اخبار محرمانه

آخرين مطالب

جنایات بشری در میانمار؛ بحران جدید فیسبوک سیاسی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - به گزارش گرداب ، گزارش جدید سازمان‌ملل اعلام می‌کند که ژنرال‌های ارشد میانماری باید برای نسل‌کشی و جرایم جنگی در برابر اقلیت مسلمانان روهینگیایی تحت تعقیب و بازجویی قرار بگیرند. این امر فشار روی جامعه بین‌المللی برای واکنش و اقدام در برابر نیروی نظامی و مقامات دولتی این کشور را افزایش می‌دهد.
گزارش کمیته حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر سازمان‌ملل که دوشنبه منتشر شد، گواه این است که نیروهای امنیتی و نظامی میانماری، شهروندان این کشور را به صورت سازمان‌یافته‌ای به قتل رسانده یا شکنجه می‌کنند. همچنین در برخی از موارد افراد را به بردگی می‌گیرند. همچنین برخلاف قوانین بین‌المللی ارتش میانمار مردم کشور خود را به رگبار می‌بندد.
روزی که این گزارش منتشر شد، فیسبوک حساب‌های کاربری و صفحات مرتبط به افسران ارشد نظامی میانماری را مسدود کرد. از مهم‌ترین صفحات بسته شده می‌توان به صفحه شخصی و پست‌های فرمانده کل ارتش میانمار، ژنرال «مین آونگ لینگ» (Min Aung Hlaing) اشاره کرد. پست‌های فیسبوکی این نظامی رده بالای میانماری توسط گزارشگران حقوق بشر سازمان‌ملل به عنوان مدرکی برای حملات از پیش برنامه‌ریزی مورد استناد قرار گرفته بود. در بخشی از این گزارش آمده است که:
گزارش‌ها می‌گویند که الزامات انجام علمیات نظامی نباید کشتار مردم، تجاوز به زنان، حمله به کودکان و سوزاندن روستاها را توجیه کند.
گزارشگران سازمان ملل در این گزارش به صراحت گفته‌اند که «نقض چندباره حقوق بشر» توسط نظامیان میانماری صورت گرفته است و بی‌تفاوتی دولت میانمار به این حجم انبوه از جنایات بشری، واقعیت ماجرا را بسیار هولناک‌تر می‌کند. این گزارش‌ به شورای امنیت سازمان‌ملل توصیه کرده‌ است که محدودیت سفر و مسدود کردن دارایی مقامات میانماری که قوانین بین‌الملل را نقض کرده‌اند هرچه زودتر اجرایی شود. این گزارش در ادامه تاکید دارد که سازمان‌ملل باید این موضوع را به دادگاه جرایم بین‌المللی بکشاند، حتی یک دادگاه ویژه رسیدگی به ارتکاب جرایم جنگی علیه بشریت تشکیل دهند.
گزارش شورای حقوق بشر سازمان‌ملل می‌گوید که جرایم ارتش در برابر مسلمانان روهینگیایی، تقریبا یک میلیون انسان را مجبور به مهاجرت اجباری به سمت کشور همسایه یعنی بنگلادش کرده است. در این گزارش، این اقدام نظامی‌های میانماری اقدام اولیه برای نسل‌کشی به حساب آمده است.
واکنش فیسبوک
فیسبوک درباره سواستفاده از خدمات و مجموعه‌های خود در میانمار به شدت واکنش نشان داده است. این شرکت بزرگ اینترنتی در واکنش خود به گزارش سازمان‌ملل اقدام به بستن 18 حساب کاربری در فیسبوک و یک حساب کاربری در اینستاگرام کرده است. همچنین در حدود 52 صفحه فیسبوکی که تقریبا توسط 12 میلیون نفر دنبال می‌شد هم توسط این شرکت بسته شدند. در ادامه واکنش‌های حدود 20 شخصیت حقیقی و حقوقی از جمله فرمانده کل ارتش میانمار و حساب رسمی شبکه تلویزیونی ارتش این کشور به نام «میآ وادی» (Myawaddy) هم توسط فیسبوک تحریم شده‌اند. سخنگوی فیسبوک درباره این موضوع گفته است:
ما خواهان جلوگیری از استفاده این افراد و تشکل‌ها از خدمات خود هستیم. دلیل آن هم به خاطر ایجاد مشکلات قومیتی و فشارهای مذهبی تحمیل شده توسط آن‌ها است.
سخنگوی دولت میانمار تماس‌ رسانه‌ها در خصوص اظهار درباره گزارش شورای حقوق بشر سازمان‌ملل را بدون پاسخ گذاشته است. در گذشته، مقامات رسمی دولت میانمار،‌ مقامات محلی روهینگیایی را به خاطر حمله به شهروندان، آتش گشودن به سمت آن‌ها و اجبار به ترک منزل‌هایشان، مورد سرزنش قرار داده بود.
فیسبوک در برخی از کشورهای آسیایی به دلیل سواستفاده از خدمات اصلی و جانبی مثل اینستاگرام و پیام‌رسان واتساپ مورد انتقاد قرار گرفته است. به باور منتقدین، برخی از سواستفاده‌گران به صورت گسترده از این خدمات برای گسترش نفرت، خشونت، اطلاعات غلط، اخبار جعلی و شایعاتی که می‌تواند به خشونت فیزیکی منجر شود، استفاده می‌کنند. در خصوص این انتقادها فیسبوک گفته است:
درست است که ما در واکنش نشان دادن کند عمل کرده‌ایم، اما الان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌تر اقدام به شناسایی سخنرانی‌های تنفرآمیز آن هم به صورت خیلی سریع‌تر می‌کنیم. ما به کاربران خود ابزارهای گزارش‌دهی بهبودیافته‌ای را داده‌ایم تا بررسی محتواهای منفی خیلی سریع‌تر انجام شود. این ابزار با هدف خاص پیگیری و رصد محتواهای مرتبط با میانمار و اتفاقات این کشور ساخته شده‌اند.
در کشور هند، گسترش شایعات جعلی از طریق پیام‌رسان واتساپ منجر به حملات فیزیکی گسترده و حتی قتل شده است. در همین حین «رودریگو دوترته» رییس جمهور فیلیپین به استفاده از فیسبوک برای هدف‌گیری و تحقیر منتقدان خود متهم شده است.
فیسبوک ابزار جدید و سریعی را برای مقابله با اخبار جعلی و شایعه طراحی کرده است
از مهم‌ترین تغییرات صورت گرفته برای کنترل محتوای منفی، جعلی یا شایعه می‌توان به پیام‌رسان واتس‌اپ و قابلیت برچسب‌زنی (labeling) برای پیام‌های فوروارد شده اشاره کرد.
فیسبوک در پست‌های رسمی خود گفته است:
پیدایش بی‌شمار رسانه‌های مجازی خبری و گستردگی استفاده از موبایل‌های هوشمند موجب شده است که شرایط کشور میانمار به خاطر نشر اخبار جعلی به شدت آسیب‌پذیر شود.
«سار سو» مدیر محصولات فیسبوک در پست این ماه خود نوشته است:
ما مسئول مبارزه با سواستفاده از فیسبوک هستیم. این موضوع مخصوصا در کشورهایی مثل میانمار که در آن بسیاری از مردم از اینترنت و رسانه‌های اجتماعی برای اولین بار برای گسترش تنفر و تنش در خیابان‌ها استفاده می‌کنند، با اهمیت‌تر است.
منبع: زومیت

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/22173/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

تولید پایدار سوخت در پالایشگاه تهران با تنوع‌بخشی به سبد محصولات

دارندگان کارت سوخت بخوانند

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی