اخبار محرمانه
سرمقاله اعتماد/ در جست‌وجوی تقویت اعتماد و امید
چهارشنبه 5 ارديبهشت 1403 - 08:33:29
اخبار محرمانه - اعتماد / « در جست‌وجوی تقویت اعتماد و امید » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته زهرا نژادبهرام است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
امروز که در یکی از سخت‌ترین شرایط کشور پس از انقلاب اسلامی قرار گرفته‌ایم نیازمند آن هستیم از سر نگرانی و از سر دلسوزی به آنچه انجام داده و می‌دهیم نگاه کنیم؛ سرزمین ما در بطن جغرافیایی قرار گرفته که از گذشته تا امروز به تعبیر سیاستمداران و تئوریسین‌ها قلب زمین است و جایگاهی که نه به انتخاب ما، بلکه از سر تصادف به دست آورده که به عبارتی مثبت و دشوار است. سرزمین ما با همین جغرافیا در همه ادوار تاریخ در بستر تحولات سخت و سنگین و هجوم‌های متعدد سرپا ایستاده و هزینه‌های بسیاری را پرداخت کرده تا برپا بماند. آنچه بیش از هر چیز در طول این دوران برای کشور ما بیش از پیش توانسته استقامت و پایداری را تامین کند حضور مردمانی قوی و صبور و توانمند بوده که پیچ‌های متعدد تاریخی را با اتکا به همدلی و همراهی طی کرده‌اند. اما امروز به نظر می‌رسد در شرایطی دیگر به سر می‌بریم . فشارهای متعددی که بر بخش‌های گوناگون جامعه وارد می‌شود به روشنی قابل لمس است، از سختی‌های ناشی از تصمیم‌گیری‌های سیاسی و اقتصادی تا تعارضات اجتماعی برگرفته از نوعی ناهمخوانی با عمق جامعه، دو عنصر امید و اعتماد را به چالش کشیده است. به نظر می‌رسد در شرایط کنونی که هماوردی میان ایران و اسراییل به عرصه مناقشات جهانی سوق پیدا کرده، تصمیم‌گیری‌های غیرمتعارف برای برخی موارد و دور ماندن از مسائل اصلی جامعه نظیر بیکاری و گرانی و امید نیز متفاوت شده است. بی‌توجهی به مساله امید و اعتماد که لازمه همبستگی و نشاط عمومی برای مقابله با صف‌آرایی‌هایی است که از سوی رهبران سیاسی دنیا پس از پاسخ ایران به اسراییل برای حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه این چالش را بیشتر کرده است و تصویری دیگر از تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در آینه اجتماع قرار داده که باید با دقت به آن توجه کرد. بی‌توجهی به خواست‌های اجتماعی برای پیگیری اختلاس‌کنندگان و درخواست‌های مکرر مردم برای جلوگیری از برخی اقدامات نظیر قطع درختان بوستان‌ها، کم آبی و تغییرات اقلیمی در کنار بیکاری و تورم و... برای زندگی روزمره مردم تصویری نامشخص از آینده را برای آنها ایجاد کرده که به صلاح کشور و مردم نیست.
بر اساس برخی نظرسنجی‌ها در تهران که از سوی مرکز مطالعات شهرداری طی ماه‌های گذشته منتشر شد حدود 90 درصد مردم بزرگ‌ترین شهر کشور یعنی تهران با نوعی افسردگی همراه هستند. این به معنی آن است که موضوع امید در میان شهروندان نیازمند توجه بیشتر است .
در واقع احساس نابرابری در وضعیت اقتصادی و اجتماعی تصویر امید را در کشور با سایه روبه‌رو کرده، این نابرابری در حقوق و روش رسیدگی به مطالبات قابل مشاهده است. نگاهی به آمار مهاجرت‌ها و ترکیب آن شاید بتواند تصویر مطلوب‌تری برای این گزاره ارایه کند؛ اگر تا پیش از این فقط صاحبان سرمایه تمایل به مهاجرت داشته‌اند اکنون این روند برای اقشار کم در آمد هم به وجود آمده است و حتی کارآفرینان نوین یعنی استارت‌آپ‌ها نیز در مسیر مهاجرت قرار گرفته‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهند که تعداد تابعیت اخذ شده توسط ایرانیان در سال 2020 در 31 کشور ناحیه اقتصادی اروپا به همراه بریتانیا، کانادا و امریکا 25 هزار و 386 نفر بوده است. این در حالی است که در 10 سال اخیر به‌طور متوسط سالانه 27 هزار نفر ایرانی تابعیت این کشورها را اخذ کرده‌اند. در سال 2020 رتبه مهاجرفرستی و مهاجرپذیری ایرانیان در میان کشورهای دنیا به ترتیب 54 و 23 بوده است. آمار جمعیتی نشان می‌دهد طی سال‌های اخیر جمعیت ایرانیان در همه کشورهای مقصد روندی صعودی داشته است. 
این به معنی آن است که نگاه به آینده برای مردم روشن نیست. و این حادث نمی‌شود مگر آنکه مقوله اعتماد بازآفرینی شود. و این محقق نمی‌شود مگرآنکه مطالبات اجتماعی شنیده شده و پاسخ داده شود . 

http://www.SecretNews.ir/fa/News/1223101/سرمقاله-اعتماد--در-جست‌وجوی-تقویت-اعتماد-و-امید
بستن   چاپ