اخبار محرمانه

آخرين مطالب

تفکر نومحافظه‌کاران دولت ترامپ درباره ایران سیاسی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - الف / بعد از گذشت نزدیک به دو دهه از حمله آمریکا به افغانستان و عراق، دوباره نومحافظه کاران اطراف ترامپ زمزمه جنگ را آغاز کرده اند. مهم ترین حلقه تصمیم گیر دونالد ترامپ در حال حاضر مایک پمپئو، جان بولتون و جرد کوشنر است. افرادی که به شدت به لابی اسرائیل و عربستان در آمریکا نزدیک اند و تمام هم و غم آنها تامین منافع ملی آمریکا از زاویه بکارگیری ابزار سخت افزاری فارغ از حمایت یا مخالفت جامعه بین المللی است.
اصولاً نومحافظه کاری بر پایه سیاست های تهاجمی شکل گرفته و جهان را از زاویه و منظر تقابل خیر- شر می بینند و معمولاً رفتار طرفداران آن بر پایه تئوری توطئه شکل گرفته است. برای درک بهتری از ادبیات نومحافظه کاری، می توان به ادبیات جورج بوش اشاره کرد که دائماً سیاست خارجی آمریکا را بر پایه مقابله با مخالفان و با عباراتی ساختگی مانند محور شرارت طرح ریزی می کرد.
اندیشه نومحافظه کاری در حال حاضر به یک جریان پایدار در نهادها و سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده و البته این مسئله از دهه های گذشته شروع شده بود. چنان چه نئوکان ها در دولت هایی مانند ریگان، جورج بوش و ترامپ بروز و ظهور داشته اند. به عقیده بسیاری قوام و پایداری اندیشه نومحافظه کاری بدلیل همسویی آن با ناسیونالیسم آمریکایی است و در واقع بنیاد آن به انگاره و باور استثنا بودن و برتری آمریکایی باز می گردد. نئوکان ها اعتقاد فراوانی به برتری کشور آمریکا و قدرت نظامی و امنیتی آن برای تحمیل ارزش ها دارند. اگر چه در هر دو حزب آمریکا تبلور این اندیشه را می توان در افراد و سیاستمدارانی مشاهده کرد اما بیشتر نومحافظه کاران در قالب حزب جمهوری خواه بروز و ظهور یافته اند.
وقتی اندیشه نومحافظه کاری به عنوان مبنای سیاست خارجی عمل می کند انگاره هایی مانند جنگ پیشگیرانه، یک جانبه نگری و بی توجهی به نهادها و سازمان های بین المللی در راستای تحمیل ارزش ها نه تنها امری مذموم شمرده نمی شود بلکه به عنوان یک ارزش نیز به حساب می آید. سیاست نومحافظه کاران معمولا بر پایه این جمله شکل می گیرد: هر که با ما نیست، علیه ما است.
اوج قدرت نومحافظه کاران در دولت جورج بوش پسر بود و افرادی مانند دیک چنی، دونالد رامسفلد، جان بولتون، پل ولفوویتز و مایکل لدین پرچمداران آن بودند.
راه اندازی جنگ عراق یکی از طرح های نومحافظه کاران بود. این جنگ جهت اجرای طرح خاورمیانه بزرگ و بر پایه القای توهم مجهز بودن صدام حسین به سلاح های کشتار جمعی شکل گرفت که منجر به لشکرکشی آمریکا به خاورمیانه شد.
قدرت یابی افرادی مانند جان بولتون، نیکی هیلی و مایک پمپئو در دولت ترامپ را می توان در قالب قدرت یافتن اندیشه نومحافظه کاری تحلیل کرد. در این راستا می توان به الیوت آبرامز نیز اشاره کرد که در دولت های ریگان و جورج بوش حضور داشت و اخیراً در جریان آشوب ها برای برکنار مادورو، به عنوان نماینده آمریکا در ونزوئلا منصوب شد.
جان بولتون هم در دوران جورج بوش به عنوان معاون وزیر خارجه و سفیر آمریکا در سازمان ملل فعالیت می کرد و در دوران ترامپ نیز به سمت مشاور امنیت ملی منصوب شد.
اصولاً برکناری رکس تیلرسون و هربرت مک مستر را باید به مثابه نقطه محوری قدرت یابی نومحافظه کاران در دولت ترامپ به حساب آورد. به همین دلیل بود که بلافاصله بعد از این اتفاق دولت آمریکا از برجام خارج شد و زمینه برای بازگشت تحریم ها فراهم شد. در این باره اشاره به نامه مایکل لدین( تحلیلگر نومحافظه‌کار آمریکایی) به جان بولتون که حدود یک ماه قبل از خروج ترامپ از توافق هسته ای نگاشته شده جالب توجه است.
لدین در این نامه از بولتون می خواهد به جای تلاش برای اصلاح برجام به فکر تغییر نظام ایران باشد. به نظر می رسد نومحافظه کاران دولت ترامپ در پی جنگ روانی و فروپاشی ایران از داخل بر اثر تحریم ها و فراهم کردن زمینه مناسب برای حمله به ایران هستند. از این رو سردمداران آمریکا از هر فرصتی برای ایجاد جنگ روانی علیه ایران بهره می گیرند.
دولت ترامپ تمایل دارد موضوع ایران را همیشه به عنوان یک چالش که سریعاً باید حل شود به جهانیان معرفی کند. خروج از برجام در اردیبهشت، بازگشت تحریم ها، راه اندازی کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا به ریاست برایان هوک و برگزاری نشست ورشو برخی از سیاست های نئوکان های آمریکایی درباره ایران در سال گذشته بوده است.
اما برخلاف حلقه نومحافظه کار اطراف ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تمایلی ندارد به حامیان منافقین روی خوش نشان دهد؛ چرا که بخوبی از قدرت ضربه و پاسخگویی ایران آگاهی دارد و هم اینکه ترامپ وعده داده بود نیروهای آمریکایی را از منطقه خارج خواهد کرد. از این رو هر گونه درگیری جدید می تواند به منزله ناامیدی پایگاه رای و ریزش طرفداران وی باشد که بدون شک با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری تاثیر این اتفاق بیشتر خواهد بود.
همان طور که گفته شد حلقه نومحافظه کاران اطراف ترامپ همیشه آرزوی براندازی نظام جمهوری اسلامی را داشته اند اما اینکه تا چه حد می توانند ترامپ را که از پیچیدگی های سیاست خارجی اطلاع ندارد با خود همراه سازند، محل سوال و تردید است. اما تجربه و تاریخ ثابت کرده سیاست های مداخله جویانه افرادی مانند بولتون چیز جز شکست برای آمریکا و نظام سیاسی آن به همراه نداشته است. کما اینکه وعده بولتون به منافقین مبنی بر جشن گرفتن در چهل سالگی انقلاب در تهران نیز محقق نشد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/79349/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله روزنامه زاکانی به آرایش سحر دولت‌شاهی

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

وقتی عمو کاووس خوش سفر کلافه میشه!

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

این رنگ هارو باهم بپوش

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

مار در آستین بود این دختر!

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بابا بهت گفتم طلاقمو از شوهرم بگیر

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

تو که عاشق نیستی آویزونی

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

9 روش موثر برای از بین بردن بوی عرق در تابستان

تفسیر عجیب امیرعلی نبویان از والیبال و بدنسازی

من چیم از اون دختر خل‌وچل کمتره؟!

سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

ماجرای خواستگاری بازیگر معروف «نون خ» از دختر ترامپ

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

تسلیحات، واجب تر از نان شب

عکس سحر دولتشاهی و پیمان معادی وایرال شد

طلای جهانی جهش کرد

تجمع ضد صهیونیستی نزدیک کالج امرسون

تیپ و استایل ویژه افسر مین جانگو در 52 سالگی

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

اعتراض ایرلند به قانون ضد مهاجرتی انگلیس

حمله جنگنده‌های اسرائیلی به مقر صلیب سرخ در غزه

سکانسی از سریال «همه چیز آنجاست»

"حاج کمال" سنگ‌انداز می‌شود

اگر کیس بهتری سراغ دارید به من بگید

غیرتی شدن "مهران غفوریان" بخاطر دسته گل

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی