اخبار محرمانه
سرمقاله جمهوری اسلامی/ تحلیل سیاسی هفته
پنجشنبه 21 شهريور 1398 - 09:41:39
اخبار محرمانه -
سرمقاله جمهوری اسلامی/ تحلیل سیاسی هفته
١٩
٠
جمهوری اسلامی / « تحلیل سیاسی هفته » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
ماه محرم که با آمدنش دلها را کربلایی کرده، در اوج شور و شعور خود در تاسوعا و عاشورای حسینی ثابت کرد که ایرانیان دلداده خاندان عصمت و طهارت و شاگردان مکتب آزادگی امام حسین علیه‌السلام همچنان بر سر عهد و پیمان خود پایدارند و با برپایی آئین‌های سوگواری، هرگز نخواهند گذاشت این نهضت به فراموشی سپرده شود. خوشبختانه سوگواری‌های امسال محرم نیز نشان داد نهضت حسینی حقیقتی است که هر سال فراگیرتر می‌گردد و گذشت 1380 سال از واقعه کربلا نه‌تنها نتوانسته خللی بر آن وارد کند، بلکه منشاء بقای اسلام و آزادگی در سرتاسر جهان است. لذا باید این گنجینه بی‌بدیل معارف شیعی را به خوبی حفظ کرد و با پاسداری صحیح آنرا به نسل‌های بعدی منتقل نمود.
در این هفته پس از کش و قوس‌های فراوان بین ایران و اتحادیه اروپا در گفتگوهای فرانسه محور که تابه‌حال به نتیجه ملموسی نرسیده است، سازمان انرژی اتمی کشورمان با اعلام اجرای گام سوم در کاهش تعهدات هسته‌ای ذیل برجام، فرصت مجدد دو ماهه‌ای را به اروپا داد تا تعهدات خود را جبران کند وگرنه گام دیگری در راستای توازن تعهدات ایران برداشته خواهد شد.
با برداشتن گام سوم، ایران به طور قابل ملاحظه‌ای از مرز تعهدات برجامی عبور کرد. به عبارتی ایران با سه گام، سه سقف برجامی را دیگر به رسمیت نمی‌شناسد. سقف اول مربوط به ذخایر است که ذخایر اورانیوم غنی شده و آب سنگین را شامل می‌شود. ایران با برداشتن گام اول، این سقف را رد کرد. سقف دوم مربوط به درصد غنی‌سازی است که در گام دوم رد شد. سقف سوم هم در زمینه زمانبندی تحقیق و توسعه بود، که با اعلام دستور ریاست جمهوری، از این هفته، این سقف هم وجود نخواهد داشت. علاوه بر این ایران همچنین خود را متعهد با الزامی در زمینه تغییر طراحی راکتور اراک نمی‌بیند. آنچه در ادامه مسیر و برای گام‌های آتی باقی مانده، سقف مربوط به تعداد سانتریفیوژهاست. البته موارد دیگری مانند بحث پروتکل الحاقی و بازرسی‌ها، از سرگیری غنی‌سازی در سایت‌های دیگر هم وجود دارد.
گام جدید ایران که رفع محدودیت در زمینه تحقیق و توسعه را شامل می‌شود، گامی است که نتایج و اثرات بلندمدت آن بر نتایج آنی و فوری می‌چربد. به عبارتی دیگر جنس این گام نه از جنس صرفا تاکتیکی، بلکه راهبردی است. ایران با برداشتن این گام می‌تواند زمینه را ابتدا برای غنی‌سازی نیمه صنعتی و سپس برای غنی سازی صنعتی هموار کند. یکی از ملزومات دستیابی به غنی‌سازی 190 هزار سو پیشرفت و کار در زمینه تحقیق و توسعه است چرا که سانتریفیوژهای نسل یک توان محدود و کمی را در غنی‌سازی دارند و با آنها نمی‌توان غنی‌سازی در مقیاس صنعتی انجام داد و چنین امری معقول نیست. راه چاره توسعه، سانتریفیوژهای نسل جدیدی است که توان آنها چندین برابر نسل یک بوده و مسیر را به طرز قابل توجهی برای رسیدن به غنی سازی صنعتی تا یک میلیون سو کوتاه می‌کند.
بررسی رویدادهای خارجی را با اظهارات گستاخانه نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی شروع می‌کنیم که بازتاب گسترده‌ای داشت و فلسطینی‌ها بشدت آن را محکوم کردند. نتانیاهو که در تمامی انتخابات رژیم صهیونیستی با تحریک جریان‌های افراطی و جلب آرای آنها توانسته است بر سر قدرت این رژیم بماند این‌بار نیز در آستانه انتخابات کنست وعده داد در صورت کسب پیروزی در انتخابات 26 شهریور کرانه باختری، منطقه «غور» و شمال دریای بحرالمیت را به اراضی تحت اشغال این رژیم ملحق خواهد کرد. نتانیاهو گفت که این موضوع را دولت آمریکا تایید و از آن حمایت خواهد کرد. گروه‌های فلسطینی با محکومیت شدید این سخنان تاکید کرده‌اند اجازه تحقق این طرح شوم را به صهیونیست‌ها نخواهند داد. فلسطینی‌ها حمایت همه‌جانبه آمریکا و خیانت برخی حکومت‌های عربی را عامل جسورتر شدن صهیونیست‌ها خوانده‌اند.
این هفته جدال دولت انگلیس با مجلس وارد مرحله تازه‌ای شد. دولت موفق شد مجلس این کشور را به مدت پنج هفته به تعلیق دربیاورد تا در این مدت، برنامه «خروج بدون توافق» انگلیس از اتحادیه اروپا را بدون مانع اجرا کند.
مجلس انگلیس نیز در آخرین فرصت قبل از تعلیق، برگزاری انتخابات زودهنگام را رد کرده و به این ترتیب شکست دیگری را به بوریس جانسون تحمیل نمود. جانسون که به‌شدت حامی خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست گفته حاضر است بمیرد اما خروج از اتحادیه اروپا را به تعویق نیاندازد.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز گذشته گفت که اتحادیه اروپا هم برای خروج با توافق و هم بدون توافق انگلیس از این اتحادیه آمادگی دارد. این اظهارات به نوعی تحقیر دولت انگلیس محسوب می‌شود. بریگزیت، یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا این کشور را با بزرگترین بحران سال‌های اخیر مواجه کرده است این درحالی است که هنوز هیچ گشایشی برای این بحران مشاهده نمی‌شود.
این هفته، مذاکرات طالبان و دولت آمریکا شکست خورد و ترامپ در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات با طالبان گفت این مذاکرات «مرده» است. دولت دونالد ترامپ چندی قبل مذاکره با طالبان را با اهداف انتخاباتی آغاز کرد. ترامپ امیدوار بود که توافق با این گروه افراطی و جنگجو می‌تواند برای وی امتیاز انتخاباتی در‌ آمریکا ارمغان داشته باشد. تصمیم ترامپ برای توقف مذاکره با طالبان، پس از حمله شدید اخیر این گروه که به کشته شدن چندین نفر ازجمله یک نظامی آمریکایی منجر شد گرفته شد. نکته قابل تامل این است که آمریکا بدون اعتنا به نظرات دولت افغانستان، این مذاکرات را راه انداخته و به عبارت دیگر کابل را دور زده بود، درحالی که مقامات افغانی بارها تاکید کرده بودند با این مذاکرات موافق نیستند. این موضوع، به مضحکه گرفتن حاکمیت ملی افغانستان توسط آمریکاست. آمریکایی‌ها درحالی با گروه طالبان به مذاکره نشسته بودند که تاوان حملات این گروه را مردم و دولت افغانستان داده و می‌دهند درحالی که در سر میز مذاکره حضور نداشتند.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/162286/سرمقاله-جمهوری-اسلامی--تحلیل-سیاسی-هفته
بستن   چاپ