اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ترفند از پیش طراحی‌شده پایان برجام تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه -
ترفند از پیش طراحی‌شده پایان برجام 2
k ٥.٦
٤
شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
حسین راغفر-احسان سلطانی| تحولات سیاسی و اقتصادی و صف‌آرایی‌های نظامی اخیر، به نگرانی‌های وقوع جنگ بین ایران و آمریکا در هر دو کشور دامن زده است. آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم و کنترل قدرت ایران در منطقه، اقدام به تحریم نفتی ایران کرد که در این راستا کم وبیش همه کشورها از تحریم آمریکا تبعیت کرده‌اند.
در این رابطه، توجه به چند نکته ضروری است؛ نخست اینکه آمریکا مسئول حقوق بشر، مبارزه با تروریسم و قدرت‌طلبی در جهان نیست؛ چراکه خود در این حوزه‌ها کارنامه سیاهی دارد و دوم اینکه متحدان منطقه‌ای آمریکا و در صدر آنها عربستان سعودی، از بدترین کشورها در زمینه حمایت و رشد تروریسم به شمار می‌روند. بنابراین دغدغه آمریکا آنچه که در ظاهر اعلام می‌کند، نیست و برای شناخت اهداف اصلی آمریکا بر اساس تجارب تاریخی و اقتصاد منطقه‌ای و جهانی، رویدادهای کنونی را باید به‌ویژه از منظر تولید و تجارت نفت و منافع آن برای اقتصاد این کشور و تضعیف کشورهای رقیب آمریکا ارزیابی کرد. واقعیت‌های تولید و تجارت نفت آمریکا و دو واردکننده/مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان، یعنی اتحادیه اروپا و چین به شرح زیر است:
1. میانگین روزانه صادرات نفت خام آمریکا در چهار ماهه اول سال‌های 2015 و 2016 میلادی، کمتر از 500 هزار بشکه بود که به دنبال سیاست‌های اقتصادی ترامپ در سال‌های 2018 و 2019، به ترتیب به 1.6 و 2.7 میلیون بشکه صعود کرد. صادرات هفتگی نفت آمریکا در نیمه فوریه سال 2019 میلادی به 3.6 میلیون بشکه در روز رسید.
2. واردات نفت خام و فراورده‌های نفتی آمریکا از میانگین روزانه 14 میلیون بشکه در سال 2006 میلادی، به 9 میلیون بشکه در سال 2018 میلادی کاهش یافت و در همین حال، صادرات نفت خام و فراورده‌های نفتی آمریکا با 9 برابر افزایش از میانگین روزانه یک میلیون بشکه به 9 میلیون بشکه در سال 2018 میلادی افزایش پیدا کرد.
3. تراز تجاری (حجمی) نفت و فراورده‌های نفتی آمریکا از میانگین روزانه منفی 13 میلیون بشکه در سال 2005 میلادی، به منفی دو میلیون بشکه در سال 2018 میلادی کاهش یافت. تراز تجاری (حجمی) ماهانه نفت و فراورده‌های نفتی آمریکا به میانگین روزانه منفی 0.8 میلیون بشکه در دسامبر 2018 میلادی سقوط پیدا کرد. تراز تجاری (حجمی) نفت و فراورده‌های نفتی آمریکا به پایین‌ترین میزان تاریخی در نیم‌قرن اخیر رسیده است.
4. در دوره 2008-2018 میلادی، واردات نفت و فراورده‌های نفتی آمریکا از 500 به 240 میلیارد دلار کاهش و صادرات نفت و فراورده‌های نفتی این کشور از 77 به 190 میلیارد دلار افزایش یافت. تراز تجاری نفت و فراورده‌های نفتی آمریکا از منفی 425 میلیارد دلار در سال 2008 میلادی، به منفی 50 میلیارد دلار در سال 2018 میلادی بهبود پیدا کرد که پیش‌بینی می‌شود در سال 2019 میلادی به حدود صفر برسد.
5. تراز تجاری نفت و فراورده‌های نفتی اتحادیه اروپا از منفی 280 میلیارد دلار در سال 2017 میلادی به منفی 370 میلیارد دلار در سال 2018 میلادی افزایش یافت که پیش‌بینی می‌شود در سال 2019 میلادی بازهم بیشتر شود.
6. در دوره 2008-2018 میلادی، واردات نفت و فراورده‌های نفتی چین دو برابر شد و از 170 به 350 میلیارد دلار افزایش یافت و در نتیجه تراز تجاری نفتی این کشور از منفی 140 به منفی
300 میلیارد دلار رسید که پیش‌بینی می‌شود در سال 2019 میلادی کسری تراز تجاری نفتی به زیان چین افزایش یابد.
روند مستمر رشد پرقدرت صادرات نفت خام و فراورده‌های نفتی آمریکا، به واسطه افزایش قیمت جهانی نفت آغاز شد. افزایش جهانی بهای نفت، نه‌فقط موجب شد تولید نفت شل در آمریکا توسعه یابد، بلکه صنایع تولید سوخت‌های زیستی (مانند اتانول سوختی) نیز رشد و گسترش پیدا کردند. تحریم‌های نفتی ایران از یک سو موجب افزایش نااطمینانی در بازار نفت، کاهش عرضه نفت و افزایش قیمت نفت (رقابتی‌ترشدن صادرات نفت آمریکا) و از سوی دیگر وجود تقاضای بازار برای افزایش صادرات نفت آمریکا شده است.
با بالارفتن صادرات آمریکا و ظرفیت‌های نفتی منطقه، قطع صادرات نفت ایران چالشی برای بازار جهانی نخواهد بود. در چهار ماهه ابتدایی سال جاری (2019 میلادی) افزایش صادرات نفت آمریکا معادل تولید نفت ایران است.
هم‌اکنون تراز تجاری نفت و فراورده‌های نفتی آمریکا نشان می‌دهند وابستگی اقتصاد آمریکا به نفت خلیج‌فارس به پایان رسیده و اقتصاد آمریکا از قیمت‌های بالای نفت بر اثر تلاطم‌های سیاسی و اقتصادی منطقه خاورمیانه زیانی نمی‌بیند و در همین حال که اقتصاد و تراز تجاری کل این کشور بهبود درخور ملاحظه‌ای پیدا می‌کند، موانعی جدی در مسیر رشد اقتصادی رقبای جهانی خود، یعنی چین، اتحادیه اروپا، ژاپن و هند ایجاد کرده است.
پایان وابستگی آمریکا به انرژی خلیج‌فارس می‌تواند از عوامل بنیادی توضیح‌دهنده رویکرد سیاسی این کشور در پایان‌دادن به برجام باشد. برنده اصلی تحریم‌های نفتی ایران، اقتصاد آمریکا و البته کشورهای نفتی مانند روسیه و عربستان سعودی هستند. افزایش جهانی قیمت نفت به زیان چین، اتحادیه اروپا و ژاپن تمام خواهد شد و پویایی اقتصاد این کشورها را تحت فشار قیمت‌های بالای انرژی قرار خواهد داد که به نفع آمریکا تمام می‌شود.
وابستگی بالای اتحادیه اروپا به نفت و انرژی اقتصاد این اتحادیه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در این میان اقتصاد انگلستان با وابستگی پایین‌تر به نفت نسبت به دیگر کشور‌های اروپایی کمتر صدمه خواهد دید. دستاوردها و منافع اقتصادی و سیاسی آمریکا از تحریم نفتی ایران، بیش از آن است که عموما در تحلیل‌های سیاسی تصور می‌شود.
در یک جمع‌بندی کلی شرایط کنونی (تحریم نفت) تا دو سال آینده (سال 1400 شمسی) کم‌وبیش استمرار خواهد یافت. مقاومت یا انفعال ایران در برابر تحریم‌ها به شرایط جهانی و درایت و مهارت دولت و مسئولان در برابر شرایط پیش‌رو بستگی خواهد داشت. نگارندگان از دیدگاه اقتصاد منطقه‌ای و نفتی، محتمل‌ترین سناریو را استمرار شرایط کنونی (نه جنگ و نه توافق) ارزیابی می‌کنند؛ اگرچه امکان درگیری‌های نظامی محدود با هدف داغ‌نگه‌داشتن بازار جهانی نفت و حفظ سطح بالای قیمت‌های انرژی منتفی نیست که رویداد‌های اخیر در بندر الفجیره از جمله نشانه‌های آن است.
احتمال وقوع جنگ بین ایران و آمریکا بالا نیست، زیرا هدف اصلی آمریکا خارج‌کردن ایران از بازار جهانی نفت و کسب سهم این کشور و به‌دست‌آوردن دستاوردهای اقتصادی و سیاسی در سطوح بین‌المللی و داخلی آمریکاست.
البته باید توجه داشت که عربستان سعودی و متحدان آن از کشاندن آمریکا به جنگ علیه ایران استقبال می‌کنند. افزایش تنش‌ها به‌واسطه اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا قابل انتظار بوده و هست و اغلب آنها کاملا به‌واسطه تحریکات این کشور رخ داده است. ایران به‌دلیل تحریم‌های آمریکا هر روز نسبت به قبل منافع کمتری برای ازدست‌دادن دارد.
این تحریم‌ها اقتصاد ضعیف ایران را بیشتر و بیشتر تحلیل می‌برند. سناریوی محتمل دیگر شروع مذاکرات برای خروج از تحریم‌هاست که با توجه به برنامه آمریکا و شروط دشوار این کشور، حتی در صورت شروع، این مذاکرات تا دو سال آینده به نتیجه نخواهد رسید، اما فرصت‌های تبلیغاتی برای پیروزی ترامپ در انتخابات 2020 ریاست‌جمهوری آمریکا را تقویت می‌کند.
مخاطره و بحران پیش‌روی ایران، بیش از آنکه جنگ نظامی باشد، جنگ اقتصادی است. نئولیبرال‌های آمریکایی با بهانه مبارزه با تروریسم و قدرت‌طلبی ایران، با اهرم تحریم‌ها (و برخلاف اصول تجارت آزاد) در حال تسخیر بازارهای نفتی ایران و کسب صد‌ها میلیارد دلار درآمد از باج‌خواهی کشور‌های عربی منطقه هستند و در همین شرایط نئولیبرال‌های داخلی با استفاده ابزاری و گزینشی از مبانی اقتصاد بازار (آن هم در شرایط بس نامتناسب و نامتعارف تحریم و جنگ اقتصادی) زمینه وقوع بزرگ‌ترین شوک تاریخی ارز با افزایش نزدیک به چهار برابری نرخ ارز، نرخ تورم سه‌رقمی، کمبود کالاهای اساسی، خروج سرمایه (ارز یا تحت عنوان صادرات کالاها) و تشدید رکود را فراهم کردند و در نتیجه، با بی‌ثبات‌کردن اقتصاد کلان، هرج‌ومرج اقتصادی و نارضایتی عامه مردم، اهداف داخلی آمریکا از تحریم‌ها را محقق کردند.
نحله اقتصادی نئولیبرال وطنی که به جریان اصلی سیاست‌گذار در اقتصاد ایران تبدیل شده است، هیچ‌گاه اخذ مالیات یا بازگشت بخشی از درآمدهای بادآورده 500 هزار میلیارد تومانی کاسبان تحریم‌های نفتی اخیر را مطرح نکرد و برای تأمین منابع مالی دولت آدرس افزایش قیمت بنزین و کالاهای اساسی را می‌دهد که قطعا بنزین بر شعله نارضایتی‌های اقتصادی مردم و به‌ویژه طبقات متوسط و گروه‌های کم‌درآمد جامعه است. آمریکا با اجرای تحریم‌ها از یک سو به اهداف تجاری خود در بازار جهانی نفت نائل شده و از سوی دیگر با اعمال فشار اقتصادی درصدد فروپاشی کامل اقتصاد ایران است. سیاست نئولیبرالی مالیات تورمی با فشار بی‌امان بر گرده طبقات پایین و متوسط، کاهش مصرف و سقوط سطح معیشت خانوارها را در پی دارد که چنانچه تجربه شده، هیچ دستاوردی جز تشدید
رکود-تورمی، نابودی طبقه متوسط، بالارفتن جمعیت فقیر و حاشیه‌نشین و افزایش شدید نارضایتی‌ها به‌دنبال نداشته است.
سیاست اخذ مالیات تورمی در جهت اعمال فشار هرچه‌بیشتر بر عامه مردم است. راهکارهای متعدد و متنوعی برای مقابله با تحریم‌ها و تاب‌آوری اقتصاد ایران تاکنون ارائه شده که به‌دلیل منافع ائتلاف غالب همواره نادیده گرفته شده است. در زیر به چند مورد اشاره می‌شود:
1. تهیه برنامه اقتصادی «سه‌ساله» مقابله با تحریم‌ها و افزایش تاب‌آوری جامعه در برابر تحریم‌ها، شامل منابع و مصارف ارزی، صادرات و واردات کالاها و خدمات، رونق تولید (با تأکید بر صنایع خرد، کوچک و متوسط)، درآمد و مخارج دولت، قیمت مواد خام و انرژی و فروش مواد اولیه تولیدی بنگاه‌های بالادستی، اخذ مالیات به‌ویژه از درآمد‌های رانتی و سوداگری و دلالی، حمایت از صادرات کالاهای با ارزش افزوده، ایجاد اشتغال، مبارزه با نابرابری‌های ناموجه و فقر کمرشکن
2. مدیریت و کنترل خروج سرمایه (و صادرات سرمایه به‌صورت کالا) از کشور به‌ویژه ممنوعیت خروج کالاها و اقلام اساسی و واردات کالاها و اقلام غیرضروری
3. اخذ مالیات از صاحبان رانت‌ها و درآمدهای کلان، به‌جای اخذ مالیات تورمی از طبقات پایین و متوسط
4. استفاده از ظرفیت‌های صنعتی کشور در جهت تولید کالاهای مورد نیاز از طریق مشارکت بین دولت-تشکل‌ها و تولیدکنندگان
5. اختصاص بخشی از رانت منابع صنایع بالادستی به صنایع پایین‌دستی در جهت رونق تولید و تنوع‌بخشی به سبد صادراتی و اجتناب از خام‌فروشی (صادرات کالاهای صنعتی نهایی به‌جای مواد خام و اولیه) و توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط با توجه به ظرفیت‌های منطقه‌ای به‌ویژه در مناطق محروم کشور
6. خروج دولت از انفعال اقتصادی و مقابله با فساد و تسخیرشدگی دولت توسط گروه‌های پرنفوذ رانتی
7. مبارزه با فساد و رانت و به‌ویژه فساد و رانت ناشی از شرایط تحریمی و جنگ اقتصادی

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/99929/

نظرات شما

admin-magz

به نام خدا
موضوع: درخواست خروج از برجام
سلام عليکم
تنها راه موفقيت ما، مقاومت در برابر دشمنان زورگو، تکيه بر توانمندي و ظرفيت هاي داخلي و ارتباط با کشورهاي غير مستکبر است. آمريکا و اين سه کشور اروپايي انگليس، فرانسه و آلمان حتي اگر در مقابل چشم ما، جنگ زرگري هم راه بياندازند باز دو روي يک سکه اند. مگر يادمان رفته که امام راحل (ره) فرمود: «آمريکا از انگليس بدتر، انگليس از آمريکا بدتر.»
امام خامنه اي قبل از روي کار آمدن دولت ترامپ فرمودند: «برجام را ابتدائاً نقض نخواهيم کرد اين را همه بدانند ... آن ها اگر پاره کردند ما آتش مي زنيم.»
ايشان سال گذشته، پس از خروج آمريکا از برجام در جلسه خصوصي با هيأت دولت فرمودند: «در روزنامه خواندم که ترامپ گفته که من مي خواستم به ترزا مِي سفارش کنم راجع به سخت‌گيري نسبت به ايران، [امّا] او به من سفارش کرد درباره‌ي سخت‌گيري راجع به ايران! اينها اين [جور] هستند ديگر. آن‌وقت تلفن مي زند به آقاي دکتر روحاني و اظهار ارادت و اخلاص هم به ايشان مي کند. اينها را بايستي اين‌جوري و با اين چشم نگاه کرد؛ بدند اينها، اينها خيلي بدند. بنده يک سينه حرف دارم در زمينه‌ي اروپايي‌ها - نه به‌خاطر سياستهاي امروزشان ‌- به‌خاطر ذات خبيثي که حکومتهاي اروپايي در طول اين چند قرن از خودشان نشان داده‌اند؛ خيلي حرف گفتني اينجا زياد است، نميخواهيم حالا وارد آن مسائل بشويم.»
سپس در يک جلسه عمومي فرمودند: «حالا گفته مي‌شود که برجام را مي‌خواهيم با اين سه کشور اروپايي ادامه بدهيم؛ من به اين سه کشور هم اعتماد ندارم. من مي‌گويم به اينها هم اعتماد نکنيد؛ [اگر] مي‌خواهيد قرارداد بگذاريد، ... تضمين به دست بياوريد، تضمين واقعي، تضمين عملي، والا فردا اينها هم همان کاري را خواهند کرد که آمريکا کرد، [امّا] به يک شيوه‌ي ديگر.»
عليرغم تمام اين نصايح متأسّفانه دولت پس از گذشت نزديک به يک سال از خروج آمريکا از برجام منتظر وعده سر خرمن اروپايي ها ماند! آن هم وعده اي که از SPV به اينستکس تنزّل يافت. اين در حالي بود که اروپايي ها خود اعتراف کردند، هيچگاه تحريم هاي آمريکا را دور نمي زنند، بلکه فقط در چارچوب آنچه ارباب آمريکايي به آن ها اجازه داده است، فقط به ايران کمک هاي انسان دوستانه مي کنند، يعني غذا و دارو را در برابر فروش نفت مي دهند و همزمان بارها ما را تحت فشار مي گذاشتند که در برابر همين وعده هاي ننگ آور توخالي بدون تضمين، به برجام هاي ۲، ۳، ۴ و ۵ ( خود تحريمي مالي FATF، موشکي، منطقه اي و حقوق بشر) بپيونديم.
بالاخره رهبر معظم انقلاب در ابتداي امسال در حرم رضوي فرمودند: « در مورد ايران، از اواسط قاجار، اروپايي‌ها به ما ضربه زدند. در جنگهاي ايران و روس، انگليس‌ها به ايران خيانت کردند؛ به عنوان واسطه وارد ميدان شدند، امّا از پشت خنجر زدند. در قضيّه‌ي امتياز تنباکو، در قضيّه‌ي اميرکبير و رفتاري که با اميرکبير کردند؛ فشارهاي انگليس‌ها و سفارتخانه‌هاي اروپايي در تهران بود که پادشاه ابله قاجار را وادار کرد خون اميرکبير را بريزد و او را که مي توانست ايران را متحوّل کند، کنار بگذارد. [همچنين] رفتار اروپايي‌ها در روي کار آوردن حکومت ديکتاتوري رضاخان، رفتار اروپايي‌ها و آمريکايي‌ها در ساقط کردن دولت مصدّق، رفتار آنها در قضاياي گوناگون اقتصادي و سياسي و امنيّتي ما و رفتار آنها در قضيّه‌ي جنگ تحميلي و بعد هم رفتار آنها در قضيّه‌ي تحريم؛ اينها را ما نبايد از ياد ببريم. غربي‌ها با ما هميشه همين جور رفتار کرده‌اند؛ نميتوانيم به آنها هيچ اميدي داشته باشيم. در همين قضيّه‌ي اخير، در قضيّه‌ي برجام، وظيفه‌ي اروپايي‌ها چه بود؟ خب يک قرارداد هفت‌جانبه‌اي بسته شده بود -شش کشور و ايران اين طرف؛ هفت کشور- يک طرف که آمريکا است خارج شد؛ وظيفه‌ي طرفهاي ديگر چه بود؟ وظيفه‌ي اروپايي‌ها اين بود که مي‌ايستادند در مقابل آمريکا، ميگفتند ما به تعهّد خودمان پايبنديم؛ تعهّد آنها اين بود که تحريمها به طور کلّي برداشته بشود؛ بايد محکم مي‌ايستادند، [امّا] با بهانه‌هاي مختلف نَايستادند. علاوه بر اينکه در مقابل آمريکا نَايستادند، خودشان هم در عين اينکه مدام به ما تأکيد کردند و مي کنند که «نبادا از برجام خارج بشويد»، عملاً از برجام خارج شده‌اند؛ يعني حتّي تحريمهاي جديدي را عليه ايران به وجود آورده‌اند. اين رفتار اروپايي‌ها است؛ از اينها مي شود توقّع داشت؟ اين کانال مالي‌اي هم که اخيراً مدام گفته ميشود يک کانال مالي درست کرده‌اند، اين به شوخي شبيه‌تر است؛ البتّه شوخي تلخي است. اين هيچ معني‌اي ندارد؛ آن چيزي که وظيفه‌ي آنها است با آنچه آنها دارند مطرح ميکنند زمين تا آسمان فرق ميکند. در آخرين مسئله‌ي بين‌المللي ما، باز اروپايي‌ها مثل گذشته از پشت خنجر زدند، به ما خيانت کردند. از اينها توقّع نمي شود داشت؛ هيچ توقّعي نمي شود داشت.»
در واقع اين به اصطلاح کانال اينستکس، دامي براي بلوکه کردن درآمدهاي ارزي کشور، جهت افزايش فشار بيشتر بر ماست. لذا لازم است علاوه بر رد اينستکس، صادرات و واردات خود را با هر پول ديگري غير از دلار آمريکا و در قالب پيمان هاي دو جانبه با کشورهاي غير مستکبر غربي انجام داده؛ و در يک اقدام انقلابي از برجام خارج شويم؛ ضمن آن که از تصويب لوايح استعماري پالرمو و CFT ممانعت به عمل آورده و اجراي الزامات FATF را خاتمه دهيم.

۱۳۹۸/۰۲/۲۹

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش نماینده مجلس به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

فیلم شهرک در بخش مسابقه جشنواره بین‌المللی «کازابلانکا»

شروع یک انقلاب در درمان طاسی سر

وداع تلخ مادر با کودک خردسالش که در بمباران صهیونیست‌ها به شهادت رسید

آزمایش یک موشک قاره پیمای جدید در کره شمالی

خانواده جعفری‌جوزانی عزادار شدند

آهنگ «معین زد» رو از خود خواننده قشنگ‌تر خوندن!

چالش مرندی برای مجری معروف انگلیسی: در برنامه‌ات فیلم سرهای بریده‌شده اسرائیلی‌ها را نشان بده!

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

روشی جالب برای قفل کردن درهای خانه برای دزد نزدن

ایران و اسرائیل در منطقه خاکستری

وعده مقام وزارت نیرو برای رفع مشکلات فنی انتقال برق ایران، آذربایجان و روسیه

ازدواج سه زوج فلسطینی در دل جنگ

زلنسکی: ناتو باید روشن کند متحد کی‌یف هست یا نه

مدیر مدرسه‌ دختر یا نامزد سابق پدر؟

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

دردسرهای بزرگ اصولگرایان

آمریکا هرگونه حمله هوایی در عراق را رد کرد

دفاع هوایی روسیه 50 پهپاد اوکراینی را ساقط کرد

میزان موفقیت‌ ‌عملیات وعده صادق از زبان جانشین فرمانده‌ کل سپاه

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

تکذیب افزایش مجدد دستمزد کارگران

اکران آنلاین «آخرین تولد» با بازی الناز شاکردوست

رونمایی از پوستر رسمی جشنواره فیلم «کن»

دستورکار هفته جاری مجلس

افزایش سودآوری صنایع با اجرای واحد بازیافت گاز دی‌اکسید کربن ایرانی

7 متهم طلاق بعد از 20سال زندگی

سرمقاله سیاست روز/ ناگزیرهای غرب

بانک جهانی: فقر مطلق در ایران کاهش یافت

اشک‌های نماینده مالت از سخنان نماینده فلسطین درباره رنج‌ها و سربلندی غزه

ده بلایی که نتانیاهو بر سر اسرائیل آورد!

متلک بانمک سریال «نون خ» به قیمت طلا

ریچارد‌ هاس: ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد

طلای جهانی از رکورد فاصله می‌گیرد؟

کارواش خانگی مدل Gunjet

اعتراض دانشجویان دانشگاه آمریکایی کلمبیا به اخراج حامیان فلسطین

دستگیری چند کارمند شرکت گوگل پس از اعتراض به همکاری این شرکت با اسرائیل

«مارال»؛ روایت دختری 15 ساله که مجبور به ازدواج است

ناوگروه‌های ایران در کدام دریاها هستند؟

چهره بازیگر سریال «پایتخت» در 50 سالگی

نورنیوز: خبرسازی رسانه‌های غربی درمورد آسیب دیدن سامانه‌های پدافندی ایران تکذیب شد

«هدفی» که ایران با حمله به اسرائیل زد!

آمریکا اولین اورانیوم غنی شده 90 کیلویی را تولید کرد

فروش بالای فیلم‌ها دستاورد سینماگران است نه دولتمردان

معرفی داوران جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی

متن و حواشی سفر رئیس‌جمهور به سمنان

سهم 41 درصدی ابرپروژه‌های نفتی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی دولت سیزدهم

هنیه برای دیدار با اردوغان وارد ترکیه شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی