اخبار محرمانه

آخرين مطالب

گرانترین الماس‌های دنیا؛ ایران صاحب کدام یک است؟ اقتصادی

گرانترین الماس‌های دنیا؛ ایران صاحب کدام یک است؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - تجارت نیوز / مانند هر بازار دیگری، الماس هم بازار خودش را دارد و از قضا، این بازار بسیار هم گرم و گیرا است. همین چند روز پیش اعلام شد که بزرگترین الماس سیاه شناخته‌شده جهان، برای اولین بار در دوبی به نمایش عمومی گذاشته شد و در نهایت، به قیمت 5 میلیون پوند (معادل حدود 6٫8 میلیون دلار) به فروش رفت.
به گزارش تجارت‌نیوز، با این حال الماس‌های خاص دیگری هم وجود دارند که گران‌تر، سنگین‌تر یا به رنگ‌های خاص‌تری بوده‌اند و علاوه بر این، برخی هم داستان‌های خاص خودشان را داشته‌اند.
الماس‌های رکورددار: از برزیل تا آفریقا و ایران
مثلا، الماس «دریای نور» و دوقلوی آن، الماس «کوه نور»، یکی از شنیدنی‌ترینِ این داستان‌ها را دارند: منشا هر دو این الماس‌ها، جایی در هند یا پاکستان امروزی فرض می‌شود و البته، این هر دو، بارها در طول تاریخ دست‌به‌دست شده‌اند. («دریای نور» در نهایت از طریق نادرشاه افشار به ایران رسید و «کوه نور» هم از انگلستان و تاجِ مادرِ ملکه کنونی بریتانیا سر درآورد.)
ماجرای دست‌به‌دست شدن جواهرات در جهان کاملا قابل‌فهم است: تا پیش از قرن بیستم، در جریان لشگرکشی‌های نظامی، جواهرات سلطنتی دست‌به‌دست می‌شدند و پس از آن هم، سرقت جواهرات یا فروش آنها به شکلی دیگر (عمدتا زیرزمینی) انجام می‌گرفت و این روند هنوز هم ادامه دارد.
مثلا معروف است که نادرشاه افشار در حمله به هند، بخش بزرگی از جواهرات مهاراجه‌های هندی را با خود به ایران آورده و برخی از این جواهرات، اکنون در «موزه جواهرات ملی ایران» در تهران نگه‌داری می‌شود. انگلیسی‌ها هم در جریان استعمار هند، همین کار را کردند و این ماجرا پیش از این‌ها هم بارها تکرار شده بود.
اما الماس‌های رکورددار از نظر وزن در جهان، کدام‌ها هستند؟ نخست اینکه خاص بودنِ الماس‌ها، جدا از وزن آنها به رنگ آنها هم بستگی دارد. در این میان، الماس‌های صورتی‌رنگ، سیاه‌رنگ، زردرنگ و نارنجی‌رنگ، خاص‌ترین‌ها هستند.
دومین نکته اینکه الماس‌های رکورددار را معمولا در دو حالت «تراش‌خورده» و «تراش‌نخورده» (یا خام) رتبه‌بندی می‌کنند. طبیعی است که الماس‌ها پس از تراش‌خوردن سبک‌تر می‌شوند، اما معمولا ارزش آنها بالاتر هم می‌رود.
نکته دیگر هم اینکه به غیر از مناطقی در مرکز قاره آفریقا، برخی از بزرگ‌ترین الماس‌های جهان در هند یا برزیل هم کشف شده‌اند و این به غیر از مواردی است که یک الماس، میان خاندان‌های سلطنتی یا ابرثروتمندان و کلکسیون‌دارها، جا به جا شده است.
حالا مستقیم به سراغ فهرست می‌رویم، البته با ذکر این نکته که این فهرست، بزرگ‌ترین الماس‌های دنیا را به ترتیبی مستقیم در بر نمی‌گیرد، بلکه تلاش کرده‌ایم بزرگ‌ترین الماس‌هایی که داستان‌های جالبی داشته‌اند را فهرست کنیم!
1-الماس «سرجیو»: غول سیاه
بزرگ‌ترین الماس تراش‌نخورده دنیا، الماس «سرجیو» است که در رده «کاربونادو» (Carbonado) یا «الماس سیاه» قرار می‌گیرد. این الماس با وزن 3 هزار و 167 قیراط (حدود 633 گرم) در سال 1895 میلادی در برزیل کشف شده است.
نکته عجیب اینکه این الماس، همان زمان به سه تکه تقسیم شد و این تکه‌ها به عنوان برش‌دهنده‌های صنعتی مورد استفاده قرار گرفتند. در واقع، حالا خبری از آن غول سیاه نیست. این شاید یکی از عجیب‌ترین نمونه‌های نابود کردنِ یک اکتشاف شگفت‌انگیز در جهان بوده باشد!
2-الماس «کولینان»: الماسی که 9 تکه شد!
جایگاه دومِ بزرگ‌ترین الماس تراش‌نخورده دنیا، به الماس «کولینان» (Cullinan) تعلق دارد که 3 هزار و 106 قیراط (معادل حدود 621 گرم) وزن داشته و از نوع بی‌رنگ بوده است. نام این الماس از معدن‌داری به نام «توماس کولینان» (Thomas Cullinan) گرفته شده که این الماس را در سال 1905 میلادی در آفریقای جنوبی کشف کرد.
داستان «سرجیو» اینجا هم تکرار شده است: این الماس تکه‌تکه شد تا تراش داده شود. از میانِ 9 تکه الماسی که تراش داده شدند، بزرگ‌ترین تکه آن (موسوم به Cullinan I) 530 قیراط (معادل حدود 106 گرم) وزن دارد و در کنار Cullinan II، امروز جزئی از گنجینه سلطنتی دربار بریتانیا است.
کشف الماس‌های بزرگ، به شدت دشوار و بعید است.
از قضا، یکی از بزرگ‌ترین الماس‌های تراش‌خورده در جهان هم به همان الماس بزرگ «کولینان» تعلق بر می‌گردد. در واقع، Cullinan III هم همچون خواهر و برادرش‌هایش که در بالا به آنها اشاره کردیم، در فهرست سنگین‌ترین الماس‌های تراش‌خورده در جهان قرار دارد.
3-«جوبیلی»: الماسی که طلایی است
اما بزرگ‌ترین الماس تراش خورده دنیا، اساسا طلایی رنگ است. الماس «جوبیلی طلایی» (Golden Jubilee)، با وزن 545 قیراط (معادل حدود 109 گرم)، در آفریقای جنوبی کشف شد و البته، همین تازگی، جایگاه آن به چالش کشیده شد!
الماس «جوبیلی»، یکی از بزرگ‌ترین الماس‌های تراش‌خورده در جهان است.
«جوبیلی طلایی» در سال 1985 میلادی، در همان معدنی کشف شد که «الماس کولینان» هم در آن کشف شده بود. این الماس بین 4 تا 12 میلیون دلار قیمت‌گذاری شده و جالب‌تر اینکه یک بار به «واتیکان» انتقال داده شد تا توسط «پاپ ژان‌پل دوم»، رهبر پیشین کلیسای کاتولیک، تبرک داده شود.
مطالعه بیشتر: از «0٫3 درصدی‌ها» چه می‌دانید؟/ اَبَرثروتمندان ایرانی چه کسانی هستند؟
4-«انیگما»: الماسی که از فضا آمد
چهارمین مورد در فهرست انتخابیِ ما، الماس «انیگما» (Enigma، به معنی «معما»)، بیش از اندازه امروزی است و از این نظر، با بقیه موارد این فهرست تفاوت دارد. این الماس کمیاب از نوع «کاربانادو» یا همان «الماس سیاه» است.
«انیگما» همین چند روز پیش توسط خانه حراج «ساتبی» در دوبی به نمایش درآمد و فروخته شد. «سوفی استیونز» از خانه حراج «ساتبی»، به یک ویژگی جالب‌توجه در مورد این الماس اشاره کرده بود: گفته می‌شود که این الماس زمانی به وجود آمد که بین 2٫6 تا 3٫8 میلیارد سال پیش، یک شهاب‌سنگ یا سیارک به زمین برخورد کرد. در واقع، عناصر موجود در این الماس، فرضیه ورود آن از فضا به کره‌زمین را تقویت می‌کنند.
الماس «انیگما»، الماسی که احتمالا از فضا آمده است.
«انیگما» حدود 555 قیراط وزن دارد (کمی بیش از الماس «جوبیلی طلایی») و نکته مهم در مورد آن، شیوه تراش‌ دادنش است. تراش این الماس از نماد «کف دست» (همزه) که در خاورمیانه نشانه قدرت و امنیت است و با عدد پنج شناخته می‌شود، الهام گرفته است.
نکته دیگری که این الماس را امروزی‌تر و مرموزتر می‌کند اما این است که به گفته مسئولین حراج «ساتبی»، این الماس که به «شگفتی کیهانی» هم معرف است، ممکن است در ازای بیت‌کوین فروخته شود.
5-«دریای نور»: الماسی در خیابان فردوسی تهران!
اما جالب اینکه ایران هم امروز صاحب یکی از خاص‌ترین الماس‌های جهان است. الماس «دریای نور» (که نام آن در زبان انگلیسی هم به شکل Daria-i-Noor ضبط شده) با وزن 182 قیراط (معادل حدود 36 گرم)، یکی از سنگین‌ترین الماس‌های تراش‌خورده در جهان است.
الماس «دریای نور» در ایران، یکی از بزرگ‌ترین الماس‌های صورتی‌رنگ در دنیا است.
نکته اینکه رنگ این الماس، «دریای نور» را بسیار خاص کرده است: «دریای نور» صورتی‌رنگ است که یکی از کمیاب‌ترین رنگ‌ها در دنیای الماس‌ها است. این الماس که حالا در «موزه جواهرات ملی ایران» در خیابان فردوسی در تهران نگه‌داری می‌شود، زمانی روی بازوبند نادرشاه افشار و شاهان قاجار قرار داشته و زمانی هم بر روی تاجِ پادشاهیِ ناصرالدین شاه قاجار خودنمایی کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/675903/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است

کاخ سفید: آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است

مرغ ارزان شد

حماس: مواضع بایدن متناقض است

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

تصویر احوالپرسی ظریف از ولایتی

چرا به شاهد 136، «کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ ها» می گویند؟

علاقه شدید «لیلا حاتمی» به سبک فیلمسازی پدرش

تاریخ سازی جعلی

فصل جدید «زخم کاری» چه زمانی پخش می شود؟

سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران را تکذیب کرد

6 پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

سیل برای دبی گران تمام شد

رویترز: آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند

پشت پرده فروش 1200 میلیارد تومانی سینمای ایران!

هشدار صریح ایران به رژیم صهیونیستی؛ در پاسخ دادن به هرگونه ماجراجویی آنی عمل می‌کنیم

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

تارانتینو نظرش عوض شد؛ «منتقد سینما» را نمی‌سازد!

رئیسی: اگر اهل مذاکره‌اید، ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم

روایت هاشمی رفسنجانی از درخواست وزیر نفت برای صدور نفت مجانی به سوریه

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

نتانیاهو: نباید اختلافات داخلی را علنی کنیم؛ با تهدید وجودی روبرو هستیم

اردن: باید مانع حمله به رفح شد

تظاهرات علیه نتانیاهو امروز هم ادامه یافت

جادوی بهاره، کار عمو نوروزه!

اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد

سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

ادعای رسانه عبری درباره اصابت موشک به دیمونا جنگ روانی است

«کارخانه هیولاها» در ایران روی صحنه رفت

امیرعبداللهیان: عملیات دفاع مشروع و اقدام متقابل ایران پایان یافته است

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

سازمان بهداشت جهانی: حجم ویرانی بیمارستان‌های غزه فاجعه‌آمیز است

فقط حرکتای صورت سلمان که به شیرین میگه منو لو نده!

بازیگر نقش سیروس قایقران در «پرویزخان» کیست؟

بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا

امیرعبداللهیان: در صورت تعرض به منافع ایران، در پاسخ‌گویی لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

با کودک مثل خودش صحبت کنید

غربت مرتضی

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی