اخبار محرمانه
آماد‌ه‌باش هسته ای مسکو
يکشنبه 3 شهريور 1398 - 14:53:17
اخبار محرمانه -
آماد‌ه‌باش هسته ای مسکو
k ٦.٦
٣
صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
چند ماهی از لغو پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد از سوی دونالد ترامپ می‌گذرد، اقدامی که شروع مسابقه‌ای تسلیحاتی را نوید داد. بااین‌حال روز گذشته، چین و روسیه این موضوع را به نشست شورای امنیت کشاندند و پس از مطرح‌شدن این شکایت و هشدارهای لازم، ولادیمیر پوتین در پاسخ به انجام اقدامات موشکی و خروج یکجانبه آمریکا، دستور «واکنش متقارن» را صادر کرد.
بیش از سه دهه از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد می‌گذرد که رونالد ریگان و میخائیل گورباچف، رؤسای ‌جمهوری وقت آمریکا و رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق، در سال 1987 امضا کرده‌اند؛ پیمانی که دونالد ترامپ رییس‌جمهوری وقت آمریکا چند ماهی است اعلام کرده از آن خارج می‌شود و وزارت دفاع این کشور این را با آزمایش موفقیت‌آمیز یک فروند موشک کروز در سواحل کالیفرنیا نشان داد. این آزمایش واکنش روسیه و چین را برانگیخت و پس از واکنش‌های تند دربرابر آن و دستور روسیه مبنی‌بر لغو این قرارداد، این دو کشور آمریکا را به آغاز رقابت تسلیحاتی جدید متهم و آزمایش یک فروند موشک کروز میانبردبه‌وسیله این کشور پس از خروج از معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد (INF) را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کردند. ازاین‌رو، روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد بنا به درخواست مسکو و پکن برای انجام مذاکرات درباره آزمایش موشکی ممنوعه آمریکا تشکیل جلسه داد.
گویا قرار نیست ترامپ به هیچ معاهده و پیمان یا توافق‌نامه بین‌المللی‌ای پایبند بماند و یکی پس از دیگری در حال خروج یا نقض فاحش آن‌هاست؛ خروج‌هایی که نماد تک‌روی و یکجانبه‌گرایی آمریکاست و فرقی نمی‌کند این توافقات با متحدان خود باشد یا رقبا و دشمنان. حال رییس‌جمهوری آمریکا در اقدامی از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبردINF با روسیه خارج شده است. منطقی که ترامپ دراین‌زمینه دنبال می‌کند، این است که می‌گوید این توافقات در راستای منافع ایالات متحده نیست و باید بازتعریف شود. ترامپ خواهان پیوستن چین به این توافق است؛ درخواستی که قطعا با مخالفت پکن مواجه شده و حتی یکی از کسانی بود که شکایتش از اقدامات آمریکا در نشست روز گذشته شورای امنیت عنوان شد. آمریکا نگران توسعه تسلیحاتی چین است؛ بنابراین، با برهم‌زدن این پیمان قصد دارد فعالیت‌های موشکی این کشور را نیز محدود کند.
نشست روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل با عنوان «صلح و امنیت بین‌المللی پس از آزمایش موشکی آمریکا» در حالی به درخواست چین و روسیه برگزار شد که طرفین به بیان چرایی شکایت خود از اقدام آمریکا پرداختند. در این نشست، موضوع آزمایش موشکی اخیر آمریکا بررسی شد که صحنه کنایه‌های تند روسیه و چین به آمریکا بود. آمریکا نیز در پاسخ، با یادآوری افزایش موشک‌های میانبردهر دو کشور بر لزوم مدیریت آن به‌وسیله ایالات متحده تأکید کرد.
بلندپروازی‌های آمریکا و مسابقه تسلیحاتی
پولیانسکی، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت با تأکید بر اینکه آمریکا از مدت‌ها پیش معاهده منع موشک‌های هسته‌ای را نقض کرده است، گفت: جهان به‌دلیل بلندپروازی‌های ژئوسیاسی آمریکا، در یک‌قدمی مسابقه تسلیحاتی کنترل‌نشده قرار گرفته است. افزون‌براین، شی ژونگ‌جون، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد، هم پیشنهاد ترامپ درباره امضای معاهده تسلیحاتی جدید را بهانه‌ای برای خروج از معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد خوانده و آن را نپذیرفتنی
عنوان کرد.
اکثر حاضران در این نشست با اشاره به خروج آمریکا از پیمان منع تولید و گسترش موشک‌های میانبردبا شوروی سابق، از تشدید رقابت‌های تسلیحاتی در جهان ابراز نگرانی کردند. کشاندن پای آمریکا به شورای امنیت درباره بحث موشکی بی‌سابقه بود. روسیه، چین و اکثر کشورهای عضو سازمان ملل و برخی کشورهای اروپایی، چون بلژیک اعلام کرده‌اند اقدامات آمریکا دنیا را در آستانه رقابت تسلیحاتی قرار داده است.
پاسخ جامع روسیه به آزمایش موشکی آمریکا
روسیه فقط به شکایت‌کردن از آمریکا در نشست شورای امنیت بسنده نکرد و دستوری مبنی‌بر پاسخ جامع به آزمایش موشکی آمریکا صادر کرد. رییس‌جمهوری روسیه روز گذشته در نشست شورای امنیت این کشور به وزارت دفاع، وزارت امورخارجه و دیگر ارگان‌های مرتبط دستور داد سطح تهدیدات ناشی از آزمایش موشک جدید کروز در آمریکا را ارزیابی کنند و اقدامات کاملی برای پاسخگویی متقارن به آن انجام دهند. روسیه معتقد است استقرار پرتابگرهایی نظیر پرتابگر MK- 41 در رومانی و احتمالا در لهستان در آینده‌ای نزدیک، مستقیما نقض معاهده موشک‌های میانبرداست.
رییس‌جمهوری روسیه درادامه تأکید کرد مسکو به‌دنبال مسابقه تسلیحاتی نیست؛ اما در‌عین‌حال کارهای لازم برای تأمین امنیتش را انجام خواهد داد. به‌عقیده کارشناسان، اظهارات عنوان‌شده در واشنگتن و مسکو درباره پیمان موشک‌های برد کوتاه و متوسط، خطر آغاز مسابقه‌ای تسلیحاتی، به‌ویژه در اروپا و بازگشت به دوران جنگ سرد را نشان می‌دهد که به ثبات راهبردی جهان آسیب جدی وارد خواهد کرد.
گفتنی است وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) 17آگوست از آزمایش موفقیت‌آمیز یک فروند موشک کروز در سواحل کالیفرنیا خبر داد و اعلام کرد این موشک پس از طی مسافتی 500‌کیلومتری به هدف موردنظر اصابت کرده است. آمریکا اول فوریه گذشته اعلام کرد از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبردخارج می‌شود. یک روز پس از آن نیز، رییس‌جمهوری روسیه دستور لغو این پیمان را داد. این پیمان شامل سامانه‌های موشکی کوتاه‌برد و میانبردبا کلاهک اتمی می‌شد و موشک‌هایی با برد بین 500 تا 5500‌ کیلومتر را دربر می‌گرفت که روز اول آگوست رسما منقضی شد. آمریکا دلیل این اقدام را «نقض مکرر» پیمان مذکور از سوی روسیه اعلام کرد. نشست اعضای شورای امنیت ملی روسیه دیروز جمعه با حضور مقام‌های بلندپایه امنیتی این کشور ازجمله سرگئی شویگو، وزیر دفاع و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه، برگزار شده است.
*روح الله فرقانی

http://www.SecretNews.ir/fa/News/150382/آماد‌ه‌باش-هسته-ای-مسکو
بستن   چاپ