزبی که بیشترین کرسی‌ها را به‌دست آورده فرصت پیدا می‌کند تا با دیگران ائتلاف کند و به رقم 61 نماینده در پارلمان برسد و حکومت را تشکیل دهد. بنیامین نتانیاهو که از سال 2009 تاکنون بدون وقفه نخست‌وزیری کشورش را در دست دارد، سیاستمداری توصیف شده که استاد تشکیل ائتلاف‌های دشوار و جمع‌کردن سیاستمداران رقیب دور یک میز است. با این حال، حتی او نیز در شکل دادن یک ائتلاف پیروز در انتخابات قبلی شکست خورد و به همین دلیل در فاصله کوتاهی، اسرائیلی‌ها ناچار شده‌اند دوباره پای صندوق رای بروند. در انتخابات قبلی (فروردین/ آوریل)، حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در یک رقابت نفس‌گیر موفق شد 36 کرسی پارلمان را به‌دست بیاورد؛ تنها یک کرسی بیشتر از رقیبش «اتحاد آبی و سفید» به رهبری بنی گانتس. این بار نیز براساس نظرسنجی‌های فعلی اوضاع تغییر چندانی نکرده و هم لیکود و هم «اتحاد آبی و سفید»، شانه به شانه هم در رقابت هستند و در نهایت احتمالا نتیجه انتخابات سه‌شنبه هم شبیه قبلی خواهد بود.
در ساعات پایانی سال 2015 نتانیاهو نوک پیکان انتقاد خود را به سوی اعراب گرفته و هشدار داده بود که آنها «کرور کرور با اتوبوس» به پای صندوق‌ها آورده شدند و این بار نیز نوک پیکان انتقاد خود را به سوی بنی گانتس نشانه رفته و گفته که «او می‌خواهد بخش‌هایی از سرزمین‌های اشغالی را تسلیم اعراب کند» و احزاب عربی هم خواهان «نابودی» اسرائیل هستند. در روز انتخابات همان سال، حزب لیکود 1200 کنشگر را با دوربین به مراکز رای‌گیری اعراب فرستاد و عوامل سیاسی که با لیکود همکاری می‌کردند لاف‌زنان گفتند که رای‌دهندگان عرب را سرکوب و هراسان کرده‌اند. با نزدیک شدن به روز انتخابات 26 شهریور، نتانیاهو چند هفته‌ای را صرف تلاش‌های ناکام پارلمان کرد تا شکست آنها در فیلم‌برداری و نظارت بر مراکز رای‌گیری اعراب را به رخ‌شان بکشد. او به این وسیله می‌خواهد به تقلب انتخاباتی اشاره کرده و در صفوف رای‌دهندگان شکاف ایجاد کند. منتقدان نتانیاهو، این اقدام را تلاش برای هراس‌افکنی و سرکوبی دیگر ارزیابی کرده‌اند.
در سال 2015 بنیامین نتانیاهو در یک اظهارنظر بی‌سابقه، شهروندان عرب کشورش را «ستون پنجم» دشمن توصیف کرد و از یهودیان خواست تا برای جلوگیری از موفقیت آنها (و به قدرت رسیدن احزاب چپگرا که برخی اعراب از آنها حمایت می‌کنند) پای صندوق رای بیایند. برخی ناظران معتقدند که این اظهارنظر جنجالی در موفقیت دست‌راستی‌ها بی‌تاثیر نبود. او در انتخابات اخیر نیز با یک وعده جنجالی دیگر همه نگاه‌ها را متوجه خودش کرد: ضمیمه کردن حدود یک‌سوم از خاک کرانه غربی رود اردن به اسرائیل؛ طرحی که موجی از محکومیت بین‌المللی را به‌دنبال داشت، اما همانند اظهارنظر خبرساز سال 2015 میلادی می‌تواند دل گروهی از شهروندان اسرائیل را به‌دست بیاورد. «کارت آسی» که بنیامین نتانیاهو رو کرد این بود که گفت اگر در انتخابات پیروز شود و بتواند با قدرت کافی کابینه را تشکیل دهد، فردای انتخابات یک‌سوم از خاک کرانه غربی رود اردن را به اسرائیل ضمیمه می‌کند؛ یک وعده بلندپروازانه، اما درعین حال هیجان‌آور برای گروه‌های تندروی مذهبی که اصولا معتقدند سراسر سرزمین‌های کنونی فلسطینی نیز باید بخشی از اسرائیل باشند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/165146/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است

کاخ سفید: آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است

مرغ ارزان شد

حماس: مواضع بایدن متناقض است

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

تصویر احوالپرسی ظریف از ولایتی

چرا به شاهد 136، «کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ ها» می گویند؟

علاقه شدید «لیلا حاتمی» به سبک فیلمسازی پدرش

تاریخ سازی جعلی

فصل جدید «زخم کاری» چه زمانی پخش می شود؟

سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران را تکذیب کرد

6 پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

سیل برای دبی گران تمام شد

رویترز: آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند

پشت پرده فروش 1200 میلیارد تومانی سینمای ایران!

هشدار صریح ایران به رژیم صهیونیستی؛ در پاسخ دادن به هرگونه ماجراجویی آنی عمل می‌کنیم

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

تارانتینو نظرش عوض شد؛ «منتقد سینما» را نمی‌سازد!

رئیسی: اگر اهل مذاکره‌اید، ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم

روایت هاشمی رفسنجانی از درخواست وزیر نفت برای صدور نفت مجانی به سوریه

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

نتانیاهو: نباید اختلافات داخلی را علنی کنیم؛ با تهدید وجودی روبرو هستیم

اردن: باید مانع حمله به رفح شد

تظاهرات علیه نتانیاهو امروز هم ادامه یافت

جادوی بهاره، کار عمو نوروزه!

اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد

سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

ادعای رسانه عبری درباره اصابت موشک به دیمونا جنگ روانی است

«کارخانه هیولاها» در ایران روی صحنه رفت

امیرعبداللهیان: عملیات دفاع مشروع و اقدام متقابل ایران پایان یافته است

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

سازمان بهداشت جهانی: حجم ویرانی بیمارستان‌های غزه فاجعه‌آمیز است

فقط حرکتای صورت سلمان که به شیرین میگه منو لو نده!

بازیگر نقش سیروس قایقران در «پرویزخان» کیست؟

بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا

امیرعبداللهیان: در صورت تعرض به منافع ایران، در پاسخ‌گویی لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

با کودک مثل خودش صحبت کنید

غربت مرتضی

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی