اخبار محرمانه
در پي حماسه (1)
رييس جمهور بايد پاي مردي داشته باشد/دکتر خليل عليمحمد زاده
دکترخليل علي محمدزاده/عضو هيات علمي دانشگاه
پنجشنبه 2 خرداد 1392 - 2:37:12 PM



اين روزها ايران، در تب و تاب انتخابات پرشکوهي ديگر است. انتخابات در نظام جمهوري اسلامي علاوه بر تاثيرگذاري داخلي، در ابعاد بين المللي نيز منشاء برکات و تحولات فراوان بوده است. دو روز پيش نتيجه بررسي صلاحيت نامزدهايي که خود را به قانون عرضه کرده بودند، مشخص شد. اين شورا به روشني و قاطعيت، نظر خود را مبني بر احراز صلاحيت 8 تن از نامزدها اعلام کرد و پس از آن رقابت انتخاباتي وارد فاز عملياتي شد. به زعم اينجانب، اين اعلام نظر که برابر مر قانون و به دور از مصلحت سنجي خاص صورت گرفت، دندان طمع بيگانگان و دنباله هاي داخلي آنها را در ايجاد فتنه اي ديگر کشيد و قيچي فتنه و انحراف را از کار انداخت و مردم را در گزينش راه درست ديگري راهنما شد. بديهي ست که وقتي نهادهاي ذي صلاح، چارچوب ها ، جوانب و ظرفيت هاي پيش بيني شده در قانون را به دقت و درستي مورد توجه و اجرا قرار مي دهند، زمينه اي را فراهم مي سازند که مردم با طيب خاطر و در يک فضاي سالم و رقابتي، سليقه و انتخاب خود را ابراز دارند، زيرا قانون مقرر کرده که انتخابات بين واجدين شرايط و حائزين صلاحيت صورت گيرد نه هر ثبت نام شده اي که به تشخيص خود و يا هوادارانش احساس تکليف يافته است.

پس ازاعلام اسامي، از يک طرف صحنه به نامزدها و طرفداران آنها و از سوي ديگر به نخبگان و احزاب و گروه ها سپرده مي شود تا از ملاک ها و معيارهاي خود بگويند و اينکه به کدامين دلايل و چه کسي را پيشنهاد مي کنند. اگر تحقق حماسه سياسي و به تبع آن حماسه ي اقتصادي را به عنوان يک هدف عالي در نظر بگيريم، معيارها و ملاک ها، درجه نزديکي ما به اين هدف را ميسر مي سازند.

رييس جمهور بايد پاي مردي داشته باشد. اين مي تواند يک ملاک براي انتخاب باشد. اين ملاک را مي توان در 8 سال جنگ، در سالهاي مقاومت هسته اي در برابر قدرت هاي زورگو و نيز در در ايام فتنه ي پس از انتخابات 88 ، براي هريک از نامزدها، مورد سنجش قرار داد و به آنها وزن و رتبه داد.

مثلا نامزدي در 8 سال جنگ، داوطلبانه و در قالب بسيج به جنگ رفته و در ميدان هاي پر خطر که پاي استدلاليون، سخت چوبين بود، پاي خود را قرباني داده و آن را به صندوق ذخيره بهشت به وديعه سپرده و از آن پس، نه تنها از پاي نيفتاده، بلکه مومنانه و با روحيه ي انقلابي مضاعف، وارد صحنه هاي جهاد علمي و سياسي شده و بي ادعا و گمنام بر مراتب فضل و مجاهدتش افزوده، اين فرد قطعا امتياز بيشتري مي گيرد.

در ارتباط با دفاع هسته اي که ارزش آن صد البته کمتر از دفاع مقدس نيست، افرادي با فهم درست از عمق نگاه رهبري، بدون ذره اي وادادگي، عزتمندانه و استوار بر مشيي اصرار دارند که سيره امام(ره) و شهيدان است و از اين طريق وزن ايران را در مذاکرات و ديپلماسي جهاني و معادلات منطقه اي ارتقاء بخشيده اند، اين ملاک هم، نشانه ي خوبي از تبعيت از خط مشي ترسيمي نظام در ميدان عمل است و هم مبيين ميزان تعامل محاسبه شده اي ست که نامزدها مي ثوانند با مجامع جهاني داشته باشند. پس بکارگيري روش هاي علمي،منطقي و مقبول و متقاعد کننده در مواجهه با مظالم زياده خواهان عالم، بدون اينکه از اصول انقلاب تخطئي صورت گيرد، نيز معيار مهمي است که مي توان آن را در نظر گرفت و براي همه ي عزيزان حاضر در صحنه، حدود آن را تعيين ساخت.

عملکرد و شيوه ي برخورد و نوع نگاه و نحوه ي مبارزه با ترفندهاي ايام فتنه ي 88 نيز فصل مميز ديگري ست که به عنوان معياري از هوشياري و ميزان ولايتمداري افراد مي تواند، مورد واکاوي قرار گيرد. به هر حال پست رياست جمهوري نيازمند بينش روشن و مديريت، خيلي فوريت ها و گاه بحران ها و اتخاذ تدابير به هنگام است. بايد ديد چه روشي با کمترين ضرر و بيشترين بازده مي تواند به حفظ و مطلوبيت دستاوردها و راهبردهاي نظام کمک نمايد.

عرصه ي رياست جمهوري، عرصه ي آزمون و خطا نيست بلکه ميداني ست کلان براي عملکرد اجرايي و تنها آزمون داده ها و درس پس داده ها و افرادي که تقوا و تدبير را زمينه ي مديريت خود ساخته اند، قدرت ايجاد تحول در ساختار اجرايي و ساز و کار اخلاقي آن را دارند، بنابر اين براي حضور پرشور و مبتني بر شعور در اين حماسه، بايد ملاک ها و معيارهاي درست، واقعي و قابل اندازه گيري انتخاب گردد و افراد با آنها سنجيده شوند.
 
 
دکترخليل علي محمدزاده

عضو هيات علمي دانشگاه
 
 
 

http://www.SecretNews.ir/fa/News/161/رييس-جمهور-بايد-پاي-مردي-داشته-باشد-دکتر-خليل-عليمحمد-زاده
بستن   چاپ