اخبار محرمانه

آخرين مطالب

وزیر اقتصاد: تصمیمات مولدسازی دارایی‌های دولت در اتاق شیشه‌ای گرفته می‌شود اقتصادی

وزیر اقتصاد: تصمیمات مولدسازی دارایی‌های دولت در اتاق شیشه‌ای گرفته می‌شود
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایسنا / وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه تصمیمات مولدسازی دارایی‌های دولت در اتاق شیشه‌ای گرفته می‌شود، توضیحاتی را درباره این مصوبه ارائه کرد.
سیداحسان خاندوزی با حضور در برنامه صف اول با موضوع تبیین برنامه‌های دولت برای افزایش بهره‌وری دارایی‌های راکد اظهار کرد: سال‌های سال دستگاه‌های دولتی در کشور املاک و ساختمان‌ها را گردآوری می‌کردند بدون اینکه به این املاک نیاز واقعی داشته باشند. بسیاری از این دارایی‌ها قابلیت این را دارند که در جایی استفاده شوند که محرک تولید جدید باشند. در استان‌های مختلف پروژه‌های عمرانی زیادی به دلیل نبود بودجه به نتیجه نرسیده است اما در همان استان‌ها اموال دولتی متروکه وجود دارد که بی‌استفاده باقی مانده‌اند. در واقع در حالی که ثروت بالایی در کشور وجود دارد اما در ایجاد رونق مثل جامعه بینوایان منتظریم از بودجه جاری کشور اضافه بماند تا پروژه‌های عمرانی را جلو ببرد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه رئیس‌جمهوری مساله مولدسازی دارایی‌های راکد دولت را آذرماه سال قبل در سطح سران سه قوه مطرح کرد، گفت: البته رهبری هم بر همکاری تاکید کرده و فرموده بودند که هیاتی تعیین کنید که حجم مشخصی از دارایی‌ها را تشخیص دهد و امنیت سرمایه‌گذاری حفظ شود. بر این اساس هر سه قوه موافقت کردند اصل کار آغاز شود اما جزئیات زمان برد. در نهایت در نیمه اول امسال متن کامل مجدد به شورای عالی هماهنگی سران سه قوه رفت و مورد تایید قرار گرفت. رهبری هم آن را تایید و ابلاغ کردند و کار هیات از اوایل آذر شروع شد.
خاندوزی با تاکید بر اینکه دارایی راکد بی‌خاصیت را می‌توان به منبعی برای تولید جدید تبدیل کرد، افزود: برای مثال نزدیک میدان ونک تهران مدرسه شهید رجایی با متراژ خوب وجود دارد اما به دلیل مسائل ایمنی بی‌استفاده مانده است. در مقابل در آن منطقه مدارس زیادی وجود دارد که نیاز منطقه را برطرف می‌کند. اگر همان یک مدرسه را مولد کنیم می‌توانیم بین هفت تا 10 مدرسه در نقاط دیگر تهران یا حاشیه‌نشین‌های شهر تهران ایجاد کنیم.
مولدسازی معادل خصوصی‌سازی نیست
او با تاکید بر اینکه مولدسازی معادل خصوصی‌سازی نیست، اظهار کرد: در مولدسازی دولت از مایملک خود قطعه‌ای را جدا کرده و به تولید و پروژه عمرانی در کشور اضافه می‌کند. این فرآیند به بخش خصوصی هم کمک می‌کند؛ چرا که بسیاری از پیمانکاران اعداد زیادی از دولت طلبکارند و نمی‌توانند پروژه جدیدی را آغاز کنند؛ در حالی که مولدسازی این امکان را به آنها می‌دهد. از طرف دیگر مولدسازی بسیاری از بنگاه‌های زیان‌ده کشور را نجات می‌دهد.
وزیر اقتصاد افزود: برای مثال کانون پرورش فکری کودکان صاحب 45 هزار متر زمین در شهرک قدس است که می‌تواند مولد شده و درآمد آن به کانون تزریق شود. همچنین صداوسیما در شهرک قدس زمین‌هایی را دارد که اگر مولد شوند بخش عمده‌ای از زیان‌دهی بنگاه‌ها را برطرف می‌کند. در منطقه یک تهران یک سازمان تحقیقاتی وابسته به یک وزارتخانه 168 هزار متر مربع زمین دارد که اگر به‌درستی مورد استفاده قرار بگیرد به بسیاری از پروژه‌های تحقیقاتی کمک می‌کند. وزارتخانه دیگری 162 هزار متر انبار در منطقه چهار تهران دارد که می‌تواند به منطقه پایین‌تر منتقل شده و زمین مذکور به محل درآمد این وزارتخانه تبدیل شود.
چالش‌های مولدسازی
خاندوزی در ادامه با بیان اینکه مولدسازی دارایی‌های دولت بیش از شش سال است که مطرح است، عنوان کرد: حتی در بودجه نیز از این محل برای دولت درآمد پیش‌بینی شده است اما به دلایل مختلف این موضوع اجرایی نشد. البته مدیران دولتی مهم‌ترین مانع بودند اما دولت سیزدهم اصلاحات را از همین مدیران شروع کرد. البته برای مولدسازی چند چالش جدی وجود داشت. نخستین چالش و مانع این بود که بسیاری از دستگاه‌های دولتی از اینکه بگویند کجا املاک دارند خودداری می‌کردند. در این راستا سامانه املاک و مستغلات برای فهرست داریی‌های دولت در دولت قبل راه‌اندازی شد اما تعداد زیادی از ثبت اطلاعات استنکاف می‌کردند.
او ادامه داد: از شروع دولت سیزدهم بیش از 70 درصد بر تعداد رکوردهای شناسایی‌شده دولت اضافه شده است. بر این اساس بیش از یک میلیون املاک و مستغلات شناسایی رسمی شده‌اند و برای آنها سند تک‌برگ صادر شده است؛ در حالی که این میزان در شروع کار دولت 600 هزار فقره بود.
وزیر اقتصاد افزود: مانع بعدی تشخصی راکدبودن یا نبودن دارایی‌ها بود. در این راستا وزرای جهاد و آموزش و پرورش پیشقدم شده و فهرستی از دارایی‌های خود را تهیه کردند. برای قیمتگذاری 470 ملک وزارت جهاد و 520 ملک آموزش و پرورش شفافیت بیرحمانه‌ای در پیش خواهیم گرفت. مانع سوم نحوه قیمتگذاری بود. مدیران دستگاه دولتی مایل به فروش دارایی‌ها نبودند. به همین دلیل به نحوی قیمتگذاری می‌کردند که کسی خریدار نباشد. اکنون قیمتگذاری کارشناسی بوده و افراد مطمئن می‌شوند که درآمد حاصل از آن صرف پروژه در استان خودشان می‌شود.
او ادامه داد: مانع چهارم این بود که قبلا یک روش وجود داشت که فروش دارایی‌ها بود اما اکنون می‌توان بسیاری از دارایی‌ها را اجاره داد اما ملک در مالکیت دولت بماند. برخی مجتمع‌ها آنقدر بزرگ‌اند که یک خریدار ندارند و می‌توانند به واحدهای سرمایه‌گذاری تبدیل شوند. در واقع جمع وسیعی از مردم ایران سهامدار و مالک پروژه‌های دولتی می‌شوند. مهم‌ترین مصوبات هیات مولدسازی پایبندی قطعی به مساله شفافیت بود.
وزیر اقتصاد در مورد محرمانه‌بودن این مصوبه توضیح داد: مصوبه بعد از نهایی‌شدن دیگر محرمانه نیست. حفظ محرمانگی به معنای پشت درهای بسته نیست بلکه قابلیت انتشار عمومی نداشت. برای تصویب این مصوبه تعداد زیادی جلسه کارشناسی با بسیاری از مدیران گذشته و حتی صاحبنظران خارجی برگزار شده است. اکنون همه مردم ایران می‌توانند در سایت وزارت اقتصاد یا سازمان خصوصی‌سازی به این مصوبه دسترسی داشته باشند. عمده روش هم تهاتر است. آغوش ما برای شنیدن نقطه نظرات باز است.
خاندوزی تاکید کرد: در مورد دارایی‌ها و همچنین پروژه‌ها در اتاق شیشه‌ای تصمیم‌گیری می‌شود تا مردم بدانند کدام دارایی صرف کدام پروژه شده است. البته برای نظارت جدی در ترکیب هیات یک نماینده از قوه نظارتی مجلس و یک نماینده از قوه نظارتی قوه قضائیه در تمام جلسات حضور دارند. گزارش سه ماه به سه ماه برای نهاد نظارتی و شش ماه به شش ماه برای سران سه قوه و دفتر رهبری ارسال می‌شود.
او در پایان با اشاره به درگاه ملی مجوزها عنوان کرد: تاکنون 213 هزار فعال اقتصادی و کارآفرین کشور مجوز خود را از این درگاه دریافت و شروع به کار کرده اند. مجوز 139 هزار نفر همچنان در حال بررسی است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/763029/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

50 سال قبل؛ خط تولید مرسدس بنز در آلمان/ عکس

قالیباف بازنده مشارکت حداقلی

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم/حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

تماس تلفنی ماکرون با نتانیاهو با درخواست آتش‌بس

افشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها در گورهای جمعی غزه

چی در ذهن آرمان میگذره

انتصاب جدید در سازمان صدا و سیما

تصاویری که عبدالرضا داوری از تفاوت استقبال از روحانی و رئیسی در فرودگاه پاکستان منتشر کرد

افزایش احتمال افسردگی در میان سالی با ساعات‌کار طولانی در جوانی

جلوی لرزش و سروصدای لباسشویی تو بگیر !!!

معاریو: جنگ با حماس سال‌ها طول می‌کشد

مادر فلسطینی پیکر فرزند شهیدش را گل‌باران و معطر کرد

حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در جنوب لبنان

ادای احترام رئیس جمهور به اقبال لاهوری

سپهبد مقتدر

رئیس سازمان انرژی اتمی: تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد

کی بود کی بود من نبودم؟!

اوجی: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است

قالیباف: بانک مرکزی در پایان سال 1402 به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

اتحادیه صنف طلا و جواهر: چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست

ایران به زودی به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه می‌پیوندد

مصاحبه دیده نشده رضا داوودنژاد که با دیدنش بغض می‌کنید

موضع ایران درخصوص توافقات اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان

نمازی: ما می‌توانیم تحریم نباشیم

رییس جمهور پس از بازدید آرامگاه اقبال لاهوری: وحدت بین ایران و پاکستان ناگسستنی است

شرط ادامه کار املاک "دیوار" از زبان مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن

24 آزادراه به عوارضی الکترونیکی مجهز شد

«تغییر چهره 2» ساخته می‌شود؛ بازگشت نیکلاس کیج و جان تراولتا

واکنش وزیر خارجه به تصمیم اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌ جدید علیه ایران

فواید و مضرات سشوار برای مو

سرمقاله همدلی/ چماق و هویج وعده صادق در پرونده هسته‌ای

غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران

مدیرعامل سازمان ملی مسکن: زمین 1.8 میلیون واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

عملیات موفقیت‌آمیز «قسام» علیه عناصر صهیونیست در غزه

استعفای مقام اطلاعاتی اسرائیل؛ زلزله شکست در طوفان‌الاقصی

سرکوب معترضان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا

سازمان ملل درباره گورهای دسته جمعی در غزه به ابراز نگرانی بسنده کرد

ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا متهم شد

انتشار جزئیات تازه از بیماری ترانه علیدوستی

حضور رئیس‌جمهور در آرامگاه اقبال لاهوری

ظریفیان: مهم‌ترین مشکل رئیسی این بود که درک درستی از شرایط نداشت

سرمقاله مردم سالاری/ سنگ‌اندازی بی‌نتیجه اسلواکی در مسیر توافق مهاجرتی ناتو

سرمقاله قدس/ چالش‌های «شانگهای» برای برقراری صلح در غزه

دیدار بایدن با سیاستمداران مخالف جنگ غزه در کاخ سفید

استقبال مردم استانبول از رئیس‌جمهور آلمان با شعار «آلمان قاتل»

ادعای گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

سرمقاله ایران/ ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به اسلام آباد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جهش تولید با مشارکت مردمی

چالش‌های افزایش تعطیلی؛ شنبه یا پنج‌شنبه، مساله این است!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی