اخبار محرمانه

آخرين مطالب

حضور مشروط اصلاح‌طلبان در انتخابات سیاسی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فرارو / یک فعال سیاسی گفت: «واقعیت این است که من احساس می‌کنم که حتی جامعه هم از این مسئله که باید تحت هر شرایطی در انتخابات حضور داشته باشند و به حداقل‌ها راضی شوند، عبور کرده‌اند. زیرا ما نتیجه همین فرم انتخابات را می‌توانیم امروز در مجلس و در فراکسیون امید ببینیم که به جز یک تعداد معدودی از این نمایندگان، باقی افراد نه تنها عملکرد مناسبی نداشتند بلکه زمینه‌ساز انتقادات بسیاری شده اند و حتی به وجه جریان اصلاحات هم آسیب زده اند.»
هفته گذشته سعید حجاریان تئوریسین در یادداشتی با تاکید بر اینکه تحریم انتخابات ایده کهنه و ناکارآمدی است، هفت پیشنهاد به جریان اصلاحات در آستانه انتخابات ارائه کرد. او در این یادداشت عنوان کرد: «اصلاح‌طلبی در سال 98، با توجه به وضعیت سیاسی داخل و خارج و همچنین شرایط اقتصادی و معیشتی، در ابعاد مختلف نیازمند چابک‌سازی و نواندیشی است، اما اساسی‌ترین موضوع، «بقای اصلاح‌طلبی» است. شاید عقلانی‌ترین راهبرد را بتوان در «مشارکت مشروط» جست؛ از فرصت انتخابات استفاده کرد، ولی چنان چه شروط مطرح شده برآورده نشد، عطای انتخابات را به لقایش بخشید.»
او در ادامه هفت پیشنهاد را مطرح کرد که ادغام احزاب کوچک در احزاب بزرگ یا منحل کردن آنها، تقابل با اپوزیسیون، روشن کردن میزان بحران برای عقلای جریان اصولگرا، خروج از خمودگی و رخوت و تجدید نهادی، دفاع همه جانبه در برابر اتهامات و جعلیات از جمله همین موارد بود. البته این نظرات حجاریان با انتقاداتی هم مواجه شد و برخی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب عنوان کردند که نباید دیدگاه‌های وی را به عنوان نظرات جریان اصلاحات در نظر گرفت، ولی با این حال نمی‌توان نادیده گرفت که وی یکی از تئوریسین‌های برجسته این جریان است گاه مستقیم و گاه غیرمستقیم دیدگاه‎های وی مورد توجه بخش عده جریان اصلاحات قرار می‌گیرد.
در همین خصوص عبدالله ناصری عضو شورای مشورتی سیدمحمد خاتمی طی گفتگو با فرارو عنوان کرد: «اصلاح‎طلبان هیچ‌گاه با تحریم انتخابات حتی زمانی که شرایط سیاسی کشور به مراتب بسته‌تر از امروز بود، موافق نبودند و نیستند. آنچه که طی دو دهه اخیر از سوی کنشگران اصلاح‌طلب یا احزاب این جریان سیاسی مطرح شده، صرفا بحث عدم ارائه لیست انتخاباتی بود. واقعیت این است که تحریم انتخابات نه در ایران بلکه در هیچ کجای جهان کاربرد ندارد، اما مشارکت مشروطی که آقای حجاریان و پیش‌تر آقای تاج‌زاده به آن اشاره کرده‌اند، مسئله دیگری است که در میان احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب هم در خصوص آن اتفاق نظر وجود دارد.»
وی ادامه داد: «بنابراین بحث آقای حجاریان جدا از آن هفت پیشنهادی که مطرح کرده‌اند، مورد تایید بخش عمده جریان اصلاحات است. اما در خصوص آن هفت پیشنهاد اجرایی که ایشان مطرح کرده‌اند، من معتقدم که خیلی از آن‌ها امکان اجرایی شدن ندارند. به عنوان مثال ایشان عنوان کرده‌اند که احزاب کوچک یا منحل شوند یا در احزاب بزرگ ادغام شوند، اما من بعید می‌دانم که اصلا چنین موضوعی مورد بحث و گفتگو قرار بگیرد. دلیلش هم این است که ما در حال حاضر افرادی را در جریان اصلاحات داریم که با وجود اینکه کنش اصلاح‌طلبانه دارند، اما منش آن‌ها هیچ سنخیتی با منش اصلاح‌گرایانه ندارد؛ لذا امکان اینکه احزاب کوچک در احزاب بزرگ ادغام شود، وجود ندارد. اما باز هم تاکید می‌کنم که مسئله حضور مشروط در انتخابات مورد تائید اکثریت جریان اصلاحات است.»
او تصریح کرد: «در انتخابات 92 و 96 که اصلاح‌طلبان مجبور به حمایت از آقای روحانی شدند و در انتخابات 94 هم به حداقل‌ها قانع شدند و لیست‌هایی متشکل از همین حداقل‌ها را برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ارائه کردند، نه تنها دستاوردی در بر نداشت بلکه منجر به این شد که مورد انتقاد بسیاری قرار بگیرند و بخش قابل توجهی از جامعه ضعف عملکردی دولت و مجلس را از چشم اصلاح‌طلبان دیدند؛ لذا به نظر من اصلاح‌طلبان باید از این مرحله عبور کند و فضایی را شکل دهند که بتوانند با ظرفیت‌های حداکثری در انتخابات حاضر شوند. یعنی باید به گونه‌ای عمل کنند که نهاد‌های حکومتی به ویژه نهاد‌هایی که نظارت استصوابی را در دستور کار قرار داده اند تغییر رویه دهند. تا یک انتخابات کاملا آزاد برگزار شود.»
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که اصلاح‌طلبان اهرم فشار لازم برای تغییر رویه را در اختیار ندارند آیا ممکن نیست در نهایت به هممان تحریم انتخابات منجر شود، گفت: «به عقیده من ما باید در بحث نظارت استصوابی نگاه عمیق‌تر و گسترده‌تری داشته باشیم. منظورم این است که تنها نهادی که در این موضوع حضور دارد شورای نگهبان نیست. اما با این حال من فکر می‌کنم با توجه به شرایط حاد ملی و معیشتی مردم به ویژه بعد از سیل‌های یک ماه اخیر و مشکلات بین‌المللی، نباید انتظار مشارکت پررنگی را در انتخابات 98 انتظار داشت. این همان مسئله‌ای است که حاکمیت باید یک فکری برای آن کند.»
این فعال سیاسی افزود: «اگر قرار باشد ما مجددا از میان نیرو‌های حداقلی لیست انتخاباتی ارائه کنیم همان بهتر که به هیچ عنوان لیستی از سوی اصلاح‌طلبان منتشر نشود. ما و جامعه نیاز داریم که افرادی را راهی مجلس کنیم که علاوه بر جسارت و توانمندی، نگاه درست و منطقی به مشکلات و مسائل جاری کشور داشته باشند. تنها از این طریق است که می‌توان به اصلاح امور و حل مشکلات کشور امیدوار بود. نتیجه یک انتخابات محدود را ما بار‌ها در مجلس دیده ایم و نمونه آن هم مجالس هفتم تا دهم است. در مجالس هفتم تا نهم که اصلا شرایط به گونه‌ای پیش رفت که حتی حداقل اصلاح‌طلبان هم نتوانستند حضور خاصی داشته باشند و در مجلس دهم هم که مجبور شدیم افرادی را در لیست قرار دهیم که صرفا تائید صلاحیت شده بودند.»
او ادامه داد: «واقعیت این است که من احساس می‌کنم که حتی جامعه هم از این مسئله که باید تحت هر شرایطی در انتخابات حضور داشته باشند و به حداقل‌ها راضی شوند، عبور کرده‌اند. زیرا ما نتیجه همین فرم انتخابات را می‌توانیم امروز در مجلس و در فراکسیون امید ببینیم که به جز یک تعداد معدودی از این نمایندگان، باقی افراد نه تنها عملکرد مناسبی نداشتند بلکه زمینه ساز انتقادای بسیاری شده اند و حتی به وجه جریان اصلاحات هم آسیب زده اند.»
وی در پاسخ به این سوال با توجه به شرایط موجود در سطح جامعه نمی‌توان انتظار داشت که یک ماه قبل از انتخابات اصلاح‌طلبان برای جلب اعتماد عمومی دست به کار شوند، آیا برنامه مدونی برای مدت باقی مانده تا انتخابات وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: «هنوز برنامه جامعی برای این مسئله وجود ندارد، اما طبیعتا شورای عالی سیاستگذاری یا احزاب عضو شورای هماهنگی، جبهه‌ای را تشکیل خواهند داد تا در این باره به یک جمع‌بندی برسند. اما یک واقعیت ملموس در این میان وجود دارد که آقای حجاریان در یادداشت اخیر خود و آقای خاتمی در دیدار با اعضای فراکسیون امید که اسفندماه برگزار شد، به آن اشاره داشتند، این است که رفع مسئله بی اعتمادی و ناامیدی در سطح جامعه نیازمند آن است که حاکمیت هم قدم‌هایی بردارد. مادامی که این اراده برای تغییر رویکرد‌های فعلی وجود نداشته باشد، تلاش‌های اصلاح‌طلبان به نتیجه نخواهد رسید و روز به روز هم این ناامیدی و بی اعتمادی عمیق‌تر خواهد شد.»
ناصری در پایان تاکید کرد: «مسئله ناامیدی و بی اعتمادی موضوعی نیست که اصلاح‌طلبان مطرح کرده باشند. بلکه این نتیجه نظرسنجی‌هایی است که توسط بخش‌هایی انجام می‌شود که عمدتا در اختیار رقبای اصلاحات هستند؛ بنابراین من معتقدم که بخش قابل توجهی از کنشگران سیاسی اصلاح‌طلب و عقلای جراین اصولگرا به همین دلیل است که این روز‌ها حضور کمرنگ‌تری در رسانه‌ها نسبت به گذشته دارند. اینکه می‌گویم در میان عقلای اصولگرا هم این مسئله وجود دارد به این دلیل است که به عنوان مثال ببینید آقای ناطق نوری یا آقای باهنر تا چه حد حضورشان در رسانه‌ها نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده‌اند. به نظر من این ناامیدی و بی اعتمادی طی این سال‌ها میان فعالان سیاسی و برخی از مسئولان هم رسوخ کرده و باید حاکمیت به دنبال راهکار مناسب برای رفع آن باشد.»

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/87080/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

‌هنرمند اگر رنج نکشیده باشد اثرش عمیق نیست

وقتی دختر شاهرخ استخری مامانش رو سر کار میزاره!

واقعا کی لوبیا پلو بدون برنج سفارش میده؟

گوگل کارمندان حامی فلسطین خود را نقره‌داغ کرد

لحظه واژگون شدن خودروی بن‌گویر با عبور از چراغ قرمز

طعنه سنگین آقای بازیگر به مهران رجبی

‌ مصطفی مستور: در هنرهای روایی مثل داستان و سینما، به ابتذال رسیدیم

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

المسیره: عربستان مناطق مرزی یمن را هدف حمله موشکی و توپخانه‌ای قرار داد

چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است

هنرمندان ما غالبا جهان‌بینی و تفکر نظام‌مند منسجم ندارند

خبری از سلامتی زهره حمیدی

جوانه دلشاد از حواشی مهاجرتش می گوید

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

امیر آشتیانی در دیدار با وزیر دفاع قزاقستان: ایران آماده گسترش همکاری‌های دو جانبه دفاعی است

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

برخورد خشونت‌آمیز پلیس آلمان با دانشجویان حامی فلسطین

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

واکنش جمیله علم‌الهدی درباره اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران

وزیر خارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است

اینجوری چتری مدل کره ای ها بزن

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای وزیر تندروی رژیم صهیونیستی؛ «بن گویر» راهی بیمارستان شد

حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه عراق

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس

لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد آمریکایی MQ-9

هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

ریمارامین فر در بیست و شش سالگی

آقای مجری من کی ازدواج میکنم؟

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی: کسی اعتراضی ندارد

شهادت 2 تن در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شرق لبنان

پشت صحنه سریال گناه فرشته

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی قالیباف

هدیه نفیس آمریکا به اوکراین

وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن

چهره ها/ مجیدواشقانی و امیرعلی نبویان در یک قاب

پیروزی پرگل دختران ایران برابر تاجیکستان

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

زاخارووا: پلوسی به آمریکایی‌ها توهین می‌کند

شکستن خط قرمزها به سبک سحردولتشاهی

رقص محسن کیایی و محمد بحرانی با آهنگ خواننده لُس‌آنجلسی مقابل چشم مردم

حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه در میان اعتراضات حمایت از غزه

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی