اخبار محرمانه
چرا علی مطهری از هیئت رئیسه حذف شد؟
يکشنبه 5 خرداد 1398 - 21:07:36
اخبار محرمانه - الف / انتخابات هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه چهارم تنگاتنگ و پرحاشیه بود.
انتخابات هیات رئیسه سال چهارم دوره دهم مجلس شورای اسلامی امروز برگزار شد که طی آن تنها تغییر، عدم راهیابی علی مطهری به ترکیب هیات رئیسه بود. برای ریاست پارلمان علی لاریجانی، محمدرضا عارف و محمدجواد ابطحی کاندیدا شدند.
لاریجانی برای دوازدهمین سال متوالی رئیس مجلس شد/ مطهری از نایب رئیسی بازماند!
پس از رأی‌گیری برای ریاست مجلس، علی لاریجانی با کسب 155 رأی از 274 آرای مأخوذه مجدداً به عنوان رئیس پارلمان برای سومین سال فعالیت مجلس دهم برگزیده شد.
محمدرضا عارف نیز با کسب 105 رأی، از رسیدن به کرسی ریاست مجلس بازماند. محمدجواد ابطحی نیز 9 رای نمایندگان مجلس را به خود اختصاص داد.
کاظم جلالی رئیس فراکسیون مستقلین ولایی در پاسخ به این پرسش که چرا مطهری در سال چهارم مجلس نتوانست از نمایندگان برای نایب رئیسی رأی بگیرد، گفت: اگر آقایان در لیست امید تعامل می‌کردند می‌توانست این اتفاق نیفتد، پس وقتی تعامل نمی‌کنید و می‌گوئید که از ابتدا تا انتهای انتخابات هیأت رئیسه خودمان لیست می‌دهیم و همه موظف به رأی به این لیست هستند، شدنی نیست. در مجلس هیچ فردی نماینده‌تر از دیگری نیست. نمایندگان برای خود شأنی قائل هستند پس باید با داشتن رفتار منطقی به گونه‌ای پیش رفت که نمایندگان هم براساس منطق حرکت کرده و پیش روند.
فریادهای نمایندگان در حمایت از لاریجانی؛ «شیر است!»
مهر درباره حاشیه های امروز مجلس نوشت: برخلاف همیشه که محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس روی صندلی خود آرام می‌نشست، این بار با باز شدن درب مجلس خبرنگاران شاهد محمدرضا عارفی بودند که ایستاده بود و با استرس به فهرست بلندبالایی که تا زمین کشیده شده بود نگاه می‌کرد و آن را خط می‌زد. در نهایت هم فهرست را به دست مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون امید که در صندلی پشتی عارف قرار داشت، داد. کواکبیان هم این فهرست بلندبالا را بالا و پایین می‌کرد.
... پس از اعلام نام لاریجانی، تعدادی از نمایندگان با فریاد «شیر است» حمایت خود را از لاریجانی اعلام کردند.
ترکیب اعضای هیات رئیسه مجلس؛ 5 ولایی، 4 امیدی + جدول
پیش از این احمد بیگدلی عضو شورای مرکزی فراکسیون امید اعلام کرده بود «مطهری و پزشکیان با نامزدی عارف برای ریاست مجلس مخالف هستند زیرا معتقدند نامزدی وی باعث ریزش آرا نواب رئیس خواهد شد.»
عبدالرضا مصری پس از آنکه توانست رأی نمایندگان را برای نایب رئیسی مجلس را جلب کند نزد علی مطهری که مغلوب این رقابت بود، رفت و از او دلجویی کرد.
غلامحسین کرباسچی در واکنش به عدم توفیق علی مطهری در انتخابات هیئت رئیسه مجلس که صبح امروز (یکشنبه)‌ برگزار شد، با کنایه به نقش محمدرضا عارف به عنوان رئیس فراکسیون امید مجلس در از دست رفتن یکی از صندلی‌های هیئت رئیسه برای اصلاح‌طلبان در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: به همّت آقای عارف ودوستانشون آقای مطّهری از نایب رئیسی مجلس حذف شد.
مهرداد بائوج لاهوتی در خصوص عدم رای آوری علی مطهری به دیده بان ایران گفت: آقای مطهری خودش پیش بینی می کرد که رای چندانی نیاورد. هر چند تلاش خودشان را انجام دادند تا ائتلافی بین دو فراکسیون انجام شود اما متاسفانه به دلایل مختلف و اصرار برخی از اعضای فراکسیون امید ائتلافی شکل نگرفت و همانطوریکه خود آقای مطهری پیش بینی کرده بودند رای کافی را بدست نیاوردند.
اعضای 2 فراکسیون سیاسی مجلس با لاریجانی دیدار کردند
سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی فراکسیون ولایی هم گفت: اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی درباره رأی‌دادن به آقای لاریجانی اتفاق نظر نداشتند. برخی معتقد بودند که نباید به آقای لاریجانی رأی داد و خواهان تغییر در هیئت رئیسه بودند؛ برخی نیز می‌گفتند باید در مقابله با اصلاح‌طلبان و برای جلوگیری از پیشروی آنها به آقای لاریجانی رأی داد. البته همه نسبت به ایشان انتقادهایی داریم اما برخی به دلیلی که گفته شد به او رأی دادند.
فاطمه سعیدی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس، گفت: ما یک فراکسیون مستقل و اصالت‌دار هستیم. ما به عنوان یک فراکسیون اصلاح‌طلب از آقای مطهری حمایت کردیم، اما مستقلین باعث افتادن آقای مطهری شدند. آنها بر سر ریاست آقای لاریجانی با نواب معامله کردند و آقای مطهری نایب‌رئیس نشد.
نامه نیوز نوشت: برخی کارشناسان معتقدند علی مطهری قربانی زیادخواهی عارف شد. اگر عارف برای ریاست کاندیدا نمی شد حداقلش این بود که همچون سه سال گذشته دو کرسی نایب رئیسی برای فراکسیون امید محفوظ می ماند. در واقع عارف گذشته را چراغ راه آینده نکرد و وارد بازی باخت-باخت شد.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/104943/چرا-علی-مطهری-از-هیئت-رئیسه-حذف-شد؟
بستن   چاپ