اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ریاست یا رقابت در 1404؟ تحلیل ویژه

ریاست یا رقابت در 1404؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| کمتر از یکماه دیگر مجلس یازدهم به کار خود پایان داده و مجلس دوازدهم رسما کار خود را آغاز خواهد کرد. این در حالی است که مجلس دوازدهم هنوز به طور کامل مستاجران 4 ساله خود را نشناخته و انتخابات دور دوم در جمعه پیش‌رو چهره نفرات جدید را مشخص خواهد کرد.
 با این حال از هم اکنون صحبت‌هایی پیرامون رئیس و هیأت رئیسه آینده مجلس به گوش می‌رسد و هنوز مجلس رسما تشکیل نشده نام‌هایی برای حضور کرسی ریاست مطرح می‌شود. نام‌هایی از قبیل محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، سیدمحمود نبویان و حتی حمید رسایی که چندی است در رسانه‌ها به میان آمده است. اما در این میان شاید بسیاری از سیاسیون اعم از اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل بیش از بقیه یک نام را مطرح کنند و بیشتر از بقیه روی آن مانور می‌دهند. محمدباقر قالیباف شاید تنها چهره‌ای باشد که در میان اسامی کاندیداهای ریاست شانس بیشتری برای حضور مجدد بر کرسی رئیس پارلمان را داشته باشد. چهره‌ای که هر قدر در خارج از مجلس با ریاستش بر خانه ملت موافقند اما جریانات داخل مجلس مثل شریان، صبح ایران و امناء چندان تمایلی برای انتخاب قالیباف در قالب رئیس مجلس نداشته باشند. هر چند که طبق شنیده‌ها قالیباف از چندی پیش رایزنی‌های خود را برای کسب این موقعیت و مقام با اعتدالیون و مستقلین راه یافته به پارلمان آغاز کرده است. با این حال برخی معتقدند که شاید مهم‌ترین دست‌انداز و مانع قالیباف در مسیر ریاست مجدد نه نامزدهای رقیب که شانس خود را برای نخستین‌بار امتحان می‌کنند که از قضا دولت است. به عبارت دیگر عده‌ای بر این باورند که دولت رئیسی به جهت اینکه مجلس یازدهم به ریاست قالیبباف آنطور که باب و تمایل دولت بوده عمل نکرده و اغلب انتقادات خود را روانه پاستور کرده است لذا درصددند تا مجلس بعدی را به نحوی بیشتر همراه خود داشته باشند و رئیسی همسو‌تر با دولت انتخاب کنند. از همین‌رو نیز تحرکات و فعالیت‌هایی پیرامون این مساله داشته‌اند. همین اتفاق باعث شده تا این فرضیه مطرح شود که اگر رئیسی اقدامی در جهت حذف قالیباف کلید بزند رسما برای خود یک رقیب تمام عیار برای انتخابات 1404 ساخته است. انتخاباتی که به نظر آبستن تحولات و اتفاقات خاصی خواهد بود. حال باید دید دولت و مشخصا سیدابراهیم رئیسی کدام گزینه را انتخاب می‌کنند ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم یا تلاش برای حذف او و پذیرش رقابت با وی در چهاردهمین دوره ریاست جمهوری.
برای ریاست حاکمیت نظر دهد
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ارتباط با احتمال ریاست مجدد قالیباف بر مجلس آینده اظهار داشت: تصور من این است که چون مجلس دوازدهم، مجلس تقریبا یکدستی است، کار آقای قالیباف برای رسیدن به کرسی ریاست سخت‌تر است؛ البته نظر حاکمیت هم در این مورد موثر است. من فکر می‌کنم گزینه ریاست مجلس، گزینه‌ای نیست که حاکمیت نسبت به آن بی‌اعتنا باشد و نظر خود را ارائه خواهد کرد. به همین جهت، گمان می‌کنم رقابت اصلی میان آقایان قالیباف و متکی باشد. غلامعلی رجایی گفت: پیش‌بینی می‌کنم که نه برای آقای قالیباف اما برای گزینه ریاست مجلس، حاکمیت نظر بدهد. به نظر من که تا به الان حاکمیت بی‌نظر نبوده و قاعدتا کسانی‌که تازه به مجلس آمده‌اند در این قضیه باید حتما توجهی به نظر حاکمیت داشته باشند. وی در خصوص اختلاف قالیباف با رئیسی بیان کرد: من اطلاع ندارم که در چه حد با هم اختلاف دارند، اما تصورم این است که باهم اختلاف دارند و طبیعتا سعی می‌کنند، اختلافات را بروز ندهند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص احتمال رقابت قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده افزود: آقای قالیباف یکبار به آقای رئیسی پاس گلی داد و کنار کشید. قاعدتا اگر آقای قالیباف بخواهد خودش را کاندیدا کند، رقابت قدری جدی خواهد شد. باید منتظر بمانیم تا ببینیم آقای قالیباف به سمت انتخابات خواهد رفت یا خیر. اما پیش‌بینی‌ام این است که اگر برای ریاست مجلس انتخاب نشود، امکان این‌که بخواهد رقابت در پاستور را شروع کند، وجود دارد.
قالیباف 2 رقیب جدی دارد
یک فعال سیاسی اصولگرا در خصوص ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم گفت: از سال دوم ریاست آقای قالیباف در مجلس، یک جبهه مخالفتی با ریاست ایشان شکل گرفت و جمعی از نمایندگان فعلی مجلس، به مرور زمان با نوع مدیریت، اقدامات و فعالیت‌های ایشان در موضع ریاست مجلس مخالف بودند و انتقاداتی به ورود طرح‌ها یا به تأخیر انداختن آن‌ها، نوع مدیریت ایشان در صحن علنی و ورود نیروهایی به مجلس داشتند. سیدحسین نقوی حسینی تصریح کرد: مخالفت این جبهه در سال چهارم خیلی شدید شد و از همانجا مشخص بود که برای مجلس دوازدهم، بنا دارند به نحوی وارد کارزار رقابت و انتخابات شوند که آقای قالیباف به ریاست مجلس نرسد و خواهان تغییر در مدیریت مجلس بودند. الان هم شاهد همین فعالیت‌ها هستیم و جریاناتی که در رقابت‌ها و کارزار انتخاباتی شکل گرفت، جریاناتی بودند که اغلب آنها مدعی تحول در نوع مدیریت مجلس بودند. این افراد معتقد بودند که وظیفه ما این است که به مجلس برویم و ریاست و نوع مدیریت آن را تغییر دهیم. بنابراین کار آقای قالیباف سخت و مشکل است. البته این موضوع به انتخابات روز جمعه (21 اردیبهشت) هم بستگی زیادی دارد چون تکلیف 45 کرسی مجلس در روز جمعه تعیین خواهد شد و با توجه به اینکه در مجلس دوازدهم فراکسیون اکثریتی نخواهیم داشت، 45 کرسی هم بسیار اثرگذار است. بنابراین کار آقای قالیباف برای رسیدن به ریاست مجلس با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. وی افزود: ایشان دو رقیب جدی دارد که به سرعت پشت‌سر وی حرکت می‌کنند. یکی از آنها آقای متکی از شورای وحدت است. رقیب دیگر آقای قالیباف، آقای ذوالنوری است. ایشان از این لحاظ شانس بهتری دارد که اگر بتواند نظرات همه کسانی‌که با ریاست آقای قالیباف مخالف هستند، را تأمین کرده و این دیدگاه را نمایندگی کند، می‌تواند شانس رقابت خیلی جدی‌تری داشته باشد. وی در خصوص امکان رقابت قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو اظهارکرد: این یک بحث دیگری است و باید دید که آقای قالیباف در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا می‌کند یا خیر. شاید بین دولت با آقای قالیباف یا هر فرد دیگری که رئیس مجلس شود، تفاهم و گفت‌وگویی صورت بگیرد و بر سر این موضوع با هم تعامل داشته باشند. اما اینکه آیا دولت نگران حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری آینده باشد و به وی بگویند که رئیس مجلس بماند و در انتخابات ریاست جمهوری نیاید، یک مساله دور از ذهن است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1228154/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رژیم صهیونیستی مدعی تسلط بر محور فیلادلفیا شد

الناز شاکردوست؛ «از گم و گور » تا «نبرد رستم و سهراب»

اخبار لحظه به لحظه از انتخابات ریاست‌جمهوری؛ سوت آغاز رقابت‌ها زده شد

سرمقاله خراسان/ کار سخت رئیس جمهور آینده

یک پیش‌بینی جدید درباره نرخ ارز تا پایان خرداد

بولیوی: حمله اسرائیل به رفح، جنایت جنگی است

تلویزیون امروز و فردا چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

جزئیات محدودیت سنّی برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌ جمهوری چیست؟

وزیر کشور: همه مردم خود را برای یک مشارکت گسترده در انتخابات آماده کنند

بازار طلای جهانی به چراغ قرمز رسید

رئیس‌جمهور چین خواستار برگزاری کنفرانس صلح غزه شد

نقد فیلم سینمایی «عامه پسند»

عراق: جنایت اسرائیل در رفح نیازمند اقدام فوق‌العاده کشورهای اسلامی و منطقه‌ است

کدام کشور، مقصد سفر خارجی بعدی رئیسی بود؟

نام‌نویسی داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری آغاز شد

چهار فلسطینی در حمله اشغالگران به اردوگاه النصیرات شهید شدند

وقوع انفجار در بغداد؛ دو ساختمان خارجی هدف حمله قرار گرفتند

سئول: کره‌ شمالی چندین موشک کوتاه‌برد شلیک کرد

متن کامل مصوبه شورای نگهبان درباره شرایط لازم برای تشخیص «رجل سیاسی» در نامزدهای ریاست‌جمهوری

سودان دعوت آمریکا را رد کرد

نامه رهبر انقلاب به دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا؛ شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید

دولت اصلاح طلب بدون پشتوانه کل نظام شکست می‌خورد

تجاوز هوایی صهیونیست‌ها به بانیاس سوریه 11شهید وزخمی برجای گذاشت

تصادفات خودرویی، معیاری دقیق برای سنجش دولت‌ها

آتش بس ایران و آژانس تمدید می شود؟

ارتش رژیم صهیونیستی مدعی تسلط بر محور فیلادلفیا شد

شهادت یک دختربچه در حمله اسرائیل به سوریه

زیرگیری نظامیان صهیونیست در نابلس با خودرو؛ 2نظامی کشته شدند

کنکور افغانستان بازهم شاهد غیبت زنان خواهد بود

روزنامه نگار اصلاح طلب: توقع برخی از خاتمی رفتار چریکی بود

تالابی که مسیر رفت‌و‌آمد شترها شد

تقلب، بی‌نظمی و سرگردانی در امتحانات نهایی دبیرستان‌ها

اذعان مقام صهیونیست به هلاکت و زخمی‌شدن 6 نظامی صهیونیست در غزه

«رفح» به روایت کاربران فضای مجازی

خوردن ژله با چوب ژاپنی توسط مجید واشقانی و مهران غفوریان

من سال ها آرزوی این لحظه ها را داشتم

تغییرات 10 سلبریتی زن مشهور در دوران بارداری

تو شیرین ترین خطای زندگی من بودی

چهره ها/ واکنش بهاره افشاری به جان باختن 2 نفر از عوامل یک سریال

که پیش چشم خودم شکار شد آهوم

دو مجری شبکه «من و تو» نامزد کردند

آقای سردبیر؛ درباره روزنامه جمهوری اسلامی و نقش موسوی در سالگرد تاسیس آن

اهالی غزه خطاب به سران عرب: تکانی به خود بدهید!

قدمت عجیبی که رفاقت مهران غفوریان و جواد رضویان دارد

واکنش مدیر مسئول روزنامه جوان به رای باطله ثابتی: کرسی نمایندگی را به شوخی گرفته است

ببینید چطوری داره تلاش می‌کنه که دوستاش را بخنداند!

آیزنکوت: اگر امروز در غزه انتخابات برگزار کنید، حماس پیروز خواهد شد

چهره ها/ استوری هانیه توسلی در حمایت از کودکان فلسطین

بازی تشخیص چهره با مجید واشقانی در شب خوش

چهره ها/ تصاویری از خوشگذرانی مژده لواسانی در اصفهان

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی