اخبار محرمانه
روز کوروش و هویت ملی
جمعه 28 تير 1398 - 17:13:59
آخرین خبر تحلیل
اخبار محرمانه -
روز کوروش و هویت ملی
k ١١
٠
اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
پارسایی از ورود وزارت کشور به یک پرونده ملی خبر داد.
7 آبان ماه روز کوروش است اما این روز و این تاریخ به صورت رسمی ثبت نشده، از این رو افرادی تلاش کردند تا با رسمیت بخشیدن به این روز هم آن را به عنوان یک میراث ملی معرفی کنند و هم آبی به آسیاب صنعت گردشگری‌ کشور ریخته باشند. بهرام پارسایی، نماینده اصلاح‌طلب مردم شیراز ازجمله فعالانی است که در این رابطه گام‌هایی برداشته است. این نماینده مجلس، دیروز از کلید زدن سوالی در همین راستا از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آن هم به‌همراه عبدالکریم حسین‌زاده، نایب‌رییس فراکسیون امید مجلس خبر داده و به ایسنا گفته است: «در هفته قبل از تعطیلات مجلس در دستور کار مجلس قرار گرفت، اما فعلا به مدت یک ‌ماه متوقف شده؛ چرا که وزارت ارشاد قول پیگیری جدی‌تر موضوع سوال را داده و همین‌ طور موضوع از طرف دولت به وزارت کشور ارجاع داده شده است.»
او ادامه می‌دهد: «البته این موضوع باید قاعدتا به وزارت ارشاد ارجاع می‌شد اما به هر حال به وزارت کشور ارجاع شده و این وزارتخانه با درایت آن را برای رسیدگی به بخش اجتماعی فرستاده و قرار است جلسات تخصصی بین وزارت کشور و وزارت ارشاد برگزار شود.» نماینده شیراز همچنین از حضور خود در این جلسات به ‌منظور دستیبابی به جمع‌بندی و نتیجه‌ای مشخص سخن گفته است.پارسایی که در دو ساله نخست مجلس دهم، در مقام سخنگوی فراکسیون امید فعالیت می‌کرد، در ادامه به رفتار وزارت کشور نیز اشاره کرده و با تقدیر از آن گفته است: «این درایت را در وزارت کشور تحسین می‌کنم که به‌ جای امنیتی کردن مساله، با راهبردهای اجتماعی به آن نگاه می‌کند.» پارسایی با ابراز امیدواری نسبت به حل و فصل این موضوع، می‌گوید: «نامگذاری روزی به‌نام «روز کوروش» برای اینکه فرصت استثنایی برای جذب گردشگر و موجب انسجام ملی است، می‌تواند منجر به تقویت احساس غرور و هویت ملی شود که مورد تایید همه دلسوزان کشور بوده و برای استقلال کشور نیز مورد نیاز است.»پارسایی می‌گوید: «نظر ما این بود که چند کارشناس و تاریخدان روزی که تناسبی با کوروش داشته باشد را به نام او نامگذاری کنند. البته روز 7 آبان بین مردم جا افتاده و با انتخاب این روز می‌توان کسانی که می‌خواهند از نارضایتی‌های اجتماعی بهره‌برداری کنند را خلع سلاح کرد؛ مدیریت آن نیز کار پیچیده‌ای نیست.»
نماینده اصلاح‌طلب مردم شیراز در مجلس همچنین با اشاره به برگزاری مراسم روز حافظ و سعدی در شیراز گفته است: «اگر همین نامگذاری نیز صورت نمی‌گرفت، می‌توانست مشکلاتی را ایجاد کند.»البته این نخستین ‌بار نیست که بهرام پارسایی از ثبت این روز می‌گوید؛ او در نطق روز 29 مهرماه 97 خود در صحن علنی مجلس نیز بر اهمیت این موضوع از تریبون پارلمان تاکید کرده بود. پارسایی در آن نطق البته با ادبیات و رویکردی متفاوت از امروز، در این رابطه سخن گفته بود. رویکرد متفاوتی که طبیعتا ناشی از تغییر موضع مسوولان وزارت کشور در قبال پیشنهاد نام‌گذاری روز کوروش بوده است. او با گلایه از پیگیری‌های بی‌نتیجه خود برای نام‌گذاری روزی به نام کوروش گفته بود: «در دنیا مسائل امنیتی را برای کاهش هزینه‌های ناشی از آن، به مسائل فرهنگی و اجتماعی تبدیل می‌کنند. ما کاملا نقطه عکس آنیم.» پارسایی ادامه داده بود: «منابع آریایی، سریانی و یونانی و مورخین 500 سال قبل از میلاد مثل گزنفون و هرودوت و توضیحات افلاطون را بخوانید تا بدانید که کوروش چه انسان برجسته‌ای بوده است.
در کتاب‌های آسمانی تورات و انجیل از ایشان به نیکی یاد شده است. مولانا ابوالکلام آزاد مفسر بزرگ قرآن هندی او را ذوالقرنین می‌داند و علامه طباطبایی این گفته را تایید می‌کند. هنگامی که نماد آزاداندیشی ایرانی، کوروش، بابل را فتح کرد و دستور نگارش بزرگ‌ترین افتخار بشردوستانه تاریخ یعنی منشور حقوق بشر را می‌دهد، برای تکمیل انسانیت، بشریت و عدالت دستور می‌دهد که آن منشور به زبان قوم مغلوب یعنی زبان بابلی نوشته شود.»پارسایی همچنین در آن نطق مهرماه 97، استفاده از نام کوروش را فرصتی تاریخی دانسته و با اشاره به مزایای متعدد استفاده از فرصت‌های فرهنگی و تاریخی، گفته بود: «در سال‌های قبل بدون احساس تفاوت قومیتی شاهد حضور مردم در این مجموعه بوده‌ایم.»

http://www.SecretNews.ir/fa/News/136441/روز-کوروش-و-هویت-ملی
بستن   چاپ