اخبار محرمانه

آخرين مطالب

واکنش یک اصولگرا به احتمال انصراف قالیباف در مجلس مصاحبه های ویژه

واکنش یک اصولگرا به احتمال انصراف قالیباف در مجلس
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خبرآنلاین / فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به احتمال انصراف قالیباف در مجلس گفت: « یک چنین موضوعی واقعاً در شأن نماینده ملت نیست. وقتی که شخصی خودش را در معرض رأی ملت می‌گذارد و رأی می‌آورد، وکیل همه ملت ایران است و حتماً نباید در جایگاه ریاست قرار بگیرد.»
نشستن دوباره بر صندلی ریاست مجلس، برای محمد باقر قالیباف، سخت شده و راهی پر پیچ و خم در پیش دارد. برهمین اساس نیز او و اطرافیانش لابی با نمایندگان خاصه منتخبان جدید مجلس را کلید زده و سعی در جلب نظر و آرای منتخبان مجلس دوازدهم دارند.
حسین نقوی حسینی، فعال سیاسی اصولگرا، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره ریاست قالیباف در مجلس بیان کرد: «او دو رقیب جدی دارد که به سرعت پشت سر وی حرکت می‌کنند. یکی از آنها آقای متکی از شورای وحدت است. رقیب دیگر قالیباف، آقای ذوالنوری است.»
وی با اشاره به احتمال انصراف قالیباف در مجلس گفت: «یک چنین موضوعی واقعاً در شأن نماینده ملت نیست. وقتی که شخصی خودش را در معرض رأی ملت می‌گذارد و رأی می‌آورد، وکیل همه ملت ایران است و حتماً نباید در جایگاه ریاست قرار بگیرد.»
در ادامه گفت و گوی خبرگزاری خبرآنلاین با سیدحسین نقوی حسینی از چهره‌های سیاسی اصولگرا و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید؛
********
* آقای نقوی‌حسینی، پیش‌بینی شما از ترکیب هیأت رئیسه مجلس دوازدهم چیست؟
* از سال دوم ریاست آقای قالیباف در مجلس، یک جبهه مخالفتی با ریاست ایشان شکل گرفت و جمعی از نمایندگان فعلی مجلس، به مرور زمان با نوع مدیریت، اقدامات و فعالیت‌های ایشان در موضع ریاست مجلس مخالف بودند و انتقاداتی به ورود طرح‌ها یا به تأخیر انداختن آن‌ها، نوع مدیریت ایشان در صحن علنی و ورود نیروهایی به مجلس داشتند.
مخالفت این جبهه در سال چهارم خیلی شدید شد و از همانجا مشخص بود که برای مجلس دوازدهم، بنا دارند به نحوی وارد کارزار رقابت و انتخابات شوند که آقای قالیباف به ریاست مجلس نرسد و خواهان تغییر در مدیریت مجلس بودند. الان هم شاهد همین فعالیت‌ها هستیم و جریاناتی که در رقابت‌ها و کارزار انتخاباتی شکل گرفت، جریاناتی بودند که اغلب آنها مدعی تحول در نوع مدیریت مجلس بودند. این افراد معتقد بودند که وظیفه ما این است که به مجلس برویم و ریاست و نوع مدیریت آن را تغییر دهیم. بنابراین کار آقای قالیباف سخت و مشکل است.
قالیباف برای ریاست مجلس با مشکلات جدی مواجه خواهد بود
البته این موضوع به انتخابات روز جمعه (21 اردیبهشت) هم بستگی زیادی دارد چون تکلیف 45 کرسی مجلس در روز جمعه تعیین خواهد شد و با توجه به اینکه در مجلس دوازدهم فراکسیون اکثریتی نخواهیم داشت، 45 کرسی هم بسیار اثرگذار است. بنابراین کار آقای قالیباف برای رسیدن به ریاست مجلس با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
* با توجه به عملکرد 4 ساله آقای قالیباف در صندلی ریاست مجلس برخی مخالف حضورش در این جایگاه هستند، شما او را در قامت ریاست مجلس دوازدهم می‌بینید؟
- از چه نظر؟ یعنی اینکه ایشان شایستگی این جایگاه را دارد یا اینکه بالاخره می‌تواند رأی بیاورد یا نه؟
* از هر دو نظر.
به جهت رأی‌آوری و بر اساس ارزیابی‌هایی که من بین گروه‌های موجود در مجلس انجام داده‌ام، آقای قالیباف یک گام جلوتر از بقیه است.
شانس بالای ذوالنوری و متکی برای رسیدن به کرسی ریاست
ایشان دو رقیب جدی دارد که به سرعت پشت سر وی حرکت می‌کنند. یکی از آنها آقای متکی از شورای وحدت است. آقای متکی سوابق نسبتاً مقبولی دارد و با توجه به رایزنی‌ها و فعالیت‌هایی که دارد انجام می‌دهد، می‌خواهد جای خودش را در این فضا باز کند.
رقیب دیگر آقای قالیباف، آقای ذوالنوری است. ایشان از این لحاظ شانس بهتری دارد که اگر بتواند نظرات همه کسانی که با ریاست آقای قالیباف مخالف هستند، را تأمین کرده و این دیدگاه را نمایندگی کند، می‌تواند شانس رقابت خیلی جدی‌تری داشته باشد.
رایزنی‌ها؛ قالیباف را به ریاست مجلس نزدیک‌تر می‌کند؟
* یاران آقای قالیباف و خود ایشان رایزنی‌های خود را با منتخبان مجلس دوازدهم آغاز کرده‌اند، این رایزنی‌ها می‌تواند به نفع آقای قالیباف باشد؟
این نشست‌ها قبل از تشکیل مجلس امری طبیعی است و در همه مجالس گذشته هم ما این نشست‌ها، و رایزنی‌ها و گفت‌وگوها را داشتیم. کسانی که مدعی ریاست یا خواهان حضور در هیأت رئیسه بودند، سعی می‌کردند جلساتی با نمایندگان منتخب برگزار کرده و با آنها رایزنی کنند. در همین یکی، دو ماه گذشته و بعد از انتخابات اسفند ماه شاهد بودیم که هر جریانی، جمعی از منتخبان مجلس دوازدهم را دعوت کرده و رایزنی انجام داده است.
از آنجا که آقای قالیباف در حال حاضر در موضع ریاست مجلس قرار دارند، بنابراین دستش بازتر بوده و امکانات بیشتری هم در اختیار دارد؛ قطعاً می‌تواند همایش‌های سنگین‌تر و وزین‌تری را برگزار کند. البته قبلاً، این سبک تالار و ناهار و شام را نداشتیم یا خیلی به ندرت داشتیم اما این دفعه اتفاق افتاده است. قطعاً این رایزنی‌ها و نشست‌ها در نزدیک کردن آقای قالیباف به صندلی ریاست مجلس تاثیرگذار است.
در مجلس آینده 5 تا 6 فراکسیون تشکیل خواهد شد
* گفته می شود در این نشست‌ها، وعده هایی داده می شود یا سهم‌دهی هم اتفاق می‌افتد و ...
قطعاً در این رایزنی‌ها، تقسیم جایگاه‌ها صورت می‌گیرد و این موضوع خیلی طبیعی است. ما در مجالس گذشته 2 فراکسیون یا نهایتاً مثلاً در مجلس دهم 3 فراکسیون داشتیم اما به عقیده من در این مجلس 5 تا 6 فراکسیون تشکیل خواهد شد؛ یعنی 290 نماینده را بین 6 تقسیم کنیم، حدود 50 نفر خواهد شد.
بنابراین فراکسیون‌های متعدد با حضور 40 تا 50 نماینده (یا بعضی‌ها 30 نماینده، بعضی‌ها 60 یا 70 نماینده) تشکیل خواهد شد و هیچ فراکسیونی هم حائز اکثریت نخواهد شد، در حالی که فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس یازدهم 250 عضو داشت. با این حال هیچ فراکسیونی در مجلس آینده تشکیل نخواهد شد که اکثریت قاطع نمایندگان را در خود داشته باشد. به همین دلیل، هر کسی که مدعی ریاست است باید با سایر فراکسیون‌ها تعامل کرده و پست‌ها را تقسیم کند تا بتواند نظرات آنها را جلب کند.
اینکه اگر من رئیس نشوم، خواهم رفت، اصلاً در شأن وکیل ملت نیست
* در فضای رسانه‌ای این شائبه وجود دارد که اگر آقای قالیباف به ریاست مجلس نرسید، از نمایندگی انصراف خواهد داد. نظر شما چیست؟
یک چنین موضوعی واقعاً در شأن نماینده ملت نیست. وقتی که شخصی خودش را در معرض رأی ملت می‌گذارد و رأی می‌آورد، وکیل همه ملت ایران است و حتماً نباید در جایگاه ریاست قرار بگیرد.
ملت به وی وکالت داده‌اند و باید در جایگاه وکالتی خودش نقش‌آفرینی کند مگر اینکه خارج از مجلس، پُست و جایگاهی به آقای قالیباف پیشنهاد شود و ایشان برای پذیرش آن مسئولیت، استعفا دهد. اینکه من رئیس نشدم، استعفا داده و از مجلس می‌روم، در شأن هیچ منتخبی از منتخبان ملت باشد.
همان طور که ما در مجالس قبلی هم داشتیم. مثلاً آقای حداد عادل در مجلس ششم یک نماینده عادی بود و روی صندلی نمایندگی می‌نشست یا آقای عارف در مجلس دهم در حالی که فراکسیون 110 نفره هم در مجلس داشت، به عنوان یک نماینده بر کرسی نمایندگی می‌نشست و نقش خودش را در کرسی نمایندگی ایفا می‌کرد. بنابراین اینکه اگر من رئیس نشوم، خواهم رفت، اصلاً در شأن وکیل ملت نیست.
اگر مجلس قوی باشد، دولت قوی می شود
* درپی چالش‌های اخیری که میان دولت آقای رئیسی و آقای قالیباف ایجاد شد، برخی‌ها بر این باورند که دولت نمی‌خواهد ایشان رئیس مجلس شوند. نظر شما چیست و آیا ممکن است زد و بندی میان ایشان و دولت شکل بگیرد؟
من چالشی بین آقای قالیباف و دولت مشاهده نمی‌کنم. البته در رسانه‌ها گاهی به این مسائل اشاره می‌شود ولی اینها واقعاً چالش نیست. مجلس قوه ناظر است و قوه نظارتی بر عملکرد دولت دارد، بنابراین وظیفه نظارت دارد و باید در یک مواقعی با دولت مقابله کند، انتقاد داشته باشد، استیضاح کند، رأی اعتماد بدهد یا ندهد. بنابراین طبیعی است که بین ناظر و مجری همیشه یک چنین تنش‌هایی به وجود می‌آید. اصل بر این است که مجلس در مقابل خطاها و اشکالات دولت بایستد و از آن‌ها جلوگیری کند.
به همین دلیل است که می‌گویند اگر مجلس قوی باشد، دولت قوی می‌شود چون مجلس اجازه نمی‌دهد مدیران ضعیف و ناتوان بر سر کار بیایند. بنابراین من این را یک چالش نمی‌بینم. این نفس عملکرد این دو قوه است که به نظر می‌آید اینها در مقابل هم هستند اما در حقیقت مقابل هم نیستند و هر کدام کارکرد خودش را دارد.
احتمال تعامل دولت رئیسی با رئیس مجلس بر سر انتخابات 1404
* یعنی امکان رقابت بین آقای قالیباف و رئیسی در سال 1404 وجود ندارد؟
این یک بحث دیگری است و باید دید که آقای قالیباف در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا می‌کند یا خیر. شاید بین دولت با آقای قالیباف یا هر فرد دیگری که رئیس مجلس شود، تفاهم و گفت‌وگویی صورت بگیرد و بر سر این موضوع با هم تعامل داشته باشند. اما اینکه آیا دولت نگران حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری آینده باشد و به وی بگویند که رئیس مجلس بماند و در انتخابات ریاست جمهوری نیاید، یک مسئله دور از ذهن است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1227487/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشست بورسی در میرداماد/ عشقی به بانک مرکزی رفت

شهادت 100 خبرنگار، اسرائیل را پاسخگوی جنایاتش خواهد کرد؟

پیام تبریک فرمانده کل سپاه به قالیباف

برخی از مشکلات نگهداری یوکا

کارشناس اقتصادی: رانت در سیستم بانکی غیر قابل حذف است!

ایرلند هم رسماً کشور فلسطین را به رسمیت شناخت

بهم خوردن مراسم خواستگاری ارغوان

ادعایی درباره نامزدی محسن مهرعلیزاده برای انتخابات ریاست‌جمهوری

رستمی: در هیچ مقطعی از تاریخ انقلاب اسلامی حمایت از دانشگاه‌ها به اندازه این سه سال نبود

برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای خدمت در جزیره کیش

قول فرزین برای کاهش فاصله دلار آزاد با نرخ نیما!

چهارمین تیپ ارتش رژیم صهیونیستی روانه رفح شد

دختر آنجلینا جولی و برد پیت نام خانوادگی اش را تغییر داد!

روایت شنیده نشده از تلاش‌های مکرر روحانی برای عزل شمخانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی

واکنش ظریف به گمانه‌زنی‌ها درباره کاندیداتوری‌اش در انتخابات ریاست جمهوری

مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال امام(ره) و بزرگداشت شهدای خدمت برگزار می شود

وضعیت نابسامان برخی بدهکاران صندوق توسعه ملی

نروژ به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین را «روز ویژه» خواند

پشت صحنه سریال «در حاشیه» با بازی جواد رضویان

پرواز همای اپرای عاشقانه «یهودا و شیدا» را می خواند

آرای نواب مجلس تغییر کرد؛ ترکیب ثابت ماند

کتاب اولویت‌های پیشنهادی مرکز پژوهش‌ها برای مجلس دوازدهم منتشر شد

ملاقات حضوری و چهره به چهره مدیر کل بنیاد شهید استان همدان با خانواده ایثارگران

چگونه شهید رئیسی شرکت آذر آب و سیصد واحد صنعتی را در استان مرکزی احیا کرد؟

آرای انتخابات نایب رئیسی مجلس مجددا شمارش شد

رشد 17 درصدی ارزش واردات کالاهای اساسی

اعلام روزهای تعطیلی سینما در هفته آینده

نقشه ایران در زمان هخامنشیان؛ کشور هایی که روزی متعلق به کشور ایران بودند

خزعلی: ایران در وضعیت بحرانی خشونت علیه زنان قرار ندارد/حتی یک مورد هم زیاد است

شمار شهدای غزه به 36 هزار و 96 نفر رسید

قرارداد نافرجام با شهاب حسینی نمونه بارز فرصت سوزی است

ادعای جدید «جورج لوکاس» درباره اسکورسیزی

تصاویری از دیدارهای ویژه علی لاریجانی در شب گذشته؛ میزبان چه کسانی بودند؟

کاندیداتوری پزشکیان در انتخابات 1403 قطعی شد

آیت‌الله رئیسی خود را خادم مردم می‌دانست

منش کارگردانی میرباقری چگونه است؟

توئیت مطهری درباره انتخابات: کلید در دست شورای نگهبان است

قیمت دوج کوین آماده جهش است؟

انهدام تانک مرکاوای رژیم صهیونیستی در جبالیا

من خیلی زود تنها شدم

آخرین وضعیت محکومیت وزیر سابق از زبان سخنگوی دستگاه قضا: حکم قطعی شده اما...

واعظی: اواخر دولت دوازدهم، خط دبیرخانه شعام در دوره شمخانی عدم احیای برجام بود

آجودان مخصوص رئیس جمهور: وقتی اسم سفر با آقای رئیسی می‌آمد عزا می‌گرفتیم!

عرضه نهاده‌های دامی پایین‌تر از قیمت مصوب و به شکل مدت‌دار به تولیدکنندگان

بررسی دلایل افزایش نرخ تورم در اردیبهشت

فرم استعلام بها توسط چه شخصی بررسی می‌شود؟

متولی بازارطلاوارز کیست؟

پاسخ خاندوزی به شائبه «جبران کسری دولت با اخذ مالیات از مردم در سال 1403»

مخبر در دفتر مرکزی حزب‌الله لبنان در تهران حاضر شد

تجدید میثاق دانشگاهیان با آرمان‌های امام خمینی (ره)

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی