اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سی‌ان‌ان تحلیل کرد: گرفتاری ترامپ در دام خودساخته برای ایران تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - سی‌ان‌ان تحلیل کرد: گرفتاری ترامپ در دام خودساخته برای ایران
k ٣.٨
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
پس از حملات پهپاد‌های حوثی‌های یمن به تاسیسات نفتی آرامکو، رسانه‌های آمریکایی اذعان می‌کنند که دوران برتری هوایی آمریکا و متحدانش در منطقه نسبت به ایران درحال پایان است. در یکی از مطالب این رسانه‌ها گری سیک، مقام پیشین امنیتی آمریکا می‌نویسد که دوران بزن دررویی آمریکا در منطقه به پایان رسیده است.
سی‌ان‌ان نیز هشدار می‌دهد اگرچه ایران مشارکت در این حملات را رد کرده است و تاکنون نیز بازرسان این موضوع را تایید نکرده‌اند، اما این حملات باید به عنوان هشداری به آمریکا درنظر گرفته شود که ایران می‌تواند با فعال کردن تاکتیک‌های جنگ نامتقارن خود نظیر ارسال اطلاعات، فناوری و پهپاد‌های پیشرفته به گروه‌های هم‌پیمانش در منطقه، منافع آمریکا را با تهدیدات جدی‌تری مواجه سازد، بحران خودساخته‌ای که ترامپ با چند اقدام اشتباه آن را ایجاد کرده و اکنون نیز خود مسوول رفع آن است.
سی‌ان‌ان در گزارشی از ترامپ خواست تا در جهت رفع تهدیدات خودساخته‌ای که‌ در رابطه با ایران برای آمریکا ایجاد کرده گام بردارد و می‌نویسد: درحالی‌که جامعه بین‌الملل همچنان در تلاش است تا مشخص کند چه کسی پشت حملات اخیر پهپادی به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان بوده است، دولت آمریکا مانند روال گذشته، انگشت اتهام را به‌سوی تهران نشانه رفته است. به‌رغم اینکه از همان ساعت‌های نخستین وقوع این حملات، حوثی‌های یمنی مسوولیت آن را عهده‌دار شدند، مایک پمپئو، وزیرخارجه آمریکا با ادعای اینکه این حملات از مبدا یمن صورت نگرفته‌اند، ایران را متهم اصلی این حملات دانست. اما با اینکه وزارت‌خارجه ایران هرگونه مشارکت در حملات روز شنبه به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را رد کرده است، مقامات ریاض روز یکشنبه مدعی شدند که «پهپاد‌ها یا از ایران یا از عراق بلند شده‌اند.» به‌زعم نگارنده این مطلب، اگر ایران مقصر شناخته شود، می‌توان حملات روز شنبه را در ادامه اقداماتی نظیر منهدم ساختن پهپاد آمریکایی و توقیف نفتکش بریتانیا دانست که علیه آمریکا و متحدانش در منطقه توسط ایران انجام می‌شوند. اگرچه تنش‌ اخیر به‌طور عجیبی تنها چند روز مانده به حضور حسن روحانی و دونالد ترامپ در نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان‌ملل ایجاد شده است، کاخ‌سفید احتمال انجام دیداری میان روحانی و ترامپ را رد نکرده است. اگر دیداری نیز انجام بگیرد چه در نیویورک و چه در ماه‌های آتی، موفقیت آن وابسته به این است که ترامپ تا چه میزان به خودزنی‌های سیاسی که به عمل آورده آگاه شود و در جهت جبران آن برآید. درحالی‌که تحلیلگران مشغول بررسی مبدا آغاز این حملات هستند یک امر واضح است و آن اینکه ایران درحال اجرای «کمپین فشار حداکثری» خود در منطقه است تا ترامپ را قانع سازد که عقب‌نشینی کند و تحریم‌های نفتی را بردارد. بنابراین تهران درحال مقابله به مثل با اقدامات آمریکا است. از سوی دیگر نه‌تنها این فشارها موجب نشده‌اند تا فعالیت‌های منطقه‌ای ایران کاهش یابد بلکه در عمل تنش‌ها در سوریه و عراق، جایی که گروه‌های هم‌پیمان با ایران حضور دارند رشد نیز داشته است. ایران همچنین در سال‌های اخیر به توانایی‌های چشمگیری در حوزه سایبری دست یافته است که در این زمینه نیز می‌تواند فشارها و تهدید‌های قابل‌ملاحظه‌ای را متوجه آمریکا و متحدانش کند. تاکنون نیز این بازوی عملیاتی ایران بارها در سطح جهانی توانایی خود را در حملات مختلف ثابت کرده است. در نهایت می‌توان گفت که نه‌تنها فعالیت‌های منطقه‌ای ایران کاهش نیافته بلکه گسترده‌تر نیز شده است.
اگرچه سبقه خصومت میان ایران و آمریکا به چهار دهه پیش باز می‌گردد و احتمالا از عمر ریاست‌جمهوری ترامپ نیز فراتر خواهد رفت، اما سیاست‌های ترامپ نیز نقش مهمی در افزایش تنش‌ها با تهران ایفا کرده است. تصمیم او برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، حتی هشدار پنتاگون را نیز مبنی بر افزایش تهدید برای نیروهای نظامی آمریکا در منطقه به‌دنبال داشت. به‌علاوه خارج ساختن آمریکا از برجام نه تنها موجب افزایش خصومت ایران با آمریکا و متحدانش در منطقه شده است، بلکه بار دیگر برنامه هسته‌ای ایران را در مسیر بازگشت به سطح پیش از امضای توافق هسته‌ای قرار داد. بنابراین کاهش سطح تعهدات ایران نسبت به برجام که در نتیجه سیاست‌های ترامپ درحال انجام است، اکنون دل‌مشغولی جدیدی را برای تیم امنیت‌ملی کاخ‌سفید ایجاد کرده است که در سال 2015 با توافق برجام حل شده بود.
به‌نظر نمی‌رسد که ایران نیز تمایلی داشته باشد تا از مقابله با سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا دست بردارد. ایران اگر بخواهد می‌تواند تاکتیک‌های جنگ نامتقارن خود را فعال کند که می‌توان به ارسال اطلاعات، فناوری و پهپاد‌های پیشرفته به گروه‌های هم‌پیمان این کشور در سرتاسر منطقه اشاره کرد. سی‌ان‌ان با اشاره به این موضوع که بسیاری از تاسیسات تولید انرژی در منطقه در تیررس ایران قرار دارند نوشت: پس از آنکه پمپئو ایران را مقصر حملات پهپادی روز شنبه دانست، امیر علی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه هشدار داد: «تمامی پایگاه‌های آمریکایی‌ها تا فاصله دو هزار کیلومتری زیر برد موشک‌های ایران قرار دارند.» آمریکا در ماه‌های گذشته نیروهای نظامی، اطلاعاتی و جنگ‌افزارهایی را برای حملات سایبری به ایران در منطقه مستقر کرده است، اقدامی که می‌تواند ریسک ایجاد یک رقابت تسلیحاتی بلند‌مدت در منطقه را ایجاد کند. گری سیک که برای چند دهه در شورای امنیت‌ملی آمریکا عضویت داشته است در مطلبی با عنوان « دوران بزن دررویی یک‌طرفه به پایان رسیده است» می‌‌نویسد: «به‌نظر می‌رسد که مقامات کنونی کاخ‌سفید هرگز تصور نمی‌کردند ایران بتواند منافع آمریکا و متحدانش را با تهدید جدی مواجه کند. نخستین نشانه برای رد این استنباط، به 20 ژوئن و زمانی که پیشرفته‌ترین پهپاد بدون سرنشین آمریکا توسط ایران منهدم شد، بازمی‌گردد. حتی انفجارهایی که در بنادر امارات رخ دادند(ایران شرکت در این حوادث را تکذیب کرده است) موجب شد تا امارات احساس خطر کند و ضمن آغاز روند خروج از یمن، هیاتی را نیز روانه تهران کند. به نظر می‌رسد که دوران برتری آمریکا و متحدانش روبه افول است چراکه با توجه به توسعه فناوری پهپادی در منطقه، برتری هوایی آمریکا به چالش کشیده شده است. از این‌رو در سال‌های آتی هرگونه اقدام و سیاست آمریکا در منطقه می‌تواند هزینه‌های جدی را ایجاد کند.» با چنین وضعیتی دولت ترامپ باید چه اقدامی انجام دهد؟ سیاست‌ ترامپ در قبال ایران متاثر از بحران‌های خودساخته و نبود یک استراتژی منسجم برای متقاعد کردن ایران به مذاکره است. چه دیدار یا مذاکراتی میان روسای جمهور یا کارشناسان در نیویورک رخ دهد و چه تحولی ایجاد نشود، تیم امنیت‌ملی آمریکا نباید به‌دلیل وجود برخی خصومت‌ها با ایران، یک خصومت فعال و بی‌پایان را با ایران ایجاد کنند. دولت ترامپ با برداشتن برخی گام‌های اشتباه در رابطه با ایران، موجب شده تا تهدیدات علیه آمریکا و متحدانش در منطقه شدت بگیرند، بنابراین ترامپ اکنون باید تلاش کند تا تهدید‌هایی را که با سیاست‌های نادرست خود پیش‌روی آمریکا قرار داده است، از میان بردارد. مهم‌ترین این تهدید‌ها برنامه هسته‌ای ایران است که باید ترامپ آن را در اولویت قرار دهد، او برای انجام این کار باید پا را فراتر از خط‌مشی کنونی خود بگذارد و به اشتباه بودن خروج آمریکا از برجام اذعان کند و همچنین برنامه‌ای واقع‌گرایانه پیشنهاد دهد تا مذاکرات در این‌باره آغاز شوند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/165953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

جت شخصی چند؟

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

همبستگی با غزه مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان

سانسور گسترده رسانه‌های جهان بخاطر حفظ منافع رژیم صهیونیستی

من آدم مجرد سوار ماشینم نمیکنم!

گام‌های اصلی در تربیت جنسی کودکان

برای از ما بهتران؟

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

کودک فلسطینی: خواب دیدم توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدم!

مسعود ده‌نمکی: پدرم می گفت بین من و خمینی یکی رو انتخاب کن

داوری خطاب به دولت رئیسی: کاش برای دستاوردسازی‌های کاذب، حداقل کمی عدد بیاموزید

تابستون نزدیکه و هندوانه رو اینجوری برش بزن

هشدار قاهره درباره یورش زمینی رژیم صهیونیستی به رفح

کلیه ناخدا رو به اسم نورالدین خریدند!

جشن تولد ساده و بی ریای بازیگر پیشکسوت

عملیات «وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

موضع جدید عربستان در رابطه با توقف تجاوز اسرائیل

مجری سابق برنامه «هفت»: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید!

متقی: بعد از جنگ غزه و عملیات وعده صادق، اسرائیل مجبور شد سفارتخانه‌هایش را در کشورهای منطقه ببندد

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

سفر پریناز ایزدیار با رضا عطاران به کاخ صدام حسین!

آمریکا تحریم‌هایی مرتبط با ایران اعمال کرد

وزیر کشور: 45 نماینده در مرحله دوم انتخابات راهی خانه ملت می‌شوند

در دومین روز از سفر رئیس‌جمهور به پاکستان چه‌ گذشت؟

با این رفتار، همیشه از جاری هات سرتر و جلوتری

پیدایش ابرقدرت اسلامی

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

سختی‌های کار «سلطان و شبان» که کمتر شنیدید

روایتی از همکاری‌های اطلاعاتی مجاهدین با ارتش صدام

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

فرمانده 26 ساله فلسطینی که عملیات‌های بسیاری در کرانه باختری علیه ارتش اسرائیل انجام داده، کیست؟

رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد

تصاویر متفاوتی از شاهزاده سریال «جومونگ 3»

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی