اخبار محرمانه

آخرين مطالب

رکود تحمیلی تدبیر و امید به کشور تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه -
رکود تحمیلی تدبیر و امید به کشور
٢٢٩
٠
سیاست روز / متن پیش رو در سیاست روز منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
از زمانی که برجام امضا شده یا هر 120 روز منتظر ماندیم ببنیم امریکا چه می‌‌کند، یا منتظر بودیم ببنیم اروپا برای ما چه راهکای انتخاب کرده و اینستکس چطوری اجرایی می‌شود، یا منتظر تایید فعالیت‌ها توسط آژانس بودیم! حالا هم در اقدامی قابل تامل خودمان مهلت تعیین کردیم! همه اینها وقتی دردناک‌تر و غیرمنطقی‌تر به نظر می‌رسد که ببینیم مسئولان همه چیز را به برجام گره می‌زنند و تقریبا همه کارها با این روند دچار رکود می‌‌شود و حالا بعد از یکسال بعد از خروج امریکا از برجام و طی شدن همه فرصت‌های اروپا برای حل مسائل، ما 60 روز به اروپا و اتحادیه وقت دادیم. برخی خوششان می‌آید به جای پاسخگویی درباره شعارهای انتخاباتی و مطالبات به حق مردم مدام ذهن و فکر آنها را به سمت‌های دیگر کشانده و اینطور وانمود کنند که کل اتفاقات کشور به موضوعات خارجی گرده خورده است!
چیزی که مقام معظم رهبری بارها و بارها در تقبیح آن بیاناتی داشتند اما برای آن عده که توان پاسخگویی درباره عملکرد خود و انتظارات به حق مردم را ندارند همین بهتر است که همه چیز را به سمت دیگر بکشانند. برایشان بهتر است که مدام مردم را در خوف و رجا نگه دارند و بگویند: «صبر کنیم ببینیم چه می‌شود» و خودشان را به نشدیدن بزنند آنگاه که رهبری می‌‌گویند: «برجام بخشی از یک اتفاق کوچک است نه همه مسایل کشور و نباید همه چیز را به آن گرده زد».
معلوم است خیلی راحت‌تر است که رکود، تورم، مشکلات ارزی، بی‌برنامگی خودت در اداره کشور همه را بی‌خیال شده و با انگشت طرف خارجی و دشمنی را که مردم به دشمن بودنش شک ندارند، نشان داده و بگویی:«مقصر آنجاست!» انگار نه انگار که قبل از این برجام نفرین شده کشوری داشتیم که با همه تحریم‌های ظالمانه و تاریخی داشت ادامه می‌‌داد و تازه دیوار تحریم‌ها به گواه اوباما «ترک برداشته بود» انگار نه انگار که روزی کم‌اهمیت‌ترین اخبارت را به بحث نشست‌های شورای عالی امنیت ملی و اروپا و رئیس آژانس هسته‌ای گره زده و مردم نمی‌دانستند چه کسانی در چه زمانی مذاکره می‌کنند، مردم امروز هم تیم مذاکره‌کننده دور قبل را به خوبی نمی‌شناسند چون نه از شوی قدم زدن کنار راین خبری بود و نه از ایجاد توهم سایه جنگ در قبال مذاکره. اصلا نمی‌گوییم آن تیم خوب بودند یا این تیم، به متن صحبت‌هایی هم که در جلسات رد و بدل می‌شد کاری نداریم، فقط می‌خواهیم بگوییم قبلی‌ها برعکس امروزی‌ها، این را درک کرده بودند که مذاکرات بخشی از کارهای روزمره‌ کشور است نه همه کارهای کشور. آنها فهمیده بودند که با ایجاد ضرب‌العجل و بحث درباره مذاکرات و جلسات آتی تنها مردم را به سمت رکود و نشستن و دیدن اینکه چه می‌شود سوق می‌د‌هند و داخل کشور را هم در خوف و رجا نگه می‌دارند، اما امروزی‌ها با پز روشنفکری اینکه مردم امین هستند!! اول فکت‌شیت و متن اصلی برجام و مذاکرات را قایم می‌کنند و بعد مدام از جمله‌ «منتظر می‌‌مانیم ببینیم چه می‌‌شود» استفاده می‌‌کنند تا مردم را در رکودی عجیب فرو ببرند، آن هم از برجام امضا کردنشان که همین تایید 120 روزه امریکا را می‌پذیرند و اجازه می‌دهند امریکا به مدت دو سال و نیم هر 120 روز یک شوک به ما بدهد و دست آخر هم از توافق خارج شود!!
بعد اجازه می‌دهند اروپا این مدل را ادامه دهد و مدام بگوید راهکار دارد و خبری نشود!! از اروپا که ناامید شدند اما ضرب‌العجل تعیین می‌‌کنند، ضرب‌العجلی که با توجه به رفتار دولت درباره تعمیم اتفاقات برجام به همه اتفاقات کشور حالا باعث می‌‌شود که علاوه بر اینکه بازار داخل و مردم را به مدت 60 روز در خوف و رجا نگه ‌دارد و باز رکورد را به کشور برگرداند، به طرف مقابل هم 60 روز فرصت چینش آرایش تقابل دهد.
همه چیز بهتر می‌‌شود اگر و فقط اگر به نصایح مقام معظم رهبری درباره تعمیم ندادن برجام به کل کشور و گره زدن همه مسائل به آن توجه کنیم، همه چیز درست‌تر می‌شود اگر و فقط اگر به خاطر منافع کم‌اهمیت حزبی و جناحی همه چیز را به سمتی نبریم که امنیت ملی و منافع ملی‌مان را تحت تاثیر قرار دهد، همه چیز بهتر می‌شود اگر و فقط اگر این را برخی مسئولان درک کنند که بود و نبود برجام که از تولدش 4 سال بیشتر نمی‌گذرد، نمی‌‌تواند همه مشکلات کشور را برطرف کرده و تاثیر بسزایی در روند مسایل کلان کشور داشته باشد.
در نهایت می‌‌توان گفت برجام که آنقدر پزش را دادند و برایش سرود‌هایی از صلح‌جویی و برداشتن توهم جنگ سرودند، با تدبیر اشتباه تدبیر و امید در اصلی دانستن و کلان خواندنش و نقش بسیار برجسته‌سازی شده او در حل مشکلات کشور تنها رکودی را بر کشور تحمیل کرده است که کمتر کسی می‌تواند آن را نبیند، برجام که با تعاریف دولت در نزد افکار عمومی به غول چراغ جادو شهره شده حالا در دوراهی برآورده کردن آرزوهای ما و یا غرب گیر کرده است و اینطور از سخنان دولتی‌ها بر می‌‌آید که برای حل همه چیز لازم است این غول را به خدمت بگیریم اما همین موضوع برجسته‌سازی برجام تا این حد مشکلات رکودی را بیشتر کرده است.
نتیجه آن شد که رونق تولید کمرنگ، رونق اقتصادی لاجون و شغل شریف دلالی رونق روزافزون گرفت و مردم را با تورمی عجیب دست به گریبان کرد. در نهایت اینطور می‌‌توان گفت که آنچه امروز جامعه را تهدید می‌کند گره زدن همه چیز به تصمیم 60 روزه اروپا در قبال برجام است، باید بتوانیم در این مدت به مردم باور درستی را تزریق کنیم که متوجه شوند برجام یک قرارداد جزئی از روزمر‌گی کشور است و بس؛ روزمر‌گی‌ای که نه قیمت بالای پیاز به آن ربط دارد و نه ارز و مشکلات از بی‌تدبیری و مدیریت نادرست است نه قراردادی که حالا خودش را هم نمی‌تواند اداره کند چه رسد به کل کشور ما.
غرب بداند که ایران در موضع ضعف نیست
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی تصمیم برجامی اخیر ایران را اتمام حجت برای اروپایی‌ها قلمداد کرد.
سیدمحمد حسینی به ارزیابی تصمیم برجامی ایران پرداخت و گفت: یک سال از خروج ترامپ و آمریکا از برجام می‌گذرد، توقع می‌رفت که بلافاصله ایران یک اقدام جدی انجام دهد، اما با وعده‌هایی اروپایی‌ها دولت دست نگه داشت در حالی که آن‌ها می‌توانستند مهلتی چند هفته یا چند ماهه به اروپایی‌ها دهند. وی ادامه داد: در یک سال گذشته اروپایی‌ها تنها در مورد اینستکس کاری انجام دادند که آن هم برای انجام مبادلات مالی و حل مشکلات بانکی بود، ولی آن هم به جایی نرسید. حسینی خاطرنشان کرد: هرچند که الان هم اقدامی دیر هنگام است، اما لازم بود که یک اقدام جدی صورت می‌گرفت، آنچه که اعلام شد یک خواسته‌های حداقلی جمهوری اسلامی است، همین که دولت به این جمع‌بندی رسید که نمی‌تواند به امید اروپایی‌ها باشد و باید یک حرکتی انجام دهد، از این جهت اقدامی مثبت است وعملا اتمام حجت برای اروپایی‌ها خواهد بود. دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران با اشاره به حسن نیت و هزینه‌های پرداخت شده توسط ایران گفت: اروپا و آمریکا به تعهدات خود هیچ پایبندی نداشتند، اگر اروپا می‌خواهد کاری انجام دهد باید در همین دو ماهه آینده که فرصت دارد عمل کند، نه اینکه با وعده و مذاکره بخواهد کار خود را به جلو ببرد ولی اروپایی‌ها اگر بخواهند عروسک خیمه شب بازی آمریکایی‌ها باشند، گام بعدی ما باید محکم‌تر باشد. وی با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه برجام نباید به ضرر ما باشد گفت: ما باید گام دوم را محکم‌تر برداریم و محدودیت غنی‌سازی و راکتور آب سنگین اراک را برداریم و راه‌اندازی شود، آن‌ها باید متوجه شوند که ما در موضع ضعف نیستیم و با قدرت برخورد می‌کنیم. حسینی در پایان خاطرنشان کرد: آمریکا حرفی برای گفتن ندارد، آن‌ها از این تعهد خارج شدند و دیگر نمی‌تواند در این‌باره حرفی بزنند و طرف ما سه کشور اروپایی است که در برجام باقی مانده اند، خود آن‌ها می‌دانند تعلل کردند و جمهوری اسلامی بیش از حد مدارا نشان داده است؛ امیدواریم که دولت با قطعیت این مسئله را دنبال کند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/98407/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

حماس: هیچ پیشنهادی جز آتش‌بس در غزه را نمی پذیریم

آلزایمر ارزی دولتمردان

روند بازیابی پیکر شهدا از گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر همچنان ادامه دارد

چهره ها/ تصویر نچرال آزاده صمدی در کنار ناخدا علی

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به رفتار خشونت‌آمیز پلیس آمریکا علیه دانشجویان

نکات مهم برای خرید لوازم آرایشی

نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

حمله به 102 کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در 202 روز

«اشکان خطیبی» پس از مهاجرت: در ایران همه چیز داشتم و مدیر بودم!

مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

اینا داماد نیستن بلا هستن!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

حمله روزنامه زاکانی به آرایش سحر دولت‌شاهی

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

وقتی عمو کاووس خوش سفر کلافه میشه!

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

این رنگ هارو باهم بپوش

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

مار در آستین بود این دختر!

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بابا بهت گفتم طلاقمو از شوهرم بگیر

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

تو که عاشق نیستی آویزونی

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

9 روش موثر برای از بین بردن بوی عرق در تابستان

تفسیر عجیب امیرعلی نبویان از والیبال و بدنسازی

من چیم از اون دختر خل‌وچل کمتره؟!

سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی