اخبار محرمانه
چرا اروپا با ترامپ در حوادث اخیر همراه نشد؟
شنبه 1 تير 1398 - 09:26:05
اخبار محرمانه - روز 8 می‌ سال 2018 دونالد ترامپ به صورت یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شد که این اقدام و برخی رویدادهای پس از آن به نوعی موجب ایجاد شکاف و تنش میان آمریکا و اروپا شد.
به گزارش مشرق،‌ متحدان اروپایی آمریکا اگرچه مواضعی ضد ایرانی دارند، اما در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، این تنش‌ها آشکارتر شده است و در قبال این توافق، کشورهای اروپایی مانند انگلیس، فرانسه و آلمان به این تصمیم ترامپ انتقاد شدیدی دارند.
بیشتر بخوانید
فیگارو: هراس از ایران بین متحدان آمریکا شکاف انداخت
اقدام نظامی ایران و سکوت آمریکا
کنگره آمریکا: « ترامپ جنگ نمی‌خواهد»
واشنگتن پست در گزارشی در بررسی سیاست خارجی آمریکا، می‌نویسد: متحدان ما اگرچه از ایران خرسند نیستند، اما ترامپ را به دلیل خروج بدون برنامه از توافق هسته‌ای سرزنش می‌کنند. فرانسه، انگلیس و آلمان و اتحادیه اروپا درباره ایران بر این عقیده هستند که رئیس جمهور آمریکا آن‌ها را در مسیری غیرممکن قرار داده و بدون هیچ دلیلی تهدیدها را به شدت افزایش داده است.
اما تنش میان آمریکا و اروپا تنها محدود به موضوع توافق هسته‌ای نبوده و مسائل دیگری را نیز در بر می‌گیرد.
عمده‌ترین عامل شکاف آمریکا و اتحادیه اروپا عدم پایبندی دولت آمریکا به توافقنامه‌های بین المللی است. ترامپ علاوه بر توافق‌ها و قراردادهایی که تاکنون ترک کرده، با توییت‌های پرسشی مکرر خود نهادها و سازمان‌های بین المللی مانند ناتو و سازمان ملل را نیز به چالش کشیده است.
از سوی دیگر انتقادات مکرر ترامپ به کشورهای اروپایی در موضوع ناتو و سهم این کشورها در تامین هزینه‌های محافظتی خود سبب شد تا مباحث جدیدی درباره استقلال استراتژیک اروپا مطرح شود. ایده ارتش اروپایی مدنظر «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه که در همین راستا مطرح شد، تا حد زیادی به اختلافات اتحادیه اروپا و آمریکا دامن زده است.

در مجموع تفاوت رویکرد و استراتژی اروپا و دولت آمریکا در موضوعاتی مانند ایران، ونزوئلا، نحوه برخورد با تهدیدات ناشی از تسلیحات هسته‌ای و تغییرات اقلیمی، بحران سوریه و توفقات بین المللی شکاف‌های آمریکا با متحدان سنتی‎اش را به شدت عمق بخشیده است.
از دیگر موضوعاتی که موجب افزایش تنش‌ها میان اروپا و آمریکا شده خروج این کشور از پیمان تجارت تسلیحاتی سازمان ملل است که واکنش اروپا را در پی داشت.
اتحادیه اروپا در بیانیه‎ای هشدار داد که تصمیم رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خروج از معاهده سازمان ملل برای کنترل تجارت تسلیحات، مانع مبارزه جهانی علیه قاچاق تسلیحات غیر قانونی می‌شود.
«فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‎گوید: تصمیم آمریکا برای لغو امضای خود در پیمان کنترل تجارت سلاح به تلاش‌ها برای تشویق شفافیت تجارت بین‌المللی سلاح، جلوگیری از مبارزه با قاچاق غیر قانونی و مبارزه با انحراف سلاح‌های متعارف کمکی نخواهد کرد.

اخیرا و در 2 مورد چند فروند کشتی در منطقه هدف انفجار قرار گرفتند که در پی این حوادث مقامات آمریکایی بلافاصله و بدون ارائه کوچکترین مدرک معتبر ایران را عامل این حوادث عنوان کردند.
واشنگتن پست در گزارشی نوشت: در رابطه با حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان نیز تنها انگلیس در زمینه ارتباط ایران با این حمله با آمریکا همراه شده و دیگر کشورها اتهام مطرح شده از سوی واشنگتن را تأیید نکرده‌اند.
در چندین مورد این تنش نمود بیشتری پیدا کرده و آمریکا در همراه کردن اتحادیه اروپا با خود علیه ایران موفق نبوده است؛ نشست امنیتی مونیخ که ماه مارس سال 2018 بود از جمله این موارد است که نان دهنده انزوای آمریکا است.
شکاف میان کشورهای اروپایی و آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ در پی درخواست «مایک پنس»، معاون رئیس جمهور آمریکا از کشورهای اروپایی برای همراهی در مورد تحریم ایران بیش از پیش آشکار شد.
اظهارات مداخله جویانه مایک پنس، معاون ترامپ در کنفرانس امنیتی مونیخ، بلافاصله با سوالات «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان درباره استراتژی آمریکا در مورد ایران و سوریه با چالش مواجه شد.
پنس که موضع اروپا در قبال ایران را مورد انتقاد قرار داده و مساله افزایش هزینه‌های ناتو برای کشورهای اروپایی را مطرح کرده بود، سبب شد تا تردیدها درباره شکاف‌های عمیق و روزافزون اروپا و آمریکا کاملا از بین برود.
اخیرا نیز سفر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به بروکسل برای جلب حمایت کشورهای اروپایی از مواضع واشنگتن نیز با شکست مواجه شد. کشورهای اروپایی در مخالفت با فشارهای یک سال گذشته آمریکا برای ترک توافق هسته‌ای بر پایبندی خود به این توافق تاکید جدی کردند.
در پی این سفر روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با توجه به مختل شدن نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا طی سفر ناگهانی پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نوشت: بسیاری از مقام‎های اتحادیه اروپا از اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره ایران خشمگین هستند و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بی میلی از پمپئو استقبال کرد.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/121323/چرا-اروپا-با-ترامپ-در-حوادث-اخیر-همراه-نشد؟
بستن   چاپ